|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 15:17:21 GMT 1
Pozwolę sobie na kolejne spostrzeżenie z gatunku zbyt dużo słów, jak na to co jest sednem przekazu. Zatrważające jest dla mnie, że highlightem piątku jest póki co rozkładanie posta Papera na czynniki pierwsze przez Michaela Scotta i potem ciągnięcie tego tematu, no ale może faktycznie dorośliśmy do tego, żeby grać w mafię w sposób przystępny i czytelny, bez 2137 stron dziennie. No to sobie przeglądam ten dzisiejszy dzień i mamy taki post Michaela: Andre 3000 Co myślisz o Paper Lane? Z jednej strony podoba mi się nazwisko. To chyba takie nawiązanie do branży papierniczej i piosenki Beatlesów. Z drugiej jednak pojawiła się tak nagle, podłapała pomysł Andrego i próbuje zwrócić uwagę na Tindera. Hmmm. Przybyła do nas z innego oddziału, więc do końca jej nie ufam. No normalny post, pytanie do Andrzeja o Papera, wszystko spoko, jakieś lekki atak, no pogrillujmy temat może. Bezpośrednio po tym mamy ten "mafijny wylew" Papera, rozkładanie tego na czynnniki pierwsze, interpretacja zdania po zdaniu, krzyczymy jackpot, kierowca autobusu bije brawo. No spoko niech będzie, przynajmniej nie jestem autorem już najbardziej kuriozalnej przypierdolki w edycji, może być, też nic dziwnego. Paper odpowiada, Scott wchodzi na etap lets agree to disagree, w sumie to cię po prostu wypunktowałem bo napisałeś mafijnego posta, jedziemy dalej, przyjaźń kwitnie. No i moje pytanie: ty już Michael zapomniałeś, że ci się Paper Star nie podobał, bo miał podczepić się pod pomysł Andrego i próbuje zwrócić uwagę temat na Tindera? No bo jest dla ciebie ewidentnie jakiś estymator, niezależny od późniejszego "mafijnego wylewu", skupiłeś się na drugim, a od momentu puszczenia pytania do Andre wydarzyło się chyba dokładnie 0 rzeczy, które by rzuciły na ten temat jakiekolwiek światło. Bo to mi tak trochę mafijnie wygląda, że tematu nie pociągnąłeś, bo celem nie było poszukiwanie prawdy co do odczytu Papera, tylko po prostu nabicie jakiejś aktywności. A może bredzę, bo zazwyczaj bredzę, jak mam wrażenie, że coś zauważyłem.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:20:20 GMT 1
via mobile
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 15:20:20 GMT 1
Ale kto powiedział, że kluczowe dla mnie jest teraz poszukiwanie prawdy? Bawię się formą. Jestem w tym dobry. Daję show. Na poszukiwanie prawdy będę mieć czas podczas podróży do Vancouver.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 15:23:00 GMT 1
No to po huj się pytałeś Andre o Papera, skoro cię to nie interesuje
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 15:25:08 GMT 1
Bo Andre to jest mój ziom. Razem rapowaliśmy w utworze promującym Scranton. Lubię pytać go o różnych ludzi, o których malo wiem.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 15:25:35 GMT 1
A po chuj to Chińczyk w ryżu stoi.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:41:28 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 15:41:28 GMT 1
Mam problem za to z graczem Nahacz. Ale ja zawsze mam z tym graczem problem. Agresywnijesze wejście z braku innego pomysłu czy standardowe wejście jak dla niego? Nie wykluczam, że znow mam przy nim zagwozdke. Co myślicie? Eh, nikt mi nie odpisał a myślałem że jak wrócę to dostanę jakieś opinie
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:42:00 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 15:42:00 GMT 1
No to po huj się pytałeś Andre o Papera, skoro cię to nie interesuje Deckard a co ty myślisz o tym Michaelu w sumie?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:42:46 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 15:42:46 GMT 1
Mam problem za to z graczem Nahacz. Ale ja zawsze mam z tym graczem problem. Agresywnijesze wejście z braku innego pomysłu czy standardowe wejście jak dla niego? Nie wykluczam, że znow mam przy nim zagwozdke. Co myślicie? Eh, nikt mi nie odpisał a myślałem że jak wrócę to dostanę jakieś opinie Ja pisałem wyżej, imo niewinny, leci tak że jakbym był w mafii to bym był obsrany.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 15:45:49 GMT 1
Mam problem za to z graczem Nahacz. Ale ja zawsze mam z tym graczem problem. Agresywnijesze wejście z braku innego pomysłu czy standardowe wejście jak dla niego? Nie wykluczam, że znow mam przy nim zagwozdke. Co myślicie? Eh, nikt mi nie odpisał a myślałem że jak wrócę to dostanę jakieś opinie Narazie patrzyłbym na niego jak na kwiat, który dopiero zakwitnie. Tymczasowo mnie kupił. Wydawał się całkiem hmm, zdeterminowany w swoich pytaniach.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:48:20 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 15:48:20 GMT 1
Eh, nikt mi nie odpisał a myślałem że jak wrócę to dostanę jakieś opinie Narazie patrzyłbym na niego jak na kwiat, który dopiero zakwitnie. Tymczasowo mnie kupił. Wydawał się całkiem hmm, zdeterminowany w swoich pytaniach. Capablanca widziałeś mojego posta z opisem tych przypierdolek do posta o czapce? Jest tam akapit poświęcony tobie, zerkniesz i odniesiesz się?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:48:26 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 15:48:26 GMT 1
Eh, nikt mi nie odpisał a myślałem że jak wrócę to dostanę jakieś opinie Narazie patrzyłbym na niego jak na kwiat, który dopiero zakwitnie. Tymczasowo mnie kupił. Wydawał się całkiem hmm, zdeterminowany w swoich pytaniach. hmm, zdeterminowany to dobre słowo
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 15:50:15 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 15:50:15 GMT 1
Pamiętam Janosika w pierwszych odcinkach Stawki Większej Niż Życie. Był tam absolutnie zwykłym facetem. Teraz należy obserwować czy nie będzie chciał stać się nieśmiertelny, jak Christopher Lambert. Jeśli zacznie być do bólu niezniszczalny i bezkompromisowy. Dodatkowo logiczny i charyzmatyczny, to należy go wysłać do Stamford. co chciałeś przekazać tym postem?
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 15:55:39 GMT 1
Pamiętam Janosika w pierwszych odcinkach Stawki Większej Niż Życie. Był tam absolutnie zwykłym facetem. Teraz należy obserwować czy nie będzie chciał stać się nieśmiertelny, jak Christopher Lambert. Jeśli zacznie być do bólu niezniszczalny i bezkompromisowy. Dodatkowo logiczny i charyzmatyczny, to należy go wysłać do Stamford. co chciałeś przekazać tym postem? To chyba oczywiste. Wyprzedzam ruchy słowackiego rozbójnika.
|
|
|
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 15:57:06 GMT 1
Jak się czujesz w gierce? Ułożyła się jak się spodziewales? Czemu wczorajsza zapowiedź merytoryki się nie zrealizowała? Holmes, to o 4 nad ranem to była moja merytoryka XD Zastanawiałem się tylko czy odpalać ją później. A tak to czytałem dzisiejsze posty i za każdym razem mam tak, że czytam jedną stronę, później drugą i odpala się we mnie symetrysta pt. "both parties bring important arguments to the table" i ciężko MI to jakoś ugryźć, niektóre niuanse i "wajby" to mi w 75% obok głowy przelatują, więc wolę się wycofać i nie kontrować tych rzeczy w sposób bezsensowny, bo pokorny ze mnie kocur. Już nie chcę uprawiać samobiczowania, więc nie odpowiem na 1. pytanie, ale co do drugiego, to oprócz ostrego słownictwa Andre 3000, który zdaje się nie wziął pod uwagę mojej samoświadomości, którą nakreśliłem w 1. akapicie tamtego postu, że wiem, jaki wydźwięk tenże ma, to jestem umiarkowanie usatysfakcjonowany jego odbiorem i uważam, że zostały z niego wyciągnięte takie cechy na mój temat, jakie powinny zostać wyciągnięte. Satysfakcjonuje cię taka odpowiedź? Zastanawia mnie to co ty chcesz takimi postami jak ten ugrać kocie. Rozumiem że coś ci może za mocno umykać do tej pory i wolisz poczekać na późniejszy etap. Tylko to wygląda tak, że dasz kilka postów jak ten i myślisz że będziesz miał spokój. Postawa jaką przyjąłeś do tej pory wcale nie ułatwia rozczytania twojej gry.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 15:59:09 GMT 1
Narazie patrzyłbym na niego jak na kwiat, który dopiero zakwitnie. Tymczasowo mnie kupił. Wydawał się całkiem hmm, zdeterminowany w swoich pytaniach. Capablanca widziałeś mojego posta z opisem tych przypierdolek do posta o czapce? Jest tam akapit poświęcony tobie, zerkniesz i odniesiesz się? Odpowiedź jest prosta i może cię nie usatysfakcjonować. Napisałem o frakcji kapeluszowej/czapkowej w ramach żartu, bo zobaczyłem, że około połowa kreacji ma jakieś nakrycie głowy. A pomyślałem sobie, że od początku byłoby zabawnie próbować przepychać jakieś podziały w mieście zwłaszcza pod płaszczem kultury i zerowej agresji słownej. Zobaczyłem twoje "czy czapki też się liczą?" i pomyślałem sobie, że no trochę daje takim przymilającym się mafiozem, ale jednocześnie pomyślałem sobie, że w sumie to nie jest jakiś mocny argument, równie dobrze mógłby tak napisać mieszkaniec, a że mi się nawet pressować nie chciało, to sobie to zostawiłem dla siebie. Chwilę później to samo co ja pomyślałem, napisał Deckard. Więc go podbiłem. Ale podbiłem go nie po to, żeby oskarżyć ciebie, bo w tamtym momencie już mi się chyba powoli klarowałeś jako coraz bardziej niewinny, ale po to, żeby zakomunikować zbieżność myśli z Deckardem, bo wydało mi się, że moja zbieżność odczuć z Deckardem to jednak istotniejszy argument za jego niewinnością niż twoje pytanie o czapkę argumentem za twoją winą.
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 24, 2023 15:59:23 GMT 1
No to po huj się pytałeś Andre o Papera, skoro cię to nie interesuje Deckard a co ty myślisz o tym Michaelu w sumie? Że miał fajny, mocny start, który jest bez problemu do zagrania w mafii i że w ogóle gra tak, jak ja gram w mafii. Jakbym miał wskazać potencjalnego silnego mafiozę, to byłby w grupie 2-3 nicków, którą bym wskazał.
|
|
|
Post by Scott Dixon on Nov 24, 2023 16:00:14 GMT 1
Michaela posty mam na półce "przerost formy nad treścią".
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 16:02:07 GMT 1
A więc zaszło nieporozumienie, że rzekomo dołączam się do ataków na ciebie i to jeszcze pod pretekstem jakiegoś głupiego pytanie o czapkę. Przecież ja bym w mafii takiej amatorszczyzny nie zrobił.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 16:03:08 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 16:03:08 GMT 1
Jak dla mnie Wunsz mafia. Jak mawiał mój mistrz, porywasz się z przysłowiową młotyką na słoncę. Przyssałeś się do reszty gruby w ataku na mnie? Z historii rozgrywek to właśnie tacy okazywali się mafiami, np felietonistka. Napisz coś swojego. Do niczego się nie "przyssałem", to moje wnioski. Autor ponad 70 książek nie musi się na nikim wzorować. Twój posting nie trzyma się kupy. Mimo że z kupa ma wiele wspólnego xD
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 16:06:41 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 24, 2023 16:06:41 GMT 1
Capablanca widziałeś mojego posta z opisem tych przypierdolek do posta o czapce? Jest tam akapit poświęcony tobie, zerkniesz i odniesiesz się? Odpowiedź jest prosta i może cię nie usatysfakcjonować. Napisałem o frakcji kapeluszowej/czapkowej w ramach żartu, bo zobaczyłem, że około połowa kreacji ma jakieś nakrycie głowy. A pomyślałem sobie, że od początku byłoby zabawnie próbować przepychać jakieś podziały w mieście zwłaszcza pod płaszczem kultury i zerowej agresji słownej. Zobaczyłem twoje "czy czapki też się liczą?" i pomyślałem sobie, że no trochę daje takim przymilającym się mafiozem, ale jednocześnie pomyślałem sobie, że w sumie to nie jest jakiś mocny argument, równie dobrze mógłby tak napisać mieszkaniec, a że mi się nawet pressować nie chciało, to sobie to zostawiłem dla siebie. Chwilę później to samo co ja pomyślałem, napisał Deckard. Więc go podbiłem. Ale podbiłem go nie po to, żeby oskarżyć ciebie, bo w tamtym momencie już mi się chyba powoli klarowałeś jako coraz bardziej niewinny, ale po to, żeby zakomunikować zbieżność myśli z Deckardem, bo wydało mi się, że moja zbieżność odczuć z Deckardem to jednak istotniejszy argument za jego niewinnością niż twoje pytanie o czapkę argumentem za twoją winą. Ok, no ale potem Deckardowi też wbijałeś szpileczki - to w końcu bardziej winny czy niewinny? Dlaczego skoro miałeś - jak sam twierdzisz - istotny argument za jego niewinnością, to potem postanowiłeś też w jego stronę wystosować zarzuty?
|
|