Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:31:12 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 8:31:12 GMT 1
Ale chyba dobry pomysł z tym parowaniem ludzi, muszę wymyśleć jakąś drugą
|
|
Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:32:22 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 8:32:22 GMT 1
To może janosik i kangurek bo chyba wstali niedawno i mogą pisać cały dzień
Macie match
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:34:53 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 8:34:53 GMT 1
Nie mogłem wpaść, bo jestem niewinny. I to jeszcze bezrolny! Ale jak chcesz, to możesz napisać co Ty uznałeś za wpadkę, bo od racjonalności argumentów zależy, czy w ewentualnym testamencie napiszę, żeby Cię bezwzględnie nie słuchać, czy tylko względnie. Jest w tej edycji limit postów? I pojawiła się analiza za ich nadpodażą? XD Myślałem, że będzie tylko cykl. wspominanie o limicie postów, zaraz potem nabicie ich tylu że dzisiaj już Wuja nie będzie. Więc nie zlinczujemy kogos bez możliwości obrony.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:38:10 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 8:38:10 GMT 1
Jak na posta dającego się sprowadzić do „mafia często siedzi w tych co balansują na granicy bycia graczem a glinem” to bardzo dużo słów zdążyliście już chłopaki napisać, żeby tego posta i mnie zdyskredytować. Co jest o tyle dziwne, że ja z góry napisałem, że totalnie mogę nie mieć racji i że w tej edycji i w tej trójce równie dobrze mafii być nie musi, co jednak samej teorii/spostrzeżeniu przeczyć nie będzie. A tu reakcje jakbym jakieś herezje głosił xd. Ośmielę się w takim razie jeszcze trochę pogrzebać patykiem w gównie i zapytać. Po co w takim razie ją napisałeś? Cytując Wieszcza: Dlaczego czułeś potrzebę napisania tego w tym momencie? Ale tu z kolei b. Dobre pytanie do deckarda, które nie doczekało się odpowiedzi a zostało przemilczane.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 8:40:46 GMT 1
Co do pary Scott - Capablanca, skąd mi się ona wzięła otusz zaczęło się od tego postu: Proponuję utworzenie frontu kapeluszowego. czapki też się liczą? Był on napisany w celu w zasadzie bekowym - w zależności od odpowiedzi miałem albo odmówić, albo powiedzieć, że i tak bym odmówił. Ot, nieszkodliwa interakcja. I teraz co się dzieje: - Capablanca odpisuje mi, że czapki też git - Ja zgodnie z planem se odpisuję, że rozważę w ciągu 14 dni roboczych No i potem cały na biało wchodzi Deckard z tym: Chciałbym złożyć serdeczne życzenia urodzinowe Kangurkowi Kao. W sumie wypada mi się jeszcze przypierdalać, bo nie chcę wypisywać półlosowych nicków po trzech postach, ale to pytanie o czapki mi tak zajechało trochę takim chłopaki weźcie mnie do składu W sumie jak teraz się zastanawiam to nwm dlaczego uznałem, że od niego to nie jest mafijna przypierdolka, bo trochę jest, no ale Deckard to dla mnie nie temat na dzisiaj. Z jednej strony wymagałoby trochę odwagi od mafiozy, żeby to wysmażyć jako pierwszy w temacie, no ale tej odwagi w mafii też mu nie brakuje. W każdym razie dało mi też to trochę wajb niezdecydowanego gracza, niepewnego tego typu, więc to też może świadczyć trochę bardziej o miastowości. Ciekawe natomiast, co się dzieje dalej. - Capablanca, który sam mnie do tej interakcji zaprosił swoją odpowiedzią, od razu odpisuje na zarzuty Deckarda w taki sposób: Chciałbym złożyć serdeczne życzenia urodzinowe Kangurkowi Kao. W sumie wypada mi się jeszcze przypierdalać, bo nie chcę wypisywać półlosowych nicków po trzech postach, ale to pytanie o czapki mi tak zajechało trochę takim chłopaki weźcie mnie do składu Tak było, poczułem te same wibracje. To dlaczego wcześniej wszedłeś normalnie w interakcję i dopiero jak padło to w wątku z ust innej osoby, uznałeś za stosowne wspomnieć o tych odczuciach? Między innymi to miałem na myśli, pisząc, żeś chorągiewa w tej grze od początku. Potem to samo z Deckardem było - tutaj się z nim niby zgadzasz, a jak wleciał temat podejrzeń co do niego, to pierwszy byłeś do wbicia szpileczki. Tę grę, którą uprawiasz teraz, rozpocząłeś dopiero jak ludzie zaczęli ci te rzeczy wytykać. No ale to Capablanca, a gdzie w tym Scott? Otóż Scott był trzeci do brydża: Niestety, ale muszę kogoś zwolnić. Andre, w jaki sposób chciałbyś by było Ci to przekazane? Może masz pomysł na kogo miałoby paść? Ehhh, to naprawdę ciężkie. No i uznałem w tym momencie, że bardzo łatwo im poszło podpięcie się pod to, co napisał Deckard. Biorąc pod uwagę kontekst, bardziej nie podobał mi się Capablanca, no ale ten Scott też tam wjechał chyba nie mając ze mną żadnej interakcji ani nawet wspomnienia mnie w swoich postach. Z drugiej strony założyłem, że we dwóch tak by się raczej nie wjebali, więc może tam siedzieć jeden. Z trzeciej strony, czy Capablanca nie jest zbyt doświadczonym graczem, żeby tak bezmyślnie wsadzić łapę we wnyki? Nie wiem kim jest Scott więc tu mi ciężej to ocenić. No ale tak czy inaczej zapraszam do dyskusji. Przesadzam z tym, czy coś w tym może być?
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 8:43:09 GMT 1
Mirek, a gdyby Deckard padł i okazałoby się, że naprawdę grał w szachy 5D a nie te drugie, zaakceptowałbyś, że jako jego największy obrońca - jesteś logicznym typem do kolejnego linczu? Bo w tym wypadku broniony był moim drugim typem z największym prawdopodobieństwem na mafię, a broniącemu nie potrafiłam przypisać jeszcze prawdopodobieństwa. Pracuję nad nim teraz. ja mam ciekawsze pytanie Sanah, dlaczego wolisz zaczynać od bronionego a nie broniącego? To jest dla mnie wyjebiście ciekawe, opowiedz mi o tym, serio mówię. Żądam rozwinięcia tego tematu, jak tego nie zrobisz to zostajesz farmazonem.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 8:49:32 GMT 1
Co do pary Scott - Capablanca, skąd mi się ona wzięła otusz zaczęło się od tego postu: - Capablanca, który sam mnie do tej interakcji zaprosił swoją odpowiedzią, od razu odpisuje na zarzuty Deckarda w taki sposób: No ale to Capablanca, a gdzie w tym Scott? Otóż Scott był trzeci do brydża: To jak już rozmawiamy na ten temat, to ja wrócę do tego co było wtedy na gorąco, tj. ich sparowałeś, ja tak se patrzę "kurwa czemu dał akurat te dwa nicki", otwieram mafiacorner.boards.net/thread/423/rozgrywka?page=6no i widzę, że stosując twoje miary podpinania się, po podpięciu się pode mnie w atak (?) na ciebie, obaj podpięli się w twój atak (?) na mnie ale to raczej gwoli uzupełnienia danych jakby ktoś się chciał nad tym zastanawiać a to co o mnie piszesz o niezdecydowaniu potencjalnie miejskim to nieprawda akurat, tam mi chodziło o to, że pisząc tego posta czułem takie "kurwa nie chcę znowu zaczynać edycji rzucając wędkę na jakiś nick", więc po prostu sobie napisałem spostrzeżenie i tylko/aż tyle.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 8:58:43 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 8:58:43 GMT 1
Deckard, odpowiesz na pytanie, które zadał Wuja? On już go nie przypomni. Bo po Twojej analizie wyrosła dyskusja jakie miałbyś mieć intencje w jej napisaniu, zatem czemu zamiast dyskutować hipotetycznie, niech wypowie się autor. "Nie rozumiem cię i dlatego trochę się boję, ale ufam, że masz dobre intencje"
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:00:03 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 9:00:03 GMT 1
Kurde ale naspamowaliście w nocy. Niby nadrobiłem, ale powierzchownie, będę musiał potem jeszcze raz przeczytać. Jakby co to analizę większą planuję na pod wieczór, ale póki co czutkowo mogę rzucić kilka typów.
Mirek - miasto. Widzę tu szczere intencje i rozbudowane ciągi myślowe, aktywne poszukiwania. No niby mafia mogłaby też tak zagrać, ale póki co wygląda dobrze
Tinder - neutral. Po chuj wrzucasz kilka postów z rzędu? Chcesz się wyoutować z limitu? Za to minus, ale w sumie nie widzę dużo więcej
Dobry wuja - miasto. Całe to zamieszanie wokół niego mi osobiście wygląda jak na kręcenie się wokół niewinnego. Chłop tak jakoś swobodnie wszedł do tematu na wyjebce, w pierwszych postach to mi się podobało. Ale cała akcja wokół jego osoby jest warta przyjrzenia się bliżej. Do zapisania na przyszłość, żeby powrócic na strony 10-20.
Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus
Sanah - mafia/neutral. Te jednolinijkowce mi pachną bardzo wiśniakowo. Dużo komentowania rozgrywki. Jest mocno aktywna, więc zobaczymy jak się to rozwinie.
Casablanca - neutral. Wszedł w temat z poczuciem wyższości. Albo to silny miastowy albo mafia.
Deckard - mafia. Początek zaleciał mi mocnym tryhardem w celu wejście do core.
Co do reszty nic mi nie utkwiło w pamięci.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 9:00:43 GMT 1
Jak na posta dającego się sprowadzić do „mafia często siedzi w tych co balansują na granicy bycia graczem a glinem” to bardzo dużo słów zdążyliście już chłopaki napisać, żeby tego posta i mnie zdyskredytować. Co jest o tyle dziwne, że ja z góry napisałem, że totalnie mogę nie mieć racji i że w tej edycji i w tej trójce równie dobrze mafii być nie musi, co jednak samej teorii/spostrzeżeniu przeczyć nie będzie. A tu reakcje jakbym jakieś herezje głosił xd. Ośmielę się w takim razie jeszcze trochę pogrzebać patykiem w gównie i zapytać. Po co w takim razie ją napisałeś? Cytując Wieszcza: Dlaczego czułeś potrzebę napisania tego w tym momencie? No zasadniczo dlatego, że mogłem i chciałem. Wskazałem na kierunek rozumowania, który pozwala określić, gdzie historycznie często występowali mafiozi i wskazałem, kto w tej edycji by mógł się kwalifikować. O ile się nie mylę, ten sposób nie był jeszcze bezpośrednio w żadnej edycji wykorzystany. Czy się w tej edycji potwierdzi, że mafia w waszej trójce jest, w tym momencie nie wiem. W tym momencie ani nie namawiam, żeby linczować waszą trójkę jeden po drugim, ani by linczować koniecznie któregokolwiek z was, z częścią rzeczy podanych przeze mnie sam się zgodziłeś i twoje rozważania poszły w innym kierunku (kota/tindera), no ja zasadniczo nie widzę wad w publikowaniu takiej analizy. No a teoria, że napisałem to będąc w mafii "na notę" jest dla mnie mocno od czapy. Już nawet nie mówię o treści WIELKIEJ ANALIZY - po huj miałbym to robić. Serio uważasz, że napisanie krótkiej pasty (nieważne czy dopracowanej czy nie) d0 daje jakiegś długoterminowe profity w pozycji gracza? Bo wg mnie zostałem wrzucony przez większość graczy do grona silnych graczy (niezależnie od przynależności) na długo przed wysłaniem tamtego posta. Gdzie mój profit?
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 9:01:48 GMT 1
Deckard, odpowiesz na pytanie, które zadał Wuja? On już go nie przypomni. Bo po Twojej analizie wyrosła dyskusja jakie miałbyś mieć intencje w jej napisaniu, zatem czemu zamiast dyskutować hipotetycznie, niech wypowie się autor. "Nie rozumiem cię i dlatego trochę się boję, ale ufam, że masz dobre intencje" proszę bardzo Kurde ale naspamowaliście w nocy. Niby nadrobiłem, ale powierzchownie, będę musiał potem jeszcze raz przeczytać. Jakby co to analizę większą planuję na pod wieczór, ale póki co czutkowo mogę rzucić kilka typów. Mirek - miasto. Widzę tu szczere intencje i rozbudowane ciągi myślowe, aktywne poszukiwania. No niby mafia mogłaby też tak zagrać, ale póki co wygląda dobrze Tinder - neutral. Po chuj wrzucasz kilka postów z rzędu? Chcesz się wyoutować z limitu? Za to minus, ale w sumie nie widzę dużo więcej Dobry wuja - miasto. Całe to zamieszanie wokół niego mi osobiście wygląda jak na kręcenie się wokół niewinnego. Chłop tak jakoś swobodnie wszedł do tematu na wyjebce, w pierwszych postach to mi się podobało. Ale cała akcja wokół jego osoby jest warta przyjrzenia się bliżej. Do zapisania na przyszłość, żeby powrócic na strony 10-20. Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus Sanah - mafia/neutral. Te jednolinijkowce mi pachną bardzo wiśniakowo. Dużo komentowania rozgrywki. Jest mocno aktywna, więc zobaczymy jak się to rozwinie. Casablanca - neutral. Wszedł w temat z poczuciem wyższości. Albo to silny miastowy albo mafia. Deckard - mafia. Początek zaleciał mi mocnym tryhardem w celu wejście do core. Co do reszty nic mi nie utkwiło w pamięci. Papo smerfie?
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 9:04:30 GMT 1
Mirek is definitely my man. He's sooo smart, he's also sexy. I think I gonna propose to him. Yeah. I have to call Party Planning Comitee. I need an antigravity machine. It has to be spectacular.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:04:35 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 9:04:35 GMT 1
Wściekły wąż słabnie w notowaniach
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:05:34 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 9:05:34 GMT 1
Ośmielę się w takim razie jeszcze trochę pogrzebać patykiem w gównie i zapytać. Po co w takim razie ją napisałeś? Cytując Wieszcza: No zasadniczo dlatego, że mogłem i chciałem. Wskazałem na kierunek rozumowania, który pozwala określić, gdzie historycznie często występowali mafiozi i wskazałem, kto w tej edycji by mógł się kwalifikować. O ile się nie mylę, ten sposób nie był jeszcze bezpośrednio w żadnej edycji wykorzystany. Czy się w tej edycji potwierdzi, że mafia w waszej trójce jest, w tym momencie nie wiem. W tym momencie ani nie namawiam, żeby linczować waszą trójkę jeden po drugim, ani by linczować koniecznie któregokolwiek z was, z częścią rzeczy podanych przeze mnie sam się zgodziłeś i twoje rozważania poszły w innym kierunku (kota/tindera), no ja zasadniczo nie widzę wad w publikowaniu takiej analizy. No a teoria, że napisałem to będąc w mafii "na notę" jest dla mnie mocno od czapy. Już nawet nie mówię o treści WIELKIEJ ANALIZY - po huj miałbym to robić. Serio uważasz, że napisanie krótkiej pasty (nieważne czy dopracowanej czy nie) d0 daje jakiegś długoterminowe profity w pozycji gracza? Bo wg mnie zostałem wrzucony przez większość graczy do grona silnych graczy (niezależnie od przynależności) na długo przed wysłaniem tamtego posta. Gdzie mój profit? No i gitara. Nie widzę tu raczej szachów i myślenia na parę kroków wprzód.
|
|
sanah
Edycja#39
gambit królowej był fatalnym wyborem, kochani
|
Post by sanah on Nov 24, 2023 9:08:40 GMT 1
U mnie wąż po tak arbitralnym wejściu również porządnie zmiękł. Wściekły wąż słabnie w notowaniach Czekamy na resztę cichych.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 9:09:33 GMT 1
Swoją drogą: porównajmy sobie Węża i Pratchetta, jak kładłem się spać, to mieli odpowiednio 3 i 2 posty na koniec.
Wąż miał: fillera, posta z trzema nickami, fillera. Teraz wchodzi z odczytami siedmiu osób. Dba o to, żeby niskiej aktywności postrzegać go jako gracza merytorycznego, który cośtam od siebie daje.
Pratchett: miał dwa fillery. Dzisiaj wszedł i zaczął grać. Odpisuje ludziom na posty, gdzieś tam zauważył pytanie Wuja do mnie, więc to wytknął i potem followup zrobił, no ja widzę różnicę w podejściu obu graczy/sposobie uaktywnienia się i dla mnie Pratchett robi to zgrabnie, a Wąż wpada w szufladkę, o której pisałem w swojej WIELKIEJ ANALIZIE pisanej na notę. Oczywiście, że równie dobrze może to być kazus takiego Tytusa Banki i Wąż po prostu nie chce glonować, no ale.
Dawaj Sanah, zapytaj mnie po co piszę tego posta, skoro i tak nic z niego nie wynika.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:17:35 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 9:17:35 GMT 1
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 9:23:53 GMT 1
Kurde ale naspamowaliście w nocy. Niby nadrobiłem, ale powierzchownie, będę musiał potem jeszcze raz przeczytać. Jakby co to analizę większą planuję na pod wieczór, ale póki co czutkowo mogę rzucić kilka typów. Mirek - miasto. Widzę tu szczere intencje i rozbudowane ciągi myślowe, aktywne poszukiwania. No niby mafia mogłaby też tak zagrać, ale póki co wygląda dobrze Tinder - neutral. Po chuj wrzucasz kilka postów z rzędu? Chcesz się wyoutować z limitu? Za to minus, ale w sumie nie widzę dużo więcej Dobry wuja - miasto. Całe to zamieszanie wokół niego mi osobiście wygląda jak na kręcenie się wokół niewinnego. Chłop tak jakoś swobodnie wszedł do tematu na wyjebce, w pierwszych postach to mi się podobało. Ale cała akcja wokół jego osoby jest warta przyjrzenia się bliżej. Do zapisania na przyszłość, żeby powrócic na strony 10-20. Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus Sanah - mafia/neutral. Te jednolinijkowce mi pachną bardzo wiśniakowo. Dużo komentowania rozgrywki. Jest mocno aktywna, więc zobaczymy jak się to rozwinie. Casablanca - neutral. Wszedł w temat z poczuciem wyższości. Albo to silny miastowy albo mafia. Deckard - mafia. Początek zaleciał mi mocnym tryhardem w celu wejście do core. Co do reszty nic mi nie utkwiło w pamięci. Natomiast wytłuszczone jest w sumie interesującym spostrzeżeniem, jeśli wiśniakowość czytać jak silnego mafiozę z poradnika volva. Interesujące jest tutaj przede wszystkim to, że zawarte zostało w paposmerfowym poście zaczynającym się od "ale naspamowaliście w nocy". No nie powiem teraz, że zauważenie tego wymaga nie wiadomo jakiego skilla, ale no nie spodziewałem się tego. Wąż, na ile ukrywasz swój potencjał intelektualny? Do Sanah nie mam pytania, bo w sumie jej gra faktycznie jest wiśniakowa i można by przyłożyć do niej poradnik volva i by pasowało.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:39:32 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 9:39:32 GMT 1
Swoją drogą: porównajmy sobie Węża i Pratchetta, jak kładłem się spać, to mieli odpowiednio 3 i 2 posty na koniec. Wąż miał: fillera, posta z trzema nickami, fillera. Teraz wchodzi z odczytami siedmiu osób. Dba o to, żeby niskiej aktywności postrzegać go jako gracza merytorycznego, który cośtam od siebie daje. Pratchett: miał dwa fillery. Dzisiaj wszedł i zaczął grać. Odpisuje ludziom na posty, gdzieś tam zauważył pytanie Wuja do mnie, więc to wytknął i potem followup zrobił, no ja widzę różnicę w podejściu obu graczy/sposobie uaktywnienia się i dla mnie Pratchett robi to zgrabnie, a Wąż wpada w szufladkę, o której pisałem w swojej WIELKIEJ ANALIZIE pisanej na notę. Oczywiście, że równie dobrze może to być kazus takiego Tytusa Banki i Wąż po prostu nie chce glonować, no ale. Dawaj Sanah, zapytaj mnie po co piszę tego posta, skoro i tak nic z niego nie wynika. Niezła reaktywność. Napisałem co mi wpadło do głowy, poważniej zanalizuję to jak będę miał więcej czasu niż siedząc na spotkaniach w pracy albo wczoraj w teatrze. Ciekawi mnie jednak czemuś tak agresywnie zareagował, zwłaszcza że jeszcze poważnej gry nie zacząłem.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 9:41:24 GMT 1
weź mi tą agresję palcem pokaż, proszę
|
|