|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 22:38:21 GMT 1
*Umiejętność barmana -> Złota Rączka wybiera gracza, którego upija. Jeśli ten gracz jest w Mafii, Mord Mafii nie trafi w wybranego przez Mafię gracza, a w wylosowanego bezrolnego Niewinnego.
no dobra, i jakie jest pytanie? jeżeli użyłeś barmana na Wężu, który jest jedynym pozostałym mafiozie, to tak czy inaczej ich mord nie trafia, skoro mord mafii jest obowiązkowy poleciał Pollock, czyli niewinny bezrolny, zasady się zgadzają
i czego więcej ode mnie oczekujesz dalej? potrzebuję jakichś follow up questions, jak to mówią w korpolandach
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 3, 2023 22:41:14 GMT 1
Jak myślisz co zrobiłby mafia Wąż wiedząc, że mogę użyc Barmana.
Analogiczne pytanie dla Węża. Jak myślisz co zrobiłby mafia Andre wiedząc, że mogę użyc Barmana.
I ostatnie pytanie. Czy spodziewasz się, że mafia spodziewała się, że użyję Barmana. Czy była świadoma tego, że jestem dziś niezabijalny?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 3, 2023 22:46:21 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 3, 2023 22:46:21 GMT 1
Jak myślisz co zrobiłby mafia Wąż wiedząc, że mogę użyc Barmana. Analogiczne pytanie dla Węża. Jak myślisz co zrobiłby mafia Andre wiedząc, że mogę użyc Barmana. I ostatnie pytanie. Czy spodziewasz się, że mafia spodziewała się, że użyję Barmana. Czy była świadoma tego, że jestem dziś niezabijalny? No jeśli mafia spodziewała się, że użyjesz barmana na mnie to wchodzi właśnie ten plejs, który się wydarzył. Skoro ja się spodziewałem, że użyjesz barmana i ty go użyłeś, to znaczy że trudne do wymyślenia to nie było, czyli mafia też wiedziała.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 22:48:09 GMT 1
Jak myślisz co zrobiłby mafia Wąż wiedząc, że mogę użyc Barmana. Analogiczne pytanie dla Węża. Jak myślisz co zrobiłby mafia Andre wiedząc, że mogę użyc Barmana. I ostatnie pytanie. Czy spodziewasz się, że mafia spodziewała się, że użyję Barmana. Czy była świadoma tego, że jestem dziś niezabijalny? no jak na moje, mafia nie może zrobić w tym wypadku nic xd tzn musi mordować, musi spudłować jeśli celnie upijesz mogą ewentualnie próbować odwieść cię od używania barmana na konkretnym człowieku, ale no w meczówce to już mało pola do popisu mogą ewentualnie próbować wpłynąć na to kto poleci, czyli jeżeli jest poza rolnym w meczówce taki Andre, któryu uniewinnia Pollocka, i Pollock, który długo jebał w Andre, to lepiej żeby poleciał Pollock, bo można zrzucić na to, że Andre chciał zabić typa który go cisnął, czy coś, chociaż nie wiem czy to cokolwiek daje jeżeli i tak poszło upicie i poleciał Pollock zamiast Ciebie co do ostatniego pytania, na pewno brali to pod uwagę, ale może uznali że trzeba zagrać na ryzyku, mordować swój cel i liczyć na to, że nie masz barmana?
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 22:48:22 GMT 1
Jak myślisz co zrobiłby mafia Wąż wiedząc, że mogę użyc Barmana. Analogiczne pytanie dla Węża. Jak myślisz co zrobiłby mafia Andre wiedząc, że mogę użyc Barmana. I ostatnie pytanie. Czy spodziewasz się, że mafia spodziewała się, że użyję Barmana. Czy była świadoma tego, że jestem dziś niezabijalny? No jeśli mafia spodziewała się, że użyjesz barmana na mnie to wchodzi właśnie ten plejs, który się wydarzył. Skoro ja się spodziewałem, że użyjesz barmana i ty go użyłeś, to znaczy że trudne do wymyślenia to nie było, czyli mafia też wiedziała. ty a jaki plejs się wydarzył, wyjaśnisz?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 3, 2023 22:50:55 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 3, 2023 22:50:55 GMT 1
No jeśli mafia spodziewała się, że użyjesz barmana na mnie to wchodzi właśnie ten plejs, który się wydarzył. Skoro ja się spodziewałem, że użyjesz barmana i ty go użyłeś, to znaczy że trudne do wymyślenia to nie było, czyli mafia też wiedziała. ty a jaki plejs się wydarzył, wyjaśnisz? No normalnie, nie celowaliście dziś w Capablankę.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 22:52:24 GMT 1
ty a jaki plejs się wydarzył, wyjaśnisz? No normalnie, nie celowaliście dziś w Capablankę. a skąd ten wniosek? nawet zakładając mnie w mafii, to nie tak, że przy upiciu mnie, taki sam wynik mógł być i przy celowaniu w capablancę i w ciebie? czy ty się czasem nie wyjebałeś z własnej strategii?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 3, 2023 22:55:55 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 3, 2023 22:55:55 GMT 1
No normalnie, nie celowaliście dziś w Capablankę. a skąd ten wniosek? nawet zakładając mnie w mafii, to nie tak, że przy upiciu mnie, taki sam wynik mógł być i przy celowaniu w capablancę i w ciebie? czy ty się czasem nie wyjebałeś z własnej strategii? No ale Capablanca pisał, że upijał mnie. Czyli mord wszedł dokładnie taki, jaki wybraliście.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:01:14 GMT 1
a skąd ten wniosek? nawet zakładając mnie w mafii, to nie tak, że przy upiciu mnie, taki sam wynik mógł być i przy celowaniu w capablancę i w ciebie? czy ty się czasem nie wyjebałeś z własnej strategii? No ale Capablanca pisał, że upijał mnie. Czyli mord wszedł dokładnie taki, jaki wybraliście. jestem zażenowany że ta farsa jeszcze trwa ale to dlaczego od razu po mordzie pytałeś, czy Barman na Andre?
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:01:58 GMT 1
bo jak barman na Andre to mord wszedł losowo w Pollocka a jak barman na wężu, to mord wszedł celowo w Pollocka
no bardzo wygodnie, nie powiem
|
|
|
Rozgrywka
Dec 3, 2023 23:10:50 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 3, 2023 23:10:50 GMT 1
No ale to było oczywiste, że Capablanca zagra barmana. Twoja mafia też to wiedziała. A ty udajesz zaskoczenie.
Idę spać bo już późno. Do jutra.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:12:27 GMT 1
XD Jose Raul Capablanca jak nie widzisz jak on ślisko mafijnie podchodzi do tematu, to ja się poddaję i jeszcze w ogóle nie odpowiedział na moje pytanie tylko "twoja mafia" i pora na csa
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 3, 2023 23:12:56 GMT 1
A ty już rozumiesz co się dziś wieczorem stało?
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:13:57 GMT 1
na kazdą mechaniczną zagwozdkę ma inną stronę medalu i nawet nie za bardzo się nad tym zastanawia
jak uważasz, że odwaliłbym w mafii taką żenadę, żeby się samemu nie przygotować no to by było na tyle
moja gra świadczy dobitnie o mojej przynależności, po prostu nie daj się nabrać i tyle
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 3, 2023 23:14:58 GMT 1
Kurwa Andre ale ja się pytam czy ty zdajesz sobie sprawę, że ja dziś mechanicznie nie mogłem umrzeć? To znaczy mogłem, ale gdybym umarł to bym miał 100% pewności, że Wąż nie jest mafiozą skoro go upijałem.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:15:08 GMT 1
A ty już rozumiesz co się dziś wieczorem stało? stary mam to w dupie albo mi powiesz wprost o co ci chodzi albo zamykam dzisiaj tę grę bo mi się nie chce bawić z tobą w szarady, jak se wymyślłeś 24-godzinne przesłuchanie żeby zostać bohaterem miasta
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:15:32 GMT 1
Kurwa Andre ale ja się pytam czy ty zdajesz sobie sprawę, że ja dziś mechanicznie nie mogłem umrzeć? To znaczy mogłem, ale gdybym umarł to bym miał 100% pewności, że Wąż nie jest mafiozą skoro go upijałem. no dobra i o czym to świadczy twoim zdaniem?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 3, 2023 23:17:06 GMT 1
Że jeżeli konsekwentnie mówisz że nie zdajesz sobie z tego sprawy to albo od początku udajesz, albo od początku nie wiesz a teraz tak ciężko do tego podchodzisz. Ja trochę liczyłem że tego nie ogarniasz, ale jak cię lekko naprowadzę to sobie skumasz wszystko elegancko.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 3, 2023 23:18:36 GMT 1
Patrz na mój testament na przykład.
Upijałem Węża w ten sposób mam gwarancję, że albo dożyję jutra i to ja będę decydował, albo Wąż jest pewnym niewinnym i nie potrzebujecie mojego testamentu bo on zdecyduje jako ostatni niewinny. Uznałem za priorytet żeby był jeden pewny niewinny w meczówce.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 3, 2023 23:23:41 GMT 1
Że jeżeli konsekwentnie mówisz że nie zdajesz sobie z tego sprawy to albo od początku udajesz, albo od początku nie wiesz a teraz tak ciężko do tego podchodzisz. Ja trochę liczyłem że tego nie ogarniasz, ale jak cię lekko naprowadzę to sobie skumasz wszystko elegancko. mówiłem ci, wróć se do Dionizosa i zobacz jak podchodziłem do mechanicznej gadki, przecież między innymi przez mój brak zaangażowania w to chcieliście mnie zlinczować natomiast poczytałem te role i zobaczyłem że nie skumałem jeszcze jednej rzeczy - barman nie dostaje info o tym, że jego upicie było trafne, nie? xD bo jeżeli tak, no to sprawa jest prosta, bo upijany nawet jak wie, że został upity, to może udawać, że to druga strona została upita no i teraz tak wąż, przy upiciu ciebie, ryzykuje że w mordzie padnę ja czyli w testamencie zostawię zapis, żeby jebać węża w meczówce dodatkowo pollock mówił, że pójdzie za twoim testamentem, a wydaje mi się że przynajmniej PRZED tym mordem współpracowaliśmy dobrze i wziąłbyś pod uwagę moje słowa i Pollocka też uniewinnił, czy się mylę? więc z punktu widzenia upicia węża nie byłoby najbardziej korzystne, żeby wycelować ten mord we mnie, dać pollockowi zejść i potem tylko wrzucać w temat przygotowane na daną ewentualność scenariusze w zależności od tego co powiesz?
|
|