|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:45:55 GMT 1
Co pisała o winie Deckarda i o mnie
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:46:54 GMT 1
Najpierw sobie zrobiła na mnie pułapkę by uśpić moją czujność, a potem wlazła w moje typy. Jeśli twoim zdaniem Wuja Sanah robiła taką akcję dla kolegi z mafii to gratuluje
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:47:37 GMT 1
Nie ma niczego co by tak bardzo pokazywało moja niewinnosc jak to jak Sanah wtedy mną kreciła jak chciała.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
Limit postów: 266
Goldberry, where art thou?
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 1:51:00 GMT 1
Najpierw sobie zrobiła na mnie pułapkę by uśpić moją czujność, a potem wlazła w moje typy. Jeśli twoim zdaniem Wuja Sanah robiła taką akcję dla kolegi z mafii to gratuluje NAPISAŁEM WYRAŹNIE ŻE UWAŻAM ŻE TAK NIE ROBIŁA I TO JEST CZYNNIK NA PLUS DLA CIEBIE WIĘC CZEMU SIĘ WIJESZ JAK PISKORZ
I AKURAT PUŁAPKĄ BYM TEGO NIE NAZWAŁ, NIEDAWNO KTOŚ PISAŁ, CHYBA NA DYSKORDZIE MAFII W KTÓREJŚ EDYCJI, ŻE EGZE (NAHACZ) ATAKUJE TYCH CO GO UNIEWINNIAJĄ
I WYDAJE MI SIĘ, ŻE W MAFII BYŁA WTEDY TEŻ ÓWCZESNA SANAH
CAPABLANCA, TO NIE TY TO PISAŁEŚ CZASEM?
WIĘC NIE BYŁO TO OPTYMALNE ZAGRANIE, A TY POSZEDŁEŚ PODÓWCZAS ZA TĄ SANAH JAK ZA BARANKIEM BOŻYM
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:53:04 GMT 1
poszedłem za tą Sanah jak za Contem Bolek
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 1:54:50 GMT 1
paradoksalnie dość łatwo mnie urobić pierwszego dnia zdaję sobie z tego sprawę
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 2:07:43 GMT 1
Uff, co za limbo. Mam wątpliwości co do tej Sanah. Przecież ten ostatni post o Dixonie nie dość, że bezczelny, to jeszcze ziarno prawdy przemycił. sanah to cwaniak, mądra bestia jak widać, ale po której stronie? mnie brzydko olała Na podstawie czego udało się tobie dojść do tego, że Sanah to cwaniak i mądra bestia? To wbrew pozorom bardzo poważne pytanie i oczekuję odpowiedzi.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 2:10:54 GMT 1
Zapaliłem sobie i mam otwarty umysł. Capablanca rozwalmy mafię.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 2:11:12 GMT 1
sanah to cwaniak, mądra bestia jak widać, ale po której stronie? mnie brzydko olałaNa podstawie czego udało się tobie dojść do tego, że Sanah to cwaniak i mądra bestia? To wbrew pozorom bardzo poważne pytanie i oczekuję odpowiedzi. To jest interesujące (bold): Jakbym miał wybierać między Michałem a Sanah to wolałbym od Sanah zacząć. Michał mam wrażenie że ma większy potencjał na zmianę swojej sytuacji w porównaniu do Sanah. Sanah jak na taką aktywność mam wrażenie że mocno pływa sobie po temacie i nie budzi wśród pozostałych większego niepokoju. Michał przed linczem przynajmniej pokazuje pazur. Dobry jesteś, plusik, zgadzam się. A sanah dwa razy mi nie odpowiedziała już na moją zaczepkę i jest u mnie pod obserwacją
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 2:12:37 GMT 1
Zapaliłem sobie i mam otwarty umysł. Capablanca rozwalmy mafię. Ja nadrabiam sobie rozgrywkę i na ten moment wychodzi mi, że niewinni są: Tinder, Kot, Michael Scott, Carmen Sandiego. Jakbym sobie uniewinnił jeszcze was obu to jest naprawdę nieźle. W mafii tak na moje oko będą jakieś Janosiki, Pratchetty, pasuje mi też żeby tą mafią głosującą na Sanah była Ciri. Tylko wtedy byłoby to chyba coś zbyt łatwe. No ale tak mniej więcej na ten moment widzę.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 2:13:12 GMT 1
Tego łosia nie uniewinnię, bo za dużo poświęcił by mnie spacyfikować.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 2:14:10 GMT 1
Jakbym miał postawić dom to raczej na Janosika
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 2:16:23 GMT 1
Kangurek mnie niepokoi swoją tendencją do poklepywania ludzi po plecach. Faktem jest jednak, że on dość mocno dołożył Sanah merytorycznie tuż przed linczem. Po czym sam na nią nie zagłosował. Wydaje mi się, że mafioza prędzej zrobiłby na odwrót.
Z drugiej strony najłatwiej merytorycznie przywalić koledze o którym się wie, że jest winny. W jego przypadku się waham. Fakt, że Deckardowi Kangurek nie pasuje też jest dla mnie istotny.
|
|
Dobry Wuja
Edycja#39
|
Post by Dobry Wuja on Nov 26, 2023 2:18:33 GMT 1
Moim zdaniem to jest najmniej poklepujący Kangurek od dawna i wręcz przeciwnie, widzę w nim dużą dozę pchania i trochę wulgarności która nie jest typowa.
Idę spać.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 2:23:52 GMT 1
Taki Scott na przykład jest niemal na pewno niewinny.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 2:39:50 GMT 1
Moim zdaniem Pollock to może być mafijny Lewkoń.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 2:46:05 GMT 1
Na podstawie czego udało się tobie dojść do tego, że Sanah to cwaniak i mądra bestia? To wbrew pozorom bardzo poważne pytanie i oczekuję odpowiedzi. To jest interesujące (bold): Dobry jesteś, plusik, zgadzam się. A sanah dwa razy mi nie odpowiedziała już na moją zaczepkę i jest u mnie pod obserwacjąSwoją drogą, ty sugerujesz, że dwóch mafiozów na zbliżonej przestrzeni czasu napisało prawie to samo do tego samego mafiozy? No takie rzeczy się nie dzieją raczej. Prędzej z tego bym wyciągał wniosek, że Ciri i Tinder się wykluczają.
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 2:55:08 GMT 1
Wuja generalnie robi rzeczy ktore nie mają na celu szukać mafii ale co ja tam wiem.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 2:55:26 GMT 1
Zapaliłem sobie i mam otwarty umysł. Capablanca rozwalmy mafię. Kiedy się zorientowałeś, że jestem niewinny. Z tego co pamiętam tego wieczora gdy sobie rozmawialiśmy ja, ty, Wuja, Sanah. Wtedy chyba jeszcze miałeś spore wątpliwości a z tego co kojarzę najniewinniej grałem przed tym wieczorem a nie po nim. Edit: Spróbuję ocenić Wuję pod tym kątem szukania/nieszukania mafii, ale najpierw ważniejsze jest dla mnie nadrobienie rozgrywki.
|
|
|
Post by Carmen Sandiego on Nov 26, 2023 3:21:57 GMT 1
Położyłem się przed chwilą przy żonie i chciałem pójść spać, ale ta gra mi ryje banie i chciałem coś dać od siebie, aby jutro wejść tylko około 19 i zobaczyć co się dzieje. Można to traktować jako mój testament, jeżeli stwierdzę, że ta gra wyciąga za mnie moje najgorsze cechy i już tutaj nie wrócę lub jak zobaczę, że faktycznie rozważacie mnie przed aplikacją...
Dzisiaj trochę według mojej osoby narosło mitów, więc może je jeszcze raz wyjaśnię.
W tej edycji będę starał się iść na miastowe kompromisy w głosowaniach, nawet jeżeli nie wrzucę w podejrzanych swojego głosu. Będę też pilnował kolejności linczowania, dlatego pomysły w walenie w kogoś z trójki głosujących na Tindera przed samym Tinderem jest dla mnie do przyjęcia i mogę dać pod to swoją głowę, aby iść z Tinderem w 1 na 1. Gdzie nie mam nawet 80% pewności, że Tinder mafia. Tutaj chodzi po prostu o pewną zasadę.
Późne wejście to nie grzech i proszę tego argumentu nie używać przeciwko mnie, bo to nie jest poziom amatorski.
Z mojej strony mógł wyjść błąd z przykładem przeciwko Andre, albo to moje niedopatrzenie, albo nie zauważyłem, że wyszukiwarka źle działa, albo po prostu inaczej to odczuwam. Na ten moment nie uważam, żeby Andre był w mafii. Odczuwam od niego co prawda zarówno mafijne wajby jak i miastowe, ale uważam, że nie na tyle i na tym etapie przyjebanie się do Andre wprowadziło niepotrzebny zamęt, a mogłoby wywołać jeszcze większy, gdyby nagle zebrało się na mnie jutro kilka innych szabelek.
Co do graczy, to sobie ich pokoloruję i pogrupuję według moich odczuć:
Grupa niewinnych głosujących na Sanah. Nie tylko jako grupę, ale nawet jako samodzielne jednostki miałbym tych graczy powyżej kreski nie ruszać.
7. Scott Dixon 13. Decard Cain 1. ciri
Grupa zółto- zielona z gry
6. Dobry Wuja - Bardzo dużo Wuja w grze, ciekawe i trafne spostrzeżenia. Mocny asset, który warto trzymać. 18. Kangurek Kao - Jakoś tak wychodziło, że w D1 moje typy i przemyślenia mocno pokrywały się z tym co pisze Kangurek. Teraz widzę, że zbiera się wokół Kangurka kilka czarnych chmur, ale nie czuję, że to jest ten moment, aby szukać jakiś dziwnych nieprawidłowości.
Mafia Sanah i Tinder, a głosujący na nich są czyści. Taki jest mój wstępny statement, jak się mylę to trudno.
Grupa szara - nie wyrobiłem sobie opinii i liczę, że nie będę musiał/inni zrobili to za mnie:
12. Jose Raul Capablanca
Grupa biała - czuję, że jest niewinny:
16. Kot w paczkomacie InPost - Czasem tak masz, ze czujesz, ze ktoś jest niewinny i tak mam z Kotem. Moje wrażenie jest taki, że to jakiś zagubiony debiutant, którego zjadła presja. Liczę na wnioski od Kota, nawet jeżeli miałyby być nietrafne.
Grupa zółta/mieszana:
3. Mirek Nahacz - Wasza walka w oktagonie z Wujkiem, jest ciekawa, ale na ten moment ją przegrywasz... nie czyni to z Ciebie złego człowieka, ale nie mogę dać Ci pełnego kredytu zaufania.
2. Andre 3000 - Tutaj już pisałem wcześniej, to są tylko moje odczucia i proszę się nimi nie sugerować, może w ogóle nie trzeba będzie myśleć o Andre jako o mafiozie.
Grupa nie rozumiem ich gry/ nie wiem co o nich myśleć:
4. Wściekły Wąż - Tutaj jest chyba najtrudniejszy case, bo wejście ciekawe, z wpisem, że Sanah mafia/neutral. Już póżno i wyszukiwarka nie działa, więc nie mogę sprawdzić czy Wąż jako pierwszy zwrócił na to uwagę. Jednak nie zagłosował na nią, a poszedł w Terrego Pratcheta. Może powinienem dać go jednak do żółto mieszanej grupy. Na minus nie spodobał mi się pomysł, że 2 mafie głosowały na Tindera. Tutaj też nigdy nie zagłosuję na Wściekłego Węża przed Terrym Pratchetem Powyżej tej kreski są gracza, na których nie będę głosować, chyba, że dojdą jakieś nowe poszlaki
-----------
Poniżej tej kreski są gracze, na których mogę zagłosować:
17. Jackson Pollock - Coś tam kluczysz, coś kombinujesz ale zupełnie nie wiem, w którą stronę to zmierza. Chętnie się dowiem co artysta ma nam do przekazania, ale na ten moment z zapowiedzi to ocena recenzenta to takie 4/10
8. janosik - Panie kolego, powiedź mi kto jeszcze jest w tej mafii oprócz mnie i Pollocka?
Grupa do sprawdzenia 11. Michael Scott - Czekałem ma Michaela całą noc, aby dał coś od siebie, ale się nie doczekałem. Patrząc na to jakie osoby padły i jakie miały kolory stawia go w złym miejscu o złym czasie. Z samej gry pewnie dałbym go do grupy żółtej, ale nie póki nic od siebie nie da
10. Terry Pratchett - Bardzo mało od siebie, jakaś przepychanka z Wężem o ile dobrze pamiętam i dzisiaj jakaś teoria o Wuju robiącym dzikie akcje na Sanah
Grupa śmierci: 5. Tinder - Od linczu praktycznie się nie odzywasz, jakaś gadka do Wuji i w sumie tyle, a samo D1 przebiegło u Ciebie pod mottem "Dużo od innych, mało od siebie". Nikt Cię praktycznie nie bronił kiedy wspominano, że śmierdzisz
|
|