|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 0:50:45 GMT 1
kurwa generalnie to jest tak, że mi ten mord nie daje spokoju bo jest totalnie z dupy jeśli chodzi o strategię gry, tzn. nawet jeśli on byłby dobrym celem do zwinięcia przez mafię, to nie teraz, lepiej się pozbyć bardziej naturalnych niewinnych. Chyba, ze się snajpera boją?
Właśnie, czemu akurat Paper Star? Wiadomo, uniewinnił się tym linczem na sanah, do którego przyłożył mocno rękę, ale czy to byłby kandydat nr 1 do mordu dla was z gry? Za niewinność chyba Andre. "Zwyczajowo" Nahacz, albo Wuja.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 0:52:00 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 0:52:00 GMT 1
a czyli sabotowaniem gry miastu jest wywalanie mafiozów zamiast tych, którzy mogą dać powiązania, ok ja pierdole ty tyle pierdów mafijnych puszczasz dzisiaj, że zaczynam tracić pewność, czy mafiozo by sobie na to pozwolił Weź poczytaj coś, do edukuj się polecam ostatnią edycję to może załapiesz o czym piszę XD kolego/żanko ja GRAŁEM w poprzedniej edycji i ją razem z miastem wygrałem, o czym ty do mnie rozmawiasz Jutro wam zrobię wszystkim składankę best of Carmen, bo to jest nie do wiary, ale tera idę spać
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 0:53:17 GMT 1
Albo Wuja/Nahacz w mafii, albo mamy skład w stylu Sanah, Kot/Janosik/Carmen/Ciri/Michael Scott/Tinder.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 0:56:03 GMT 1
Nie jestem w mafii, ale jak tam się czterech niewinnych walnęło w Sanah, to tylko przez mordy ich wyeliminują Jackson. I nie wiem skąd to zwątpienie.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 0:57:33 GMT 1
Wszystko fajnie Wuja, ale teraz gramy na tajne głosowania Tera teoria Wojtasa o tym, że przy edycjach dwuosobowomafiowych mafii w g1 co do zasady opłaca się głosować na swoich.
Ktoś się nie zgadza?
*** Oczywiście teoria ta dotyczy głównie linczów niejawnych. Bo przy jawnych to troszke inaczej wygląda, ale nie będziemy tu wchodzić w takie szczegóły.***No ale właśnie w takiej edycji dwuosobowej drugi mafiozo nigdy nie ma zysku z bronienia swojego kolegi w takim momencie. A przecież że będzie takie zamieszanie musieli się spodziewać. Wprost zadeklarowałem, że jeśli nie dożyję do linczu to trzeba będzie linczować Polly. Moim zdaniem kalkulowali sobie tak, że skoro tak napisałem, to Polly się uniewinni, bo przecież nie mordowaliby mnie przed linczem, by wskazać swojego. Do tego ten przygotowany wcześniej post Polly, który miał ją dodatkowo uniewinnić tym, że nie zauważyła, że padłem. Jedyne czego nie mogli przewidzieć to mojego "testamentu", ale on koniec końców niewiele zmienił w ich optyce. Z tego wynika, że drugi mafiozo musiał być przygotowany, że jeśli coś się rypnie to nie można Polly bronić. Ot albo miasto ją uniewinni samo z siebie albo trzeba ją będzie dobić dla wyrobienia sobie pozycji.***Trzeba liczyć na to, że Low i Volv ogarną, że nieprzypadkowo nie leci nikt z linczu na Jokerze. I tym tropem dojdą do Kacpra.***W takiej rozgrywce jak ta kluczem do rozkmin nad potencjalnym mafiozą powinien być klucz mordów i następujących linczów, dla kogo był korzystny itd. Jak zostanie w finale Eustachy z Jamniczkiem i Squbi uzna, że mafiozo Jamnik by go zostawił na meczówkę, to zwątpię.***No to, że Tomuś poleciał bo Kacper głosował na Volva to było od razu oczywiste, w każdym innym wypadku opłacałoby się trzymać Tomusia ten dzień dłużej. Tak samo w miarę logiczne było, że dziś poleci węszący i pewny niewinny Pshemo, który może się tam do czegoś dokopać i konfrontować Kacpra z jakimś niewygodnym postem, a nie Lowrider. Tym bardziej, że w opcji gdzie zostają Łuczyk, Kacper, Volv i Low nie ma aż takiej presji by Lowa wypierdalać. Można go dzień dłużej przytrzymać. I na miejscu Kacpra zrobiłbym w przypadku mordu to samo. Poza tym odpadnięcie Pshema minimalizuje ryzyko związane z tym, że któryś z dwójki Eustachy/Jamnik padłby przed meczówką (w jutrzejszym linczu), wtedy na spokojnie można ujebać drugiego w mordzie i zostawić meczówkę Low, Kacper, Volv i moim zdaniem znów Kacper miałby spore szanse (na pewno dużo większe niż gdyby w miejsce Lowa był Pshemo)Chwiejne te teorie masz. Mam dalej sprawdzić? Naprawdę wolałbym wierzyć, że gadasz kocopoły, a nie jesteś w mafii.
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 0:57:57 GMT 1
Janosik, ale czym Ci tak zaszedłem za skórę? Jakbyś czytał (w ogóle kurwa, zdecydujcie się jakie płci jesteście, jak nie to w Tajlandii robią fajne operacje, akurat dobrze znam tamtejszą służbę zdrowia) moje posty to byś przeczytał: "Tutaj wyróżnia się Carmen Sandiego, pojawiła się dopiero o 19:27, a w połowie swoich postów tak lekko próbowała wybadać kto na kogo głosuje, tak żeby wiedzieć gdzie się podpiąć. Dodatkowo narzekała na grę sanah. W końcu zagłosowała na kogoś, o kim w ogóle nie wspomniała. Śmierdzi mi to." Okej, nie będę się wściekał, bo ma prawo Ci to śmierdzieć. Z twojego punktu widzenia, może to wyglądać podejrzanie, ale ja jednak przychodzę tutaj szukać mafii i pomóc miasto, a to np było pójście na kompromis i głos w Tindera. Jak będziesz miał czas to przemyśl scenariusz gdzie jestem niewinny, albo po prostu obserwuj moją grę bez uprzedzeń, że jestem w mafii a zobaczysz, że do końca dnia będę bardziej zielony niż nie jeden gracz.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 0:59:40 GMT 1
to dawaj we mnie
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 0:59:52 GMT 1
kurwa generalnie to jest tak, że mi ten mord nie daje spokoju bo jest totalnie z dupy jeśli chodzi o strategię gry, tzn. nawet jeśli on byłby dobrym celem do zwinięcia przez mafię, to nie teraz, lepiej się pozbyć bardziej naturalnych niewinnych. Chyba, ze się snajpera boją?
Właśnie, czemu akurat Paper Star? Wiadomo, uniewinnił się tym linczem na sanah, do którego przyłożył mocno rękę, ale czy to byłby kandydat nr 1 do mordu dla was z gry? Za niewinność chyba Andre. "Zwyczajowo" Nahacz, albo Wuja. Najpewniejszy niewinny z głosujących na Sanah? Nie chce mi się wierzyć, że ewentualne upicie barmana akurat by tak pechowo trafiło, Ale może? Interesująca rozkmina. E: I to jest ciekawe, bo jedynym twierdzącym, że jest tam mafia (w głosach na Sanah) jest Capablanca.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 0:59:52 GMT 1
serio dawaj we mnie
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 1:00:48 GMT 1
Weź poczytaj coś, do edukuj się polecam ostatnią edycję to może załapiesz o czym piszę XD kolego/żanko ja GRAŁEM w poprzedniej edycji i ją razem z miastem wygrałem, o czym ty do mnie rozmawiasz Jutro wam zrobię wszystkim składankę best of Carmen, bo to jest nie do wiary, ale tera idę spać przedostatnią edycję jednak
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:02:32 GMT 1
Jeśli nie kumasz roznicy miedzy mordami ktore sa w pelni kontrolowane przez mafie a linczami przy niejawnych glosowaniach w g1 i potrzebujesz cytowac mnie z innych edycji, to raczej to Tobie potrzeba sie oprzec na autorytecie, a mnie wystarczy na zdrowym rozsądku i doswiadczeniu.
|
|
janosik
Edycja#39
Limit postów: 140
|
Post by janosik on Nov 26, 2023 1:03:37 GMT 1
a zobaczysz, że do końca dnia będę bardziej zielony niż nie jeden gracz. Cóż, tuż przed rozpoczęciem fazy dnia byłeś na drugim miejscu, pierwszy był Pollock. Tyle, że on na razie trochę poprawił swoją opinię u mnie, a Ty wręcz przeciwnie, więc nie wiem skąd Twoja pewność że się zazielenisz, skoro teraz idzie w drugą stronę. Przykro mi, że nie można wyleczyć daltonizmu.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 1:06:11 GMT 1
Jeśli nie kumasz roznicy miedzy mordami ktore sa w pelni kontrolowane przez mafie a linczami przy niejawnych glosowaniach w g1 i potrzebujesz cytowac mnie z innych edycji, to raczej to Tobie potrzeba sie oprzec na autorytecie, a mnie wystarczy na zdrowym rozsądku i doswiadczeniu. Ja kumam różnicę, natomiast analizowanie głosów jest normalnym, zdroworozsądkowym przejawem szukania prawdy i sam robiłeś to albo przedstawiałeś swoje teorie również przy głosowaniach niejawnych. Nie wiem, gdzie tu potrzeba oparcia na autorytecie, pokazuję wprost, że postawę masz chwiejną. Linczować Cię nie chcę, jak jesteś w mafii, to i tak przyjdzie na Ciebie pora.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:12:42 GMT 1
normalnym jest granie normalne na danym etapie, a nie doszukiwanie się powodów dla nienormalnego grania ;d nie wiem czy rozumiesz. normalnym jest jak w normalnych warunkach normalnie szukasz zagrywek mafii, a nienormalnym jest jak szukasz ich na siłę, cytujesz cudze posty z kilku poprzednich edycji i starasz sie cos udowodnic.
brzytwa ockhama. trzeba wycinac to co niepotrzebne.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 1:13:50 GMT 1
Ostatni post na ten temat, bo miałem oglądać Homeland, a czytam wypociny kłamcy. DLACZEGO MIREK JEST WYBIÓRCZY ALBO MA ROZDWOJENIE JAŹNI, RĘKOPIS:przeszkadza mi to, że omijacie zasadniczy element - winę/niewinność Zięby/Juliana i przechodzicie do jakichś dziwnych rozważań, tak jakby tamto było już pewne.Natomiast zgadzam się co do tego, że mafii należy szukać wśród głosujących na Madrisso.***To w jaki sposób pisał, później jak była niemal pewność, że poleci (co najmniej 3 osoby potwierdziły głos na niego) nawet się nie bronił, jakby był pewny tego, że i tak nie zginie (albo nie chciał wkopać innych). Plus to, że moim zdaniem do głosowania na niego namawiały/decydowały się osoby względnie przeze mnie uznawane za niewinnych.***No ktoś tu rzucił hasło, że wśród głosujących na Madryla pewnie jest mafia, musiałbym cofnąć się wstecz, bo przeglądalem ciągiem ostatnie 4 strony i nie zanotowałem wszystkiego ***na moje im mafia i polityk mniej wiedzą o głosowaniu tym lepiej ***Jak by co to zacząłbym sprawdzanie winnych od Zięby, jego gra śmierdzi całą rozgrywkę, wczoraj mu odpuściłem, bo myślałem, że jest politykiem, ale sam stwierdził, że nie jest. W g1 głosowali na niego sami niewinni. On sam głosował na niewinnego Gigachada. Głosowanie pozostałej trójki (deafdeath, khada, gandhia) też mocno słabe jeśli Julian jest niewinny.***Dalej mi się nie chce. W NIEJAWNYCH rozpatrywałeś GŁOSY W D1, a teraz obsobaczasz ludzi którzy W NIEJAWNYCH rozpatrują GŁOSY W D1. I nie próbuj nawet mówić, że od tej pory zanotowałeś taki progres doświadczenia i wiedzy, bo to raczej tamta edycja przypadała na czas, gdy byłeś Graczem, a nie cieniem przeszłości.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 1:14:06 GMT 1
Co za pierdolenie. @nahacz
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:15:57 GMT 1
dobra chuj, wytrzeźwieje to wytłumaczę
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 1:16:02 GMT 1
a zobaczysz, że do końca dnia będę bardziej zielony niż nie jeden gracz. Cóż, tuż przed rozpoczęciem fazy dnia byłeś na drugim miejscu, pierwszy był Pollock. Tyle, że on na razie trochę poprawił swoją opinię u mnie, a Ty wręcz przeciwnie, więc nie wiem skąd Twoja pewność że się zazielenisz, skoro teraz idzie w drugą stronę. Przykro mi, że nie można wyleczyć daltonizmu.Przepraszam, nie wiedziałem, że Ci się myli czerwony z zielonym, ale to wszystko wyjaśnia. Jestem ostatni raz wredny dla Ciebie, bo może po prostu obaj jesteśmy zieloni. Byłem w takiej sytuacji, że kłóciłem się z zielonymi tyle razy, że już nie mam na to sił. Znam już Twoją opinie o mnie i dalsza dyskusja z Tobą czy Andre nie będzie dla mnie owocna, bo nawet nie myślę o was w kwestii najbliższego linczu. Dlatego w moim mniemaniu powinniśmy pójść w Tindera, aby wyciągnąć więcej wniosków z ostatniego linczu. Dla Ciebie dalej mogę być podejrzany po jego kolorze dlatego i w drugą stronę powinno też być okej i mógłbyś pójść w niego. A jeżeli powiesz mi, że Tinder jest dla Ciebie zielony to chyba pójdę w zaparte i będę prowokował, aby miasto wybierało miedzy Tinderem a mną
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 1:17:25 GMT 1
normalnym jest granie normalne na danym etapie, a nie doszukiwanie się powodów dla nienormalnego grania ;d nie wiem czy rozumiesz. normalnym jest jak w normalnych warunkach normalnie szukasz zagrywek mafii, a nienormalnym jest jak szukasz ich na siłę, cytujesz cudze posty z kilku poprzednich edycji i starasz sie cos udowodnic. brzytwa ockhama. trzeba wycinac to co niepotrzebne. na tym etapie nie chcę Cię linczować, natomiast nie mam pewności, że gdy będzie się odbywał ewentualny sąd na Tobą dalej będę w rozgrywce. jeśli zdaję sobie sprawę, że piszesz nieprawdę, którą ja rozpatruję za pisaniem nieprawdy z jakimś elementem celowości i widzę w tym hipokryzję, to napiszę o tym teraz, bo inni to przeczytają i zapamiętają, a jeśli jesteś w mafii, to będzie kamyk do Twojego ogródka. dlatego, jeśli widzę, że znowu prezentujesz prawdę objawioną, która mija się z samym sednem rozgrywki, a ponadto mija się z Tobą, to nie zawaham się przed wskazaniem tego. bo jak pisałeś, jest 3 mafiozów na prawie 20 graczy, i ja nie jestem pewien swojego osądu w tym momencie. problem mam z tym, że nie wiem, czy tak Cię rozjebałem, czy faktycznie grasz sobie na wyjebce i w dupie masz, co napiszesz.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:21:54 GMT 1
Możesz przytoczyć milion cytatów, żaden z nich nie tyczy się tej gry. To jest oczywiste manipulowanie przekazem. Do tego jestem pod dość dużym wpływem alkoholu co ogranicza moje zdolności intelektualne. Niemniej sama intuicja mnie raczej nie zawodzi. I skoro masz mnie za raczej niewinnego i poświęciłeś tyle czasu by wyłuskać moje posty z przeszłości to musisz mieć w tym jakiś cel
|
|