|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 9:21:54 GMT 1
ty capablanca, a co jakbym ci powiedział, że ja w tym testamencie swoim na 2137 znaków mam już dawno rozpisane jak dla mnie wygląda gierka, a cały mój wczorajszy posting to performens i ty łyknąłeś jak pelikan moje podejrzewanie kangura
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:24:06 GMT 1
Cóż jeśli uważasz, że mój szacunek do ciebie nie mógł skierować mnie na taki trop myślowy to droga wolna. Chętnie odpowiem na wszelkie zarzuty.
Ale jednak swoją drogą. Tej nocy Kangurka zacząłem uniewinniać. Po prostu z mniejszą stanowczością.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 9:26:31 GMT 1
Ja jestem skłonny zaryzykować tezę, że w gronie Andre3000, Deckard, Wąż i ja jesteśmy wszyscy niewinni. Wątpliwości u mnie zaczynają się na etapie próby do dodania do tego grona graczy Kangurek, Mirek, Wujek (tutaj też moim zdaniem sami niewinni, ale tu już czuję lekki strach). Chcemy iść w taką powiedzmy współpracę? Jeszcze nie wiem jakby miało to wyglądać, ale wydaje mi się, że mogłoby to być dosyć kojące. Tak po prostu sobie zaufać. Wężu muszę więc przeczytać setup jeszcze raz. Zupełnie nie zdawałem sobie, że w przypadku remisu dwóch mafii wiemy, że obie strony to mafia. No ale to nie kwestia setupu. Chyba że coś złe rozumiem, ale jak jest remis to mafia wybiera, to w jakim plejsie mafia wybrałaby swojego? Przeczytałem twoje posty i widziałem, że najpierw miałeś sanah w podejrzanych, potem obiecałeś jej obronę, a na końcu jej nie obroniłeś. Wytłumaczysz ten proces myślowy?
|
|
|
Post by Deckard Cain on Nov 26, 2023 9:27:27 GMT 1
No dobrze, natomiast nie ukrywam, że zastanawiało mnie mocno, w jakim kierunku pójdzie kilku graczy i dwa razy ten kierunek im chyba nie pomaga, a michaela scotta po prostu nie ma
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:29:14 GMT 1
Ja jestem skłonny zaryzykować tezę, że w gronie Andre3000, Deckard, Wąż i ja jesteśmy wszyscy niewinni. Wątpliwości u mnie zaczynają się na etapie próby do dodania do tego grona graczy Kangurek, Mirek, Wujek (tutaj też moim zdaniem sami niewinni, ale tu już czuję lekki strach). Chcemy iść w taką powiedzmy współpracę? Jeszcze nie wiem jakby miało to wyglądać, ale wydaje mi się, że mogłoby to być dosyć kojące. Tak po prostu sobie zaufać. Wężu muszę więc przeczytać setup jeszcze raz. Zupełnie nie zdawałem sobie, że w przypadku remisu dwóch mafii wiemy, że obie strony to mafia. No ale to nie kwestia setupu. Chyba że coś złe rozumiem, ale jak jest remis to mafia wybiera, to w jakim plejsie mafia wybrałaby swojego? Przeczytałem twoje posty i widziałem, że najpierw miałeś sanah w podejrzanych, potem obiecałeś jej obronę, a na końcu jej nie obroniłeś. Wytłumaczysz ten proces myślowy? Czekaj kolego bo tu mnie zawodzisz logicznie, a jeśli dobrze podejrzewam kim jesteś to logik z ciebie wspaniały. W jaki sposób z tego że w remisie umiera jeden winny możemy wywnioskować, że drugi też jest winny? Edit: Sanah była mi podejrzana ze względu na sposób w jaki mnie atakuje. Potem zacząłem ją uniewinniać ponieważ oceniłem, że ta gra jak na debiutanta jest zbyt bezczelna. Na koniec jej wprawdzie nie obroniłem ale przecież dość mocno tuż przed samym linczem broniłem.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:32:12 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 26, 2023 9:32:12 GMT 1
Carmen moim nowym ulubionym człowiekiem. Casablanca, a jaką masz pewność? Ziomek by wszedł w takim stylu? Dla mnie to sto pro Lewkoń po zachowaniu. 80-85%, a teraz zniknę bo chcę popracować nad swoim obrazem rozgrywki, może napisać coś dłuższego. W przerwie w ogóle nie myślałem o mafii. Natomiast żywy lub martwy mój przyjaciel na pewno jest w rozgrywce. Jeśli to faktycznie to był twój ziomek to się nie dziwię czemu chciałeś chociaż w g1 go zostawić. To chyba już rozwiewa potencjalne dylematy związane z twoim postem pt. szyk,klasa,elegancja.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 9:33:05 GMT 1
No ale to nie kwestia setupu. Chyba że coś złe rozumiem, ale jak jest remis to mafia wybiera, to w jakim plejsie mafia wybrałaby swojego? Przeczytałem twoje posty i widziałem, że najpierw miałeś sanah w podejrzanych, potem obiecałeś jej obronę, a na końcu jej nie obroniłeś. Wytłumaczysz ten proces myślowy? Czekaj kolego bo tu mnie zawodzisz logicznie, a jeśli dobrze podejrzewam kim jesteś to logik z ciebie wspaniały. W jaki sposób z tego że w remisie umiera jeden winny możemy wywnioskować, że drugi też jest winny? Ej bo teraz to ty jakieś dziwne rzeczy dajesz. No załóżmy że jest remis, wybiera mafia. Dostajemy informację, że mafia wybrała, że w linczu pada mafia. Ma to sens według ciebie, że ten drugi jest niewinny?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:34:08 GMT 1
Czekaj kolego bo tu mnie zawodzisz logicznie, a jeśli dobrze podejrzewam kim jesteś to logik z ciebie wspaniały. W jaki sposób z tego że w remisie umiera jeden winny możemy wywnioskować, że drugi też jest winny? Ej bo teraz to ty jakieś dziwne rzeczy dajesz. No załóżmy że jest remis, wybiera mafia. Dostajemy informację, że mafia wybrała, że w linczu pada mafia. Ma to sens według ciebie, że ten drugi jest niewinny? O Boże prawda. Powiedzmy, że niedoliczyłem wariantu. Zdarza się. No tak, Tinder niewinny. A tam dopisałem w edicie odpowiedź na twoje pytanie. Wklejam ją. "Sanah była mi podejrzana ze względu na sposób w jaki mnie atakuje. Potem zacząłem ją uniewinniać ponieważ oceniłem, że ta gra jak na debiutanta jest zbyt bezczelna. Na koniec jej wprawdzie nie obroniłem ale przecież dość mocno tuż przed samym linczem broniłem."
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:51:58 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 9:51:58 GMT 1
Casablanka mam nadzieję że nie zabrzmi to złośliwie, ale nie chciałbym żebyś w tej chwili zajmował się wybieraniem i współtworzeniem core bo póki co prezentujesz lekkie odklejenie
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:53:52 GMT 1
W porządku wstrzymam konie. Nie pasuje tobie też reszta moich uniewinnień czy tylko brak uniewinnienia dla ciebie?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:55:26 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 9:55:26 GMT 1
Siedzisz przed w połowie złożonymi puzlami a jak widzę że 3 czy 4 raz od wczoraj masz problem z kangurkiem to nie wiem jakie używki w ten weekend zleciały
A listę miastowego rdzenia powinna otwierać ciri
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:56:40 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 26, 2023 9:56:40 GMT 1
W ogóle ktoś jest wstanie kogokolwiek uniewinnić z grupy Michael, Carmen, Janosik, Jackson? Na dalszym etapie wydaje mi się by było znać kolor Wujka i popatrzeć jak mafia morduje zamiast skupiać tak jak teraz na linczu, w którym mafia mogłaby dowolnie się spozycjonować.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 9:57:07 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 9:59:18 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 9:59:18 GMT 1
W ogóle ktoś jest wstanie kogokolwiek uniewinnić z grupy Michael, Carmen, Janosik, Jackson? Na dalszym etapie wydaje mi się by było znać kolor Wujka i popatrzeć jak mafia morduje zamiast skupiać tak jak teraz na linczu, w którym mafia mogłaby dowolnie się spozycjonować. Mysle ze na czysto bezdyskusyjnie możemy wyselekcjonować blok 7 czy 8 bardzo niewinnych. Pytanie czy potrzeba więcej czy prosimy się o missclear? Wczoraj wydawało mi się że coś bardzo niewinnego napisał Janosik, dzisiaj do tego wrócę
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 9:59:26 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych. No to masz mafiozę w gronie Kot, Wujek bo ja zapewniam, jestem niewinny. Co do uniewinnienia dla Ciri. Naprawdę chce ktoś uniewinnić glona za posłanie dobrze głosu? Co jest prostszego będąc w mafii niż dobrze głosować? Albo inaczej Wężu, co sprawia że mnie wątpisz?
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 10:01:35 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 10:01:35 GMT 1
Utrudniasz grę Capablanka nie podoba mi się to
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Nov 26, 2023 10:02:33 GMT 1
To ty utrudniasz pisząc mi, że utrudniam, ale nie pisząc w jaki sposób. Dobrze więc, nieodzywam się. Wrócę później.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 10:05:43 GMT 1
via mobile
Post by kangurekkao on Nov 26, 2023 10:05:43 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych. No to masz mafiozę w gronie Kot, Wujek bo ja zapewniam, jestem niewinny. Co do uniewinnienia dla Ciri. Naprawdę chce ktoś uniewinnić glona za posłanie dobrze głosu? Co jest prostszego będąc w mafii niż dobrze głosować? Albo inaczej Wężu, co sprawia że mnie wątpisz? Tak, głos ciri w sytuacji mafia-mafia jest absurdem. Nie zdarzył się, nie miał miejsca. Szkoda mi wręcz postów na dyskutowanie o tym a przez Ciebie muszę to napisać.
|
|
|
Rozgrywka
Nov 26, 2023 10:05:44 GMT 1
via mobile
Post by Scott Dixon on Nov 26, 2023 10:05:44 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych. Ona tylko przepisała swoje typy z nocy. Trzech niewinnych to byłby jackpot. Prędzej bym spodziewał jednego mafiozy, ale analizowanie czy winna sanah wrzuciła tam kogoś ze swoich w typach bez obrazu całości to chuj nie robota.
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Nov 26, 2023 10:05:54 GMT 1
Sanah rzuciła trio Capablanca, kot, wujek. Było to niedługo przed linczem, więc spodziewałbym się próby zamieszania, podobnie jak z jej głosem. Myślicie, że wrzuciła samych niewinnych? W takim momencie szczerze mówiąc bardziej bym się spodziewał tu chyba trzech mafiozów niż trzech niewinnych. No to masz mafiozę w gronie Kot, Wujek bo ja zapewniam, jestem niewinny. Co do uniewinnienia dla Ciri. Naprawdę chce ktoś uniewinnić glona za posłanie dobrze głosu? Co jest prostszego będąc w mafii niż dobrze głosować? Albo inaczej Wężu, co sprawia że mnie wątpisz? Ja Ciri nie uniewinniam. Jest też opcja, że jak się mafia jorgnęła, że Sanah pada, czyli w ostatnich minutach, to ciri zdążyła jeszcze zmienić głos, co nomen omen przyczyniło się do ubicia sanah. A co do ciebie to szczerze nie wiem. Coś mi się nie klei, ale nie potrafię sprecyzować, o co chodzi. Może to moje problemy z zaufaniem do tożsamości.
|
|