|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 6:17:49 GMT 1
Jak tam nerwy? Trzymacie na wodzy? Bo ja ledwo co. Czego się bałeś? Ja nawet w meczach o mistrzostwo świata jestem spokojniejszy. Whatever happens, happens.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 7:09:12 GMT 1
w testamencie dzisiaj miałem tak: po wczorajszym głosowaniu - niewinni Scott Dixon, Paper Star, Deckard Cain, ciri - głosowanie chyba był zbyt blisko żeby tutaj przewidywać jakieś wyprzedzające głosy mafiozów, spokojnie mogliby przepchnąć inny lincz razem. Chyba że zakładamy że próbowali rozłożyć głosy nie przewidując że sanah padnie, wtedy max jednego tutaj bym przewidywał. Przy czym nie będzie to raczej ani Dixon, ani Paper. Chyba najprędzej Deckard xD ale z gry mam go za raczej niewinnego Na 85% też niewinny Capablanca, bo sanah posłała w niego głos + forsowała ten typ jak jeszcze był typem z potencjałem na lincz na czutkę uniewinniłbym - Mirasa, kangurka kao, kota przyjrzałbym się na waszym miejscu Wężowi, Wujowi, Carmen, Michaelowi Scottowi, Janosikowi w limbo pt. chuj wie co z nim zrobić mam Tindera (chociaż po tym jak łatwo jego kandydatura wczoraj się przyjmowała, skłaniam się do stanowiska że niewinny), Pollocka, Pratcheta (ale jeżeli wąż winny to on niewinny) Czemu komunikowałeś testament niepytany?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 7:25:22 GMT 1
jakby co, to mam testament na 17627 znaków, ale póki co go nie wklejam, bo nie ma po co Poka bydlaka. Swoją drogą chcę ci podać dłoń. Pracujmy nad tym razem.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 8:17:02 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 8:17:02 GMT 1
w testamencie dzisiaj miałem tak: po wczorajszym głosowaniu - niewinni Scott Dixon, Paper Star, Deckard Cain, ciri - głosowanie chyba był zbyt blisko żeby tutaj przewidywać jakieś wyprzedzające głosy mafiozów, spokojnie mogliby przepchnąć inny lincz razem. Chyba że zakładamy że próbowali rozłożyć głosy nie przewidując że sanah padnie, wtedy max jednego tutaj bym przewidywał. Przy czym nie będzie to raczej ani Dixon, ani Paper. Chyba najprędzej Deckard xD ale z gry mam go za raczej niewinnego Na 85% też niewinny Capablanca, bo sanah posłała w niego głos + forsowała ten typ jak jeszcze był typem z potencjałem na lincz na czutkę uniewinniłbym - Mirasa, kangurka kao, kota przyjrzałbym się na waszym miejscu Wężowi, Wujowi, Carmen, Michaelowi Scottowi, Janosikowi w limbo pt. chuj wie co z nim zrobić mam Tindera (chociaż po tym jak łatwo jego kandydatura wczoraj się przyjmowała, skłaniam się do stanowiska że niewinny), Pollocka, Pratcheta (ale jeżeli wąż winny to on niewinny) Czemu komunikowałeś testament niepytany? Komunikowały go również ze 3 inne osoby, dlaczego akurat u mnie cię to obruszyło? Wrzuciłem tekst z testamentu bo zgrabnie podsumowywał mój stance na tamtą chwilę.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 8:19:25 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 8:19:25 GMT 1
Te teoria Pollocka o tym że jest kandydatem do mordu, gdzie po wczorajszym głosowaniu jest z 5 osób turbo mocno uniewinnionych głosami, to jakiś absurd.
Pollock, jaki masz cel w kreowaniu się w taki sposób?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 8:22:24 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 8:22:24 GMT 1
Co do mojej opinii o Mirasie to ogólnie całą ta dyskusja wczoraj była imo komiczna ale z twojej strony Wujas
Tzn to wyciąganie postów z poprzednich edycji i to w takim natężeniu po jednym głosowaniu wyglądało mi mocno na pokaz, nie wiem ile jest w tym prawdy ale więcej było w tym fajerwerków niż jakiegokolwiek wkładu w grę
Jedyne co zwróciło moją uwagę to wyciągnięcie jak robili sobie tam z sanah dobrze typami, ale czy mafijny Miras tak się spoufala ze wspolmafiozami?
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 8:26:19 GMT 1
Wy mnie nie czytaliście czy jak? Pisałem wprost dwie strony temu, że dla mnie mafia to Pratchett i Tinder i na któregoś z nich zagłosuję. Argumenty zostały podane, nie będę ich przeklejał. Nie będzie mnie 19-20, wolę uprzedzić, żeby nie było, że się kitram Ty, a co się zmieniło w kontekście Tindera, że teraz głosujących na Twojego mafiozę atakujesz? To, że Sanah była mafią? To Tinder już nie może być? Wynik był 4 do 3. Jeśli obaj byliby w mafii, to pachniało remisem, a remis mafii to ich kaplica, zwłaszcza że mamy funkcję barmana. Dlatego myślę, że w takim scenariuszu mafia zrobiłaby wszystko, żeby remisu nie było. Mielibyśmy na Sanah lub Tinderze wysoki wynik, bo pewnie cała mafia by w to poszła. Tymczasem ani sanah nie zagłosowała na Tindera ani Tinder na Sanah. Jak dla mnie to jest wręcz mechaniczne uniewinnienie Tindera. A sam głos Sanah moim zdaniem mało istotny, to chyba oczywiste, że spadająca mafia na końcu próbuje zamieszać. Uniewinnienie kogoś na podstawie głosu sanah to raczej coś, na czym jej właśnie zależało. Wuja coś tu mieszasz, nie podoba mi się to.
|
|
|
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 8:30:25 GMT 1
A masz Mirku jakąś hipotezę dlaczego pożegnaliśmy się z Paper Starrem? (Jeśli już o tym wspominałeś wybacz nie nadrobiłem jeszcze). Moim zdaniem był słabo uniewinniony. Sam na niego głosowałem. Dziwi mnie taki mord. A co do tego no to imo sprawa jest prosta Mafia wbrew twojej teorii nie zagłosowała na sanah i wybijają najpewniejszych niewinnych Dlaczego natomiast nie padł taki deckard zamiast papiera to nie wiem, może papier miał lepsze typy? Czy on się wlasnie ze Scottem tam mocno nie poprztykał?
|
|
|
Post by Mirek Nahacz on Nov 26, 2023 8:48:46 GMT 1
No ja nie wiem po co Wui było to wyciąganie moich starych postów, tym bardziej, że naprawdę byłem nawalony dość mocno w nocy xD
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 8:50:42 GMT 1
Te teoria Pollocka o tym że jest kandydatem do mordu, gdzie po wczorajszym głosowaniu jest z 5 osób turbo mocno uniewinnionych głosami, to jakiś absurd. Pollock, jaki masz cel w kreowaniu się w taki sposób? To wylicz lepiej, jak potrafisz. A masz Mirku jakąś hipotezę dlaczego pożegnaliśmy się z Paper Starrem? (Jeśli już o tym wspominałeś wybacz nie nadrobiłem jeszcze). Moim zdaniem był słabo uniewinniony. Sam na niego głosowałem. Dziwi mnie taki mord. A co do tego no to imo sprawa jest prosta Mafia wbrew twojej teorii nie zagłosowała na sanah i wybijają najpewniejszych niewinnych Dlaczego natomiast nie padł taki deckard zamiast papiera to nie wiem, może papier miał lepsze typy? Czy on się wlasnie ze Scottem tam mocno nie poprztykał? Ale to taka bardzo prostolinijna mafia wtedy.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 8:53:07 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 26, 2023 8:53:07 GMT 1
Dalej nie rozumiem celu jaki ma Wujek w nawalaniu argumentami najpierw w Nahacza, potem w Tindera by wrócić do Nahacza.
|
|
|
Post by Jackson Pollock on Nov 26, 2023 8:55:18 GMT 1
A to się jakoś wyklucza?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:00:44 GMT 1
Czemu komunikowałeś testament niepytany? Komunikowały go również ze 3 inne osoby, dlaczego akurat u mnie cię to obruszyło? Wrzuciłem tekst z testamentu bo zgrabnie podsumowywał mój stance na tamtą chwilę. W stosunku do twojego stylu gry mam bardziej precyzyjne oczekiwania. Nie mówię, że wrzucenie testamentu jakoś bardzo mi się nie podoba. Ale jak widzę, że kilka osób wrzuca testamenty po d1 i widzę, że się dorzucasz. To zaczynam się zastanawiać, czy czasem nie jesteś w mafii i w tamtym konkretnym momencie nie wjechał ci po prostu tryb "naśladować mieszkańców". Bo ja np. miałem taki moment jako Conte, jak zobaczyłem, że mieszkańcy sobie ubliżają to postanowiłem nawrzucać na pokaz Vulgardowi. I tak mnie tknęło, że tobie mogło tutaj coś podobnego przyjść do głowy.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:10:21 GMT 1
Ty, a co się zmieniło w kontekście Tindera, że teraz głosujących na Twojego mafiozę atakujesz? To, że Sanah była mafią? To Tinder już nie może być? Wynik był 4 do 3. Jeśli obaj byliby w mafii, to pachniało remisem, a remis mafii to ich kaplica, zwłaszcza że mamy funkcję barmana. Dlatego myślę, że w takim scenariuszu mafia zrobiłaby wszystko, żeby remisu nie było. Mielibyśmy na Sanah lub Tinderze wysoki wynik, bo pewnie cała mafia by w to poszła. Tymczasem ani sanah nie zagłosowała na Tindera ani Tinder na Sanah. Jak dla mnie to jest wręcz mechaniczne uniewinnienie Tindera. A sam głos Sanah moim zdaniem mało istotny, to chyba oczywiste, że spadająca mafia na końcu próbuje zamieszać. Uniewinnienie kogoś na podstawie głosu sanah to raczej coś, na czym jej właśnie zależało. Wuja coś tu mieszasz, nie podoba mi się to. W jaki sposób funkcja barmana ma związek z remisami mafii? To jest twój świetny post swoją drogą. Ja sobie do niewinności Pana Tindera doszdłem inną drogą, ale droga jaką ty do tego dochodzisz wydaje mi się chyba jeszcze bardziej pewna.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:12:22 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 9:12:22 GMT 1
Komunikowały go również ze 3 inne osoby, dlaczego akurat u mnie cię to obruszyło? Wrzuciłem tekst z testamentu bo zgrabnie podsumowywał mój stance na tamtą chwilę. W stosunku do twojego stylu gry mam bardziej precyzyjne oczekiwania. Nie mówię, że wrzucenie testamentu jakoś bardzo mi się nie podoba. Ale jak widzę, że kilka osób wrzuca testamenty po d1 i widzę, że się dorzucasz. To zaczynam się zastanawiać, czy czasem nie jesteś w mafii i w tamtym konkretnym momencie nie wjechał ci po prostu tryb "naśladować mieszkańców". Bo ja np. miałem taki moment jako Conte, jak zobaczyłem, że mieszkańcy sobie ubliżają to postanowiłem nawrzucać na pokaz Vulgardowi. I tak mnie tknęło, że tobie mogło tutaj coś podobnego przyjść do głowy. No to już ci napisałem, że to było zgrabne podsumowanie moich myśli i dobra prezentacja mojego punktu wyjścia po linczu A z tymi oczekiwaniami się przejedziesz jak będziesz w taki sposób do tego podchodził, bo ja gram jak gram, nie jak ludzie tego oczekują. Jakbym był w mafii to może wtedy bardziej bym się starał waszym oczekiwaniom sprostać 🤷🏼♂️ Spójrz sobie na całość mojej gry, na moją mapę gry, interakcje, bezkompromisowość, samodzielność i wtedy oceń, jaką wagę ma to wrzucenie testamentu
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 9:12:58 GMT 1
jakby co, to mam testament na 17627 znaków, ale póki co go nie wklejam, bo nie ma po co Poka bydlaka. Swoją drogą chcę ci podać dłoń. Pracujmy nad tym razem. mam to w planach, no ale siłą rzeczy część spostrzeżeń się zdezaktualizowała i się muszę zastanowić nad formą
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:13:16 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Nov 26, 2023 9:13:16 GMT 1
Te teoria Pollocka o tym że jest kandydatem do mordu, gdzie po wczorajszym głosowaniu jest z 5 osób turbo mocno uniewinnionych głosami, to jakiś absurd. Pollock, jaki masz cel w kreowaniu się w taki sposób? To wylicz lepiej, jak potrafisz. A co do tego no to imo sprawa jest prosta Mafia wbrew twojej teorii nie zagłosowała na sanah i wybijają najpewniejszych niewinnych Dlaczego natomiast nie padł taki deckard zamiast papiera to nie wiem, może papier miał lepsze typy? Czy on się wlasnie ze Scottem tam mocno nie poprztykał? Ale to taka bardzo prostolinijna mafia wtedy. Może i prostolinijna ale co im innego zostaje? Mają tych niewinnych zostawić do meczówki?
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 9:16:00 GMT 1
Komunikowały go również ze 3 inne osoby, dlaczego akurat u mnie cię to obruszyło? Wrzuciłem tekst z testamentu bo zgrabnie podsumowywał mój stance na tamtą chwilę. W stosunku do twojego stylu gry mam bardziej precyzyjne oczekiwania. Nie mówię, że wrzucenie testamentu jakoś bardzo mi się nie podoba. Ale jak widzę, że kilka osób wrzuca testamenty po d1 i widzę, że się dorzucasz. To zaczynam się zastanawiać, czy czasem nie jesteś w mafii i w tamtym konkretnym momencie nie wjechał ci po prostu tryb "naśladować mieszkańców". Bo ja np. miałem taki moment jako Conte, jak zobaczyłem, że mieszkańcy sobie ubliżają to postanowiłem nawrzucać na pokaz Vulgardowi. I tak mnie tknęło, że tobie mogło tutaj coś podobnego przyjść do głowy. Capablanca w sumie to ja też wrzuciłem testament jak wszedłem i zobaczyłem, że reszta wrzuca. Nie zawsze naśladowstwo jest czymś złym.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 9:17:24 GMT 1
Wynik był 4 do 3. Jeśli obaj byliby w mafii, to pachniało remisem, a remis mafii to ich kaplica, zwłaszcza że mamy funkcję barmana. Dlatego myślę, że w takim scenariuszu mafia zrobiłaby wszystko, żeby remisu nie było. Mielibyśmy na Sanah lub Tinderze wysoki wynik, bo pewnie cała mafia by w to poszła. Tymczasem ani sanah nie zagłosowała na Tindera ani Tinder na Sanah. Jak dla mnie to jest wręcz mechaniczne uniewinnienie Tindera. A sam głos Sanah moim zdaniem mało istotny, to chyba oczywiste, że spadająca mafia na końcu próbuje zamieszać. Uniewinnienie kogoś na podstawie głosu sanah to raczej coś, na czym jej właśnie zależało. Wuja coś tu mieszasz, nie podoba mi się to. W jaki sposób funkcja barmana ma związek z remisami mafii? To jest twój świetny post swoją drogą. Ja sobie do niewinności Pana Tindera doszdłem inną drogą, ale droga jaką ty do tego dochodzisz wydaje mi się chyba jeszcze bardziej pewna. Rozumiem, że jak jest remis mafii to wiemy, że obie to mafie, więc barman może działać.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:20:12 GMT 1
Ja jestem skłonny zaryzykować tezę, że w gronie Andre3000, Deckard, Wąż i ja jesteśmy wszyscy niewinni. Wątpliwości u mnie zaczynają się na etapie próby do dodania do tego grona graczy Kangurek, Mirek, Wujek (tutaj też moim zdaniem sami niewinni, ale tu już czuję lekki strach). Chcemy iść w taką powiedzmy współpracę? Jeszcze nie wiem jakby miało to wyglądać, ale wydaje mi się, że mogłoby to być dosyć kojące. Tak po prostu sobie zaufać.
Wężu muszę więc przeczytać setup jeszcze raz. Zupełnie nie zdawałem sobie, że w przypadku remisu dwóch mafii wiemy, że obie strony to mafia.
|
|