|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 16:57:30 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 16:57:30 GMT 1
Chyba nie czytałem żadnego posta węża. Zrobił coś złego? Proszę następną osobę piszącą posta o napisanie mi ile mam postów bo z komóry nie widać fatalny pierwszy post i potem straszna spina.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 24, 2023 16:58:22 GMT 1
Co do Deckarda - ta analiza imo jest za prędka, to nie ten moment w grze, żeby takimi rzeczami zbierać punkty. Natomiast ci co tam pisali, że jest niedopracowana, to zadajcie sobie pytanie, czy Deckard w mafii wypuściłby do gry coś niedopracowanego? Ostatni raz jak ja osobiście stwierdziłem, że gra gówno jebane od wejścia, okazał się miastowym. Z całym szacunkiem 😎 zig ZAG
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:01:41 GMT 1
via mobile
Post by Terry Pratchett on Nov 24, 2023 17:01:41 GMT 1
Sam określiłeś swoja grę jako miałką (miauką, czaicie? xD) a nawet nie próbujesz tego zmienić. Dlaczego? Nikt od ciebie nie wymaga dawania odczytów o każdym z graczu, analiz, więc wersji z "nie mam o czym pisać" nie kupuję dłużej. Dlaczego po prostu nie uczestniczysz w dyskusji? Nie, nie czaję. Nie będę udawał kogoś kim nie jestem, mam straszny konflikt z samym sobą, że w ogóle piszę te rzeczy, no ale nie byłbym sobą również w wypadku gdybym na samym początku zdecydował się przejść obok rozgrywki (tutaj znajduje się gdzieś błąd logiczny, whateva). Teraz to jestem zdeprymowany i najchętniej bym skipnął i celował w kogoś z przemykaczy, ale co tu o nich pisać oprócz twojej genialnej formuły na znajdowanie mafiosów w tym momencie? A więc przypierdol czymś porządnym, jeśli chcesz przypierdolić czymś porządnym, a nie udawaj wielkiego litującego się, bo posta do kosza wyrzucił, śmiechu warte, a jeśli nie, to ja swojego wycofania teraz nie zmienię i chuj. Przynajmniej o tym piszę otwarcie, wyjaśniłem to sowicie, więc następny zarzut tego typu do pierwszego linczu po prostu zignoruję, bo chyba nie ma sensu kręcić się w kółko. Kiedy wy się nauczycie, że nawet jak powiesz jeden z drugim, że twoja gra jest banalna w odczycie, to nie znaczy, że taka jest Ehh Nauka przyjęta, może nie pójdzie w las. Nie no Kocie, jeden płaczliwy post starczy, przestań pozować na mimozę z ręką na sercu tylko wróć do tego co dawałeś na początku.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:03:01 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 24, 2023 17:03:01 GMT 1
O nim już napisałem że ma przerost formy nad treścią w swoich postach. Tylko on przyjął taką pozę, by to świadczyło o nim dobrze, a nie źle. Potencjalny kandydat na silnego mafiozę.
Kangurek skoro już jesteś to jaka ty masz opinię o Sanah.
Siadam zaraz na pierwszą godzinkę do grania z komputerka i sprawdzę bo obiecałem że będę mieć ją na oku ale mi spadła z oka
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:08:57 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 24, 2023 17:08:57 GMT 1
Praczet ma spoko dwa posty na tej stronie
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 17:10:00 GMT 1
Praczet ma spoko dwa posty na tej stronie Opowiedz co ci się w nich spodobało proszę. W tym momencie jestem skłonny postawić zakład, że w gronie Pratchett, Scott, Sanah, Janosik. Jest co najmniej jedna mafia.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 17:24:57 GMT 1
Przeczytałem sobie Sanah ponownie. Nie miałbym serca na nią dziś zagłosować. Szyk, elegancja, klasa.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 17:30:19 GMT 1
Mirek, a gdyby Deckard padł i okazałoby się, że naprawdę grał w szachy 5D a nie te drugie, zaakceptowałbyś, że jako jego największy obrońca - jesteś logicznym typem do kolejnego linczu? To pytanie było na przykład bardzo bezczelne. Prawda?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 24, 2023 17:34:56 GMT 1
Problem jest taki, że Sanah typuje mnie i moich ziomali, ale mimo wszystko wierzę w owocną współpracę.
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 17:35:24 GMT 1
kangurekkaoMiałeś przygotować mi te posty, o których się odgrażałeś. Wysłałeś czy mam dalej czekać?
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 17:37:54 GMT 1
To chyba oczywiste. Wyprzedzam ruchy słowackiego rozbójnika. Czyli teraz nie pozostało mi nic innego jak być niezniszczalny, bezkompromisowy, charyzmatyczny i logiczny. Może być ciężko. Jeśli się nie mylę to tylko ciri i Carmen Sandiego nic nie napisały, jak tak dalej pójdzie to wylecą za nieaktywność, więc na razie ich zostawiam, bo szkoda na nich linczu. Ciekawi mnie ten Pollock, bo pomijając, że bardzo ciężko się go czyta, to jednak sama kreacja jest bardzo fajnie zrobiona. No, ale napisał tylko 3 posty w których wskazał Deckarda na miasto, Andre na mafię i mnie na mafię. Przy każdym żadnych argumentów, ale do wieczora ma jeszcze trochę czasu. No tym postem pozostajesz w obozie stagnacyjnym. Marszałek Piłsudski się cieszy wraz ze swoim Bucefałem. PS. Widziałeś gdzieś może Todda Packera. Zaczyna mi brakować bratniej duszy.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:40:47 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 24, 2023 17:40:47 GMT 1
kangurekkaoMiałeś przygotować mi te posty, o których się odgrażałeś. Wysłałeś czy mam dalej czekać? Hahaha gdzie poczułeś tam odgrażanie? Ja miałem w głowie współpracę ale widzę że w Twojej idzie to w konflikt
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 17:40:56 GMT 1
O nim już napisałem że ma przerost formy nad treścią w swoich postach. Tylko on przyjął taką pozę, by to świadczyło o nim dobrze, a nie źle. Potencjalny kandydat na silnego mafiozę.
Kangurek skoro już jesteś to jaka ty masz opinię o Sanah.
Witaj nazwiskowy imienniku. Niestety, ale nie jesteś w stanie uznać dlaczego przyjąłem taką pozę. Reakcja współpracowników mówi raczej coś innego. Dostałem kilka jobów za to, że jestem takim rozrywkowym i przyjacielskim gościem. Mam wrażenie, że powinniśmy zainwestować w nową kserokopiarkę, bo bez niej ciężko Ci napisać coś sensownego.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:43:47 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 24, 2023 17:43:47 GMT 1
Michał przyszedł ewidentnie wkurwiony
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 17:45:07 GMT 1
kangurekkao Miałeś przygotować mi te posty, o których się odgrażałeś. Wysłałeś czy mam dalej czekać? Hahaha gdzie poczułeś tam odgrażanie? Ja miałem w głowie współpracę ale widzę że w Twojej idzie to w konflikt Centrala nakazała być mi bardziej wstrzemięźliwym i oficjalnie nie możemy być przyjaciółmi. Muszę stwarzać pozory bycia oschłym. Musimy to przeczekać. Ale spokojnie, zatrudniłem już swojego prawnika, więc wkrótce się to pewnie zmieni.
|
|
Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:46:06 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 17:46:06 GMT 1
Kurde ale naspamowaliście w nocy. Niby nadrobiłem, ale powierzchownie, będę musiał potem jeszcze raz przeczytać. Jakby co to analizę większą planuję na pod wieczór, ale póki co czutkowo mogę rzucić kilka typów. Mirek - miasto. Widzę tu szczere intencje i rozbudowane ciągi myślowe, aktywne poszukiwania. No niby mafia mogłaby też tak zagrać, ale póki co wygląda dobrze Tinder - neutral. Po chuj wrzucasz kilka postów z rzędu? Chcesz się wyoutować z limitu? Za to minus, ale w sumie nie widzę dużo więcej Dobry wuja - miasto. Całe to zamieszanie wokół niego mi osobiście wygląda jak na kręcenie się wokół niewinnego. Chłop tak jakoś swobodnie wszedł do tematu na wyjebce, w pierwszych postach to mi się podobało. Ale cała akcja wokół jego osoby jest warta przyjrzenia się bliżej. Do zapisania na przyszłość, żeby powrócic na strony 10-20. Dixon - miasto. Prośba o nie mylenie Scottów bardzo miastowa, bo porządkuje grę. Bardzo duży plus Sanah - mafia/neutral. Te jednolinijkowce mi pachną bardzo wiśniakowo. Dużo komentowania rozgrywki. Jest mocno aktywna, więc zobaczymy jak się to rozwinie. Casablanca - neutral. Wszedł w temat z poczuciem wyższości. Albo to silny miastowy albo mafia. Deckard - mafia. Początek zaleciał mi mocnym tryhardem w celu wejście do core. Co do reszty nic mi nie utkwiło w pamięci. Pomidor
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 17:47:50 GMT 1
Świetnie Tinder, że mnie wywołałeś, bo właśnie miałem wrzucać. Witam, jestem. Wrzucam w wersji roboczej, bo w sumie nie chce mi się obrabiać, lepiej skupić się na treści. Początkowe 5 stron jest o niczym. Może to teoretycznie świadczyć o tym, że znaczna część ludzi z tego etapu była w mafii i budowała pozycję, jednocześnie nie posuwając gry do przodu. Będę musiał jeszcze podsumować, kto tam był, a kogo nie było. Post Decarda świadczy jakby zgłoła odwrotnie, co mi trochę rzuca go w stronę bycia podejrzanym. Załóżmy że jest tak jak piszesz to trochę kiepsko wyszło losowanie dla mafii to chyba linczów nie wystarczy na sprawdzenie wszystkich potencjalnych mafiozów z małą ilością postów. Nie wydaje ci to trochę za proste?
No ale ja nigdzie nie napisałem, że 100% mafiozów jest w grupie obsranych przed postowaniem, więc dlaczego by to miało być za proste? Jest czwartek, połowa ludzi zaczęła aktywnie uczestniczyć w grze, połowa nie. Z tych, którzy napisali 10+ postów pewnie będzie te 1,5 mafii, natomiast jak na moje czucie WIEJE TU CHUJEM. I nie przychodzą mi do głowy inne wytłumaczenia za bardzo. ciri Zero postów Andre 3000 W przeciwieńtwie do Decarda, grę rozpoczął swobodnie. Logiczne rozumowanie, jasne deklaracje typów, prostolinijność. Miasto? Mirek Nahacz Dobry post, analizująco-atakujący. Silniejszy mafiak mógłby tak zagrać, ale sam post wygląda miejsko. Jakbym miał streścić klasycznego nieporadnego mafiozę wchodzącego w rozgrywkę, Wuja pasowałby jak ulał. Najpierw semikreacyjne posty bez większego sensu. Pierwsza odważniejsza teza to bronienie graczy będących na świeczniku, w tym jednego aktualnie grillowanego, nie potrafiąc uargumentować dlaczego ich się broni. Później widząc swoje położenie próba zmiany stylu i robienie pytań na pokaz do innych graczy. Tu naturalnie wyglądający post, w którym to podkreślenie jest istotne, bo pokazuje, że autor chce być dobrze zrozumiany: Ciekawe rzeczy piszesz Wuja, bo właśnie jedyne czego szukam w dzisiejszych postach to INTENCJE graczy. Tinder Tak jak reszta zauważyła, nielogiczny post. Ewidentnie palnął głupotę bez przemyślenia. Miastowy też mógł nie przemyśleć, no ale za to minus. A co jak jest z mafii? :OOOOOOO Yep, też pójdę coś wszamać. To samo pomyślałem, plus dla kota, jak się mówi o wybitnej grze to mowa o mafiozach najczęściej co wyrolowali całe miasto. Tylko czy kangurek w mafii by tak powiedział wprost, że będzie miał wybitną edycję? Chyba nie Dzisiaj wpadł i rzucił ciągiem kilkunastu luźnych postów z rzędu, jakby żeby sobie nabić aktywność. Nie podoba mi się to, bo żaden z tych postów nie był szczególnie pomocny w czymkolwiek. Strony 21-22. Dobry Wuja Wpada do tematu kiedy chce i pisze bzdury. Jak na mafioza to moim zdaniem zbytnia nonszalancja. Np. Przyszło Ci do głowy, że są niewinni? Że warto napisać, że są niewinni? Że wypadałoby napisać że są niewinni? Opisz ten proces myślowy Że są niewinni. Niewiele tu do opisywania. Młodzieńczy entuzjazm cenię, ale jeśli strzela się z działka gatlinga we wszystkie strony naraz, to ciężko liczyć, że Pambuk rozpozna swoich. To taki delikatny komentarz do mirosławskiego stylu. Ale wstrzymywać nie będę, a nuż coś z tego dobrego się ugotuje? Potem dobry wjazd w Tindera. Wuj się rozkręcił, więc trzeba dać mu przestrzeń i czas. Scott Dixon ewidentnie mafia jest obsrana przed postowaniem Załóżmy że jest tak jak piszesz to trochę kiepsko wyszło losowanie dla mafii to chyba linczów nie wystarczy na sprawdzenie wszystkich potencjalnych mafiozów z małą ilością postów. Nie wydaje ci to trochę za proste?
Ten post wygląda, jakby powstał na zasadzie "uderz w stół na nożyce się odezwą", co z resztą zobaczył Andre (plus dla niego). Niemniej prośba o niemylenie Scottów moim zdaniem miastowa (o co zostałem zjebany). Janosik Chłop nic mądrego nie napisał sanah Dużo komentowania rozgrywki i takiego Wiśniakowego pisania. Dobrze, w końcu rysują się alianse. Mamy coraz więcej informacji. Pan Deckard w pierwszych postach wjechał jak Conrado, a potem wcisnął pedał gazu. Posty brzmią nieco sztucznie. Fakt, że jest mega aktywna i w niczym nie wpadła powinien świadczyć o niewinności, ale tu wewnętrznie coś mnie gryzie przed przyznaniem jej immunitetu. Możliwe, że to silny mafiak. Mirek ma ją jednak za miasto. Terry Pratchett Przykleił się do hejtowania mnie za mój post. Po doświadczeniach z felietonistką uważam, że to argument za mafijnością. Michael Scott Antagonizuje się z Decardem. Sprzątałby Wuja. Lekko mnie broni, ale poczytuję to jako próba nierobienia sobie niepotrzebnych wrogów. Odpalił się na papier. Moim zdaniem to takie bardzo miejskie, kojarzy mi się z moją reakcją z zeszłych edycji, jak też się podpaliłem, jak doznałem olśnienia z nowym pomysłem, który uznałem za genialny. Czy byłoby to do zagrania? Potencjalnie przez jakiegoś wirtuoza mafijnego być może, ale ogólnie raczej ciężko. Za to plus dla Michaela. Jose Raul Capablanca Trąci mafijnie na wajby, ale jeśli to ta osoba co myslę, to ja na niego mam bias tożsamościowy i powinienem dać mu szansę. No i lubi Wuja, co daje mu duży plus. Decard Cain Zaczął bardzo aktywnie od samego początku, ale wydaje mi się, że sztucznie. Może za tym stać miastowy, który tryharduje do core miasta, ale wszystko zależy od tożsamości. Po tej części dałbym neutral/mafia Jego reakcja na mój post jednak okazała się bardzo dobra i miastowa, co potwierdziło potem kilku innych graczy. Jednocześnie się przyjebał, ale i do cenił mój post. Mimo, że mu się nie spodobał, to nie poszedł po linii najmniejszego oporu, tylko postarał się wyciągnąć mięso. To powoduje, że będę go mocniej rozważał jako miasto jednak. Do obserwacji, na pewno nie kasacji. Neutral Paper Star Zaczął grę od obrony pod postacią "chujowy post=niewinny". Czy to o nim świadczy jakoś? Niekoniecznie. Za to ten post moim zdaniem bardzo fajny, nie widzę tego, żeby mafia miałaby tworzyć coś takiego. Moim zdaniem zarówno atak Sanah w moim kierunku ten pierwszy o brak logiki, jak i ten drugi o nadmierną pasywność to są takie typowe ataki mafiozy, który czuje, że musi kogoś zaatakować i akurat na mnie wyszło mu najłatwiej sobie rozpisać argumenty. Naprawdę mam tutaj już jakieś figury święcić na 9 stronie gry, bo inaczej gram tchórzliwie? Miałem rozpisać, co myślę o atakach Sanah na Capablancę, ale natrafiłem na ten post i właściwie to jest to co myślę. Ataki o brak logiki to jest to co mafii robić najłatwiej, ponieważ dziury w logice łatwo zauważyć, opisać i wytknąć. Dziur w naturalności, progresji, emocjach już nie. Dlatego mafia często ucieka się właśnie do tego typu łatwych argumentów (co ciekawe Scott też zarzucił mi 'sprzeczności' w poście o nim, pomimo że może nawet było coś do zarzucenia, ale na pewno nie to ) i to tutaj zrobiła Sanah. Gdy okazało się, że ten argument nie ma sensu, ponieważ Casablanca wyjaśnił, to wszedł atak o pasywność. Moim zdaniem miastowy w tej sytuacji by się po prostu wycofał, a to mafiozie zależałoby, żeby pokazać, że jego atak nie był 'z dupy', dlatego przeszedł w inny argument. Carmen Sandiego – kto to Kot w paczkomacie InPost Analiza swojej gry, tak dobrze ułożona. Czy miastowy tak robi? Kurcze, lekki minus moim zdaniem, ale nie jakiś poważny... mafiacorner.boards.net/post/85868/threadJackson Pollock Wykrzyknik świadczy o emocjach. Nie jest to mocny argument, ale ten post wydał się naturalny. Neutral/miasto. Kangurek Kao Obserwator, ale jak ma uwagę to ją pisze. Np. dekert chyba niewinny i andre raczej też ale rozumiem o co chodzi dekertowi Wygląda to miejsko, jeśli tożsamościowo gracz lubi obserwować zamiast być w centrum uwagi
|
|
Tinder
Edycja#39
Limit postów: 175
|
Rozgrywka
Nov 24, 2023 17:47:53 GMT 1
via mobile
Post by Tinder on Nov 24, 2023 17:47:53 GMT 1
U mnie wąż po tak arbitralnym wejściu również porządnie zmiękł. Wściekły wąż słabnie w notowaniach Czekamy na resztę cichych. Jak to jest że tak śpiewająco odpowiadałaś innym a jak cię zaczepiłem że w mafii jesteś bo idziesz na miasto to całkiem zignorowałaś? Mam cie na oku
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 24, 2023 17:48:40 GMT 1
Podsumowując, ale proszę tego nie traktować jako werdykt ostateczny, a raczej plan na dziś:
Miasto: Andre 3000 Mirek Nahacz Dobry Wuja Michael Scott Jose Raul Capablanca Paper Star Jackson Pollock Kangurek kao
Neutral: Ciri Scott Dixon Janosik Sanah Decard Carmen Sandiego Kot w paczkomacie
Mafia: Tinder Terry Pratchett
|
|
|
Post by Michael Scott on Nov 24, 2023 17:49:19 GMT 1
Kangurek to będzie ziomal, bo czuję od niego ostry dojazd. Taki zimny oddech na plecach. Nie czuję tego nigdy ze strony mafiozów.
|
|