|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 9:43:32 GMT 1
Witam. Coś bym pograł może. Ktoś streści rozgrywkę? Kto wygląda dobrze? Kto słabo?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:47:47 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 9:47:47 GMT 1
Kurde ale naspamowaliście w nocy. Niby nadrobiłem, ale powierzchownie, będę musiał potem jeszcze raz przeczytać. Jakby co to analizę większą planuję na pod wieczór, ale póki co czutkowo mogę rzucić kilka typów. Mirek - miasto. Widzę tu szczere intencje i rozbudowane ciągi myślowe, aktywne poszukiwania. No niby mafia mogłaby też tak zagrać, ale póki co wygląda dobrze Tinder - neutral. Po chuj wrzucasz kilka postów z rzędu? Chcesz się wyoutować z limitu? Za to minus, ale w sumie nie widzę dużo więcej Dobry wuja - miasto. Całe to zamieszanie wokół niego mi osobiście wygląda jak na kręcenie się wokół niewinnego. Chłop tak jakoś swobodnie wszedł do tematu na wyjebce, w pierwszych postach to mi się podobało. Ale cała akcja wokół jego osoby jest warta przyjrzenia się bliżej. Do zapisania na przyszłość, żeby powrócic na strony 10-20. Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus Sanah - mafia/neutral. Te jednolinijkowce mi pachną bardzo wiśniakowo. Dużo komentowania rozgrywki. Jest mocno aktywna, więc zobaczymy jak się to rozwinie. Casablanca - neutral. Wszedł w temat z poczuciem wyższości. Albo to silny miastowy albo mafia. Deckard - mafia. Początek zaleciał mi mocnym tryhardem w celu wejście do core. Co do reszty nic mi nie utkwiło w pamięci. Natomiast wytłuszczone jest w sumie interesującym spostrzeżeniem, jeśli wiśniakowość czytać jak silnego mafiozę z poradnika volva. Interesujące jest tutaj przede wszystkim to, że zawarte zostało w paposmerfowym poście zaczynającym się od "ale naspamowaliście w nocy". No nie powiem teraz, że zauważenie tego wymaga nie wiadomo jakiego skilla, ale no nie spodziewałem się tego. Wąż, na ile ukrywasz swój potencjał intelektualny? Do Sanah nie mam pytania, bo w sumie jej gra faktycznie jest wiśniakowa i można by przyłożyć do niej poradnik volva i by pasowało. Nic nie ukrywam. Od startu gry do teraz miałem jakieś pół godziny wolnego czasu a i tak udało mi się pokątnie nadrobić temat i coś z niego wyciągnąć.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 9:48:14 GMT 1
Swoją drogą: porównajmy sobie Węża i Pratchetta, jak kładłem się spać, to mieli odpowiednio 3 i 2 posty na koniec. Wąż miał: fillera, posta z trzema nickami, fillera. Teraz wchodzi z odczytami siedmiu osób. Dba o to, żeby niskiej aktywności postrzegać go jako gracza merytorycznego, który cośtam od siebie daje. Pratchett: miał dwa fillery. Dzisiaj wszedł i zaczął grać. Odpisuje ludziom na posty, gdzieś tam zauważył pytanie Wuja do mnie, więc to wytknął i potem followup zrobił, no ja widzę różnicę w podejściu obu graczy/sposobie uaktywnienia się i dla mnie Pratchett robi to zgrabnie, a Wąż wpada w szufladkę, o której pisałem w swojej WIELKIEJ ANALIZIE pisanej na notę. Oczywiście, że równie dobrze może to być kazus takiego Tytusa Banki i Wąż po prostu nie chce glonować, no ale. Dawaj Sanah, zapytaj mnie po co piszę tego posta, skoro i tak nic z niego nie wynika. Niezła reaktywność. Napisałem co mi wpadło do głowy, poważniej zanalizuję to jak będę miał więcej czasu niż siedząc na spotkaniach w pracy albo wczoraj w teatrze. Ciekawi mnie jednak czemuś tak agresywnie zareagował, zwłaszcza że jeszcze poważnej gry nie zacząłem. No właśnie problem w tym, że ten post nie wygląda na jakieś spontaniczne spostrzeżenia, tylko na post obliczony na wyglądanie jak ktoś, kto jest w temacie i ma wyrobione zdanie na różne tematy a jednocześnie wrzucasz tam tak absurdalne tejki jak "Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus"
|
|
|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 9:55:33 GMT 1
Zgadzam się, że te wnioski Wężowatego trochę płytkie. Nie szkoda Ci było papieru na takiego posta?
Zgodnie z moją mafijną teorią, nad którą właśnie pracuje pewnie niewinny. Umówmy się, w naszej społeczności na ten moment już każdy jest w stanie dobrze wejść w mafii i nie wzbudzać podejrzeń. Jeśli ktoś tego nie robi to zapewne dlatego, że się nie przykłada porządnie do rozgrywki (albo mu na tym nie zależy), a w mafii by się przykładał (albo by mu zależało). Lekko niewinny kol. Wąż
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:57:10 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 9:57:10 GMT 1
Niezła reaktywność. Napisałem co mi wpadło do głowy, poważniej zanalizuję to jak będę miał więcej czasu niż siedząc na spotkaniach w pracy albo wczoraj w teatrze. Ciekawi mnie jednak czemuś tak agresywnie zareagował, zwłaszcza że jeszcze poważnej gry nie zacząłem. No właśnie problem w tym, że ten post nie wygląda na jakieś spontaniczne spostrzeżenia, tylko na post obliczony na wyglądanie jak ktoś, kto jest w temacie i ma wyrobione zdanie na różne tematy a jednocześnie wrzucasz tam tak absurdalne tejki jak "Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus" Dlaczego uważasz to za absurdalny argument? Moim zdaniem on jest chyba najsolidniejszy z wszystkich moich, bo odkrywa intencje piszącego. Udaję że jestem w temacie, a jednocześnie mówię, że nie do końca jestem? Coś to się nie klei.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 9:58:10 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 9:58:10 GMT 1
Niezła reaktywność. Napisałem co mi wpadło do głowy, poważniej zanalizuję to jak będę miał więcej czasu niż siedząc na spotkaniach w pracy albo wczoraj w teatrze. Ciekawi mnie jednak czemuś tak agresywnie zareagował, zwłaszcza że jeszcze poważnej gry nie zacząłem. No właśnie problem w tym, że ten post nie wygląda na jakieś spontaniczne spostrzeżenia, tylko na post obliczony na wyglądanie jak ktoś, kto jest w temacie i ma wyrobione zdanie na różne tematy a jednocześnie wrzucasz tam tak absurdalne tejki jak "Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus" Dlaczego uważasz to za absurdalny argument? Moim zdaniem on jest chyba najsolidniejszy z wszystkich moich, bo odkrywa intencje piszącego. Udaję że jestem w temacie, a jednocześnie mówię, że nie do końca jestem? Coś to się nie klei.
|
|
|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 9:59:56 GMT 1
Swoją drogą: porównajmy sobie Węża i Pratchetta, jak kładłem się spać, to mieli odpowiednio 3 i 2 posty na koniec. Wąż miał: fillera, posta z trzema nickami, fillera. Teraz wchodzi z odczytami siedmiu osób. Dba o to, żeby niskiej aktywności postrzegać go jako gracza merytorycznego, który cośtam od siebie daje. Pratchett: miał dwa fillery. Dzisiaj wszedł i zaczął grać. Odpisuje ludziom na posty, gdzieś tam zauważył pytanie Wuja do mnie, więc to wytknął i potem followup zrobił, no ja widzę różnicę w podejściu obu graczy/sposobie uaktywnienia się i dla mnie Pratchett robi to zgrabnie, a Wąż wpada w szufladkę, o której pisałem w swojej WIELKIEJ ANALIZIE pisanej na notę. Oczywiście, że równie dobrze może to być kazus takiego Tytusa Banki i Wąż po prostu nie chce glonować, no ale. Dawaj Sanah, zapytaj mnie po co piszę tego posta, skoro i tak nic z niego nie wynika. Niezła reaktywność. Napisałem co mi wpadło do głowy, poważniej zanalizuję to jak będę miał więcej czasu niż siedząc na spotkaniach w pracy albo wczoraj w teatrze. Ciekawi mnie jednak czemuś tak agresywnie zareagował, zwłaszcza że jeszcze poważnej gry nie zacząłem. Ten post mi się jednak mocniej nie podoba. Na pierwszy rzut oka wygląda jak przewrażliwienie na temat swojej pozycji, czego bezrolni raczej nie robią, ale syndrom głównego bohatera może być też jednak miastowy.
|
|
|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 10:01:54 GMT 1
No właśnie problem w tym, że ten post nie wygląda na jakieś spontaniczne spostrzeżenia, tylko na post obliczony na wyglądanie jak ktoś, kto jest w temacie i ma wyrobione zdanie na różne tematy a jednocześnie wrzucasz tam tak absurdalne tejki jak "Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus" Dlaczego uważasz to za absurdalny argument? Moim zdaniem on jest chyba najsolidniejszy z wszystkich moich, bo odkrywa intencje piszącego. Udaję że jestem w temacie, a jednocześnie mówię, że nie do końca jestem? Coś to się nie klei. Absurdalny to on nie jest. Moim zdaniem największym problemem tego argumentu jest to, że jest łatwy. Nawet mój 4letni kuzyn mógłby coś takiego napisać w celu uniewinnienia gracza, a co dopiero potencjalny mafiozo w społeczności MafiaCorner.
|
|
|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 10:02:48 GMT 1
Where in the world is Carmen Sandiego? Zarejestrowałem się jako postać z tego samego uniwersum, żeby się trochę poprzepychać, a tutaj 0 postów
|
|
|
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 10:04:54 GMT 1
No właśnie problem w tym, że ten post nie wygląda na jakieś spontaniczne spostrzeżenia, tylko na post obliczony na wyglądanie jak ktoś, kto jest w temacie i ma wyrobione zdanie na różne tematy a jednocześnie wrzucasz tam tak absurdalne tejki jak "Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus" Dlaczego uważasz to za absurdalny argument? Moim zdaniem on jest chyba najsolidniejszy z wszystkich moich, bo odkrywa intencje piszącego. Udaję że jestem w temacie, a jednocześnie mówię, że nie do końca jestem? Coś to się nie klei. No ale to jest kurwa najbardziej obvious rzecz, do jakiej można się odnieść, typ nie chce, żeby go mylono z innym graczem, wow, zajebiste miasto, much dobre intencje na pewno nikt wcześniej nie zauważył że jest dwóch scottów w grze, dobrze, że mamy takiego Dixona który na to zwrócił uwagę nazywanie tego porządkowaniem gry i dawanie za to bardzo dużego plusa to jest dla mnie jakaś abstrakcja a w drugiej linijce nie widzę sprzeczności, wręcz przeciwnie - starasz się dać coś merytorycznego ale jednocześnie zostawiasz sobie furtkę pt. "nie ma mnie w grze ale się staram", jakby ktoś chciał się przyjebać z drugiej strony
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:11:12 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 10:11:12 GMT 1
Dlaczego uważasz to za absurdalny argument? Moim zdaniem on jest chyba najsolidniejszy z wszystkich moich, bo odkrywa intencje piszącego. Udaję że jestem w temacie, a jednocześnie mówię, że nie do końca jestem? Coś to się nie klei. Absurdalny to on nie jest. Moim zdaniem największym problemem tego argumentu jest to, że jest łatwy. Nawet mój 4letni kuzyn mógłby coś takiego napisać w celu uniewinnienia gracza, a co dopiero potencjalny mafiozo w społeczności MafiaCorner. Tu jest jakiś błąd logiczny. Coś co jest łatwe nie oznacza, że jest złe. Chłop napisał posta pomagającego miastu. Czy mógł mieć w tym złe intencje? Wyobrażam sobie, że mafia w ogóle przemilczałaby temat. Ja to zauważyłem i napisałem. Łatwość nie ma tu nic do rzeczy.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:11:41 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 10:11:41 GMT 1
Dlaczego uważasz to za absurdalny argument? Moim zdaniem on jest chyba najsolidniejszy z wszystkich moich, bo odkrywa intencje piszącego. Udaję że jestem w temacie, a jednocześnie mówię, że nie do końca jestem? Coś to się nie klei. Absurdalny to on nie jest. Moim zdaniem największym problemem tego argumentu jest to, że jest łatwy. Nawet mój 4letni kuzyn mógłby coś takiego napisać w celu uniewinnienia gracza, a co dopiero potencjalny mafiozo w społeczności MafiaCorner. Tu jest jakiś błąd logiczny. Coś co jest łatwe nie oznacza, że jest złe. Chłop napisał posta pomagającego miastu. Czy mógł mieć w tym złe intencje? Wyobrażam sobie, że mafia w ogóle przemilczałaby temat. Ja to zauważyłem i napisałem. Łatwość nie ma tu nic do rzeczy.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:12:03 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 10:12:03 GMT 1
Jak dla mnie Wunsz mafia.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:14:35 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 10:14:35 GMT 1
Mam problem za to z graczem Nahacz. Ale ja zawsze mam z tym graczem problem. Agresywnijesze wejście z braku innego pomysłu czy standardowe wejście jak dla niego?
Nie wykluczam, że znow mam przy nim zagwozdke. Co myślicie?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:15:33 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 24, 2023 10:15:33 GMT 1
Hahaha dobra trzeba się najpierw dowiedzieć tożsamości kota bo ten wyprzedzający post jest pod każdym względem wyjątkowy A jakbyś tak bez tożsamości miał się wypowiedzieć o nim? Gracz mało/sredniodoswiadczony - wygląda to bardziej niewinnie Gracz doświadczony - mógł zagrać coś świetnego i trzeba uważać
|
|
|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 10:16:07 GMT 1
Absurdalny to on nie jest. Moim zdaniem największym problemem tego argumentu jest to, że jest łatwy. Nawet mój 4letni kuzyn mógłby coś takiego napisać w celu uniewinnienia gracza, a co dopiero potencjalny mafiozo w społeczności MafiaCorner. Tu jest jakiś błąd logiczny. Coś co jest łatwe nie oznacza, że jest złe. Chłop napisał posta pomagającego miastu. Czy mógł mieć w tym złe intencje? Wyobrażam sobie, że mafia w ogóle przemilczałaby temat. Ja to zauważyłem i napisałem. Łatwość nie ma tu nic do rzeczy. Nie ma błędu logicznego. Zobacz, jeśli coś jest
a) łatwe b) pomocne dla miasta
to wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że robi to mafiozo, ponieważ chce zdobyć punkty na mieście. Ponieważ celem mafii w tej rozgrywce jest wyglądanie na pomagającego miastu. I Ty takich argumentów właśnie używasz. Nie wiem czy wynika to z tego, że masz lekką wyjebkę (bardzo dużo się tłumaczysz, co wskazuje, że raczej nie) czy z tego, że jesteś miastowym który nie chciał być glonem, dlatego coś napisał po tym, jak pobieżnie nadrobił rozgrywkę, czy po prostu mafiozą, który próbował iść na skróty.
Powiedz mi, którym jesteś?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:16:08 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 24, 2023 10:16:08 GMT 1
To może janosik i kangurek bo chyba wstali niedawno i mogą pisać cały dzień Macie match Nie mogę pisać przez większą część dnia, lepiej takiej pary mi poszukaj
|
|
|
Post by Paper Star on Nov 24, 2023 10:16:42 GMT 1
Kto mi powie, dlaczego Tinder w mafii?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 10:16:43 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 10:16:43 GMT 1
Jak dla mnie Wunsz mafia. Jak mawiał mój mistrz, porywasz się z przysłowiową młotyką na słoncę. Przyssałeś się do reszty gruby w ataku na mnie? Z historii rozgrywek to właśnie tacy okazywali się mafiami, np felietonistka. Napisz coś swojego.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 10:19:01 GMT 1
To chyba najbardziej lamerska prezentacja, w którą starałem się zaangażować.
Gdzie fajerwerki? Gdzie przebieranki? Gdzie chęć zainteresowania słuchaczy czymś epickim?
Pierwsza konwencja genewska mówi wyraźnie o tym, że zakazane jest stosowanie psychicznych tortur.
Najgorętszą osobą w tym gronie jest zdecydowanie Mirek. Sanah jest taką przyjemną recepcjonistką. Wujka nie da się czytać, to jest kwintesencja wysłannika z HR, który chce zniszczyć to biuro.
Kluczem będzie pozbycie się Wujka. Jest straszny. Powoduje bóle brzucha, blaaaah. Jedyny jego plusem jest fakt, że dziś już więcej nie napisze. Pytanie tylko kto wskoczy na jego miejsce? Może jakaś przedstawicielka płci przeciwnej? Warto spróbować.
|
|