|
Post by Przejedyny Burmistrz Miasta on Mar 13, 2024 16:19:17 GMT 1
W ogóle chyba przy meczówce 3-2 i wiedząc, że będę celem linczu powinienem był od razu pisać coś o Harrym Potterze. Niestety nie czytałem Harry'ego Pottera a do tego praktyka pokazała, że to chuja daje i kończy się linczem na piszącym to niewinnym.
|
|
|
Post by Przejedyny Burmistrz Miasta on Mar 13, 2024 16:22:55 GMT 1
Jest najbardziej kontrowersyjny, bo on okazał się winny. Gdyby okazało się, że jest niewinny i jego chujowa gra wynika z nieobecności, to by ten wybór się bronił. Dalej byłby bardziej kontrowersyjny niż danie tej szansy volvowi No to podjąłem kontrowersyjny wybór. Wydaje mi się, że w d3 nie linczujemy jednak już po przydatności, tylko po byciu podejrzanym. Skoro Shadowheart był dla mnie niewinny, to w ogóle nie stanowił potencjalnego celu dla mnie. Co wywnioskowałeś zadając te pytania i dostając takie odpowiedzi? Czy w ogóle rozważasz Wojka w mafii?
|
|
Prorok
MVP
Limit postów: 514
|
Post by Prorok on Mar 13, 2024 16:33:46 GMT 1
ksiazulo troche overkillowal w pewnym momencie, nie wiem czemu, ale kontynuujcie przy czym to na jego korzyść też generalnie, bo jesli jest w mafii, a niewinny jest wojek, to wojek moglby wpasc i powiedziec co ty odpierdalasz, czemu go depczesz ja zaraz kończę arbeit i bede walczyl zrobilem jeszcze analize pod ten schemat ale wlasnie ja wypierdalam sketchtoy.com/71257683bo ty zrobiles odwrotnie niz ksiazulo, ksiazulo mial null line i ponizej null line jest mafijnosc, a ty masz mafijnosc powyzej null line a juz sie podniecilem
|
|
WOJEK
Edycja#43
Limit postów: 423
|
Post by WOJEK on Mar 13, 2024 16:35:13 GMT 1
Proroku Ksiazulo nie jest w mafii. Gdyby był po prostu by na mnie zagłosował i skończył gre
|
|
Prorok
MVP
|
Post by Prorok on Mar 13, 2024 16:40:36 GMT 1
Przejedyny Burmistrz Miasta co byś zrobił na moim miejscu? obiektywnie załóż czystą kartę dla wszystkich ale na podstawie wszystkiego co się zadziało e: ale wez pod uwage faktory, czyli fakt, ze po dwoch stronach stoja dwie osoby ktore na kogos nie zaglosuja ja na ksiazula kutasik na ciebie
|
|
|
Post by Przejedyny Burmistrz Miasta on Mar 13, 2024 16:53:16 GMT 1
Prorok KSIĄŻULONie ukrywam, że zakładam, że niewinny jest Prorok, a Kacper w mafii, ale jakby było na odwrót, to może Kacpra też coś tknie. Rozważcie, które podejście jest bardziej miastowe: 1) moje, gdzie: -wchodziłem w dzień nie mając pojęcia, kto jest w mafii i uniewinniając Proroka ze względu nie tylko na obszerną, trudną grę, ale też na stanowisko Mejera i Keanu, tak bardzo czułem się porobiony, że szukałem oparcia w pewnych niewinnych; -na podstawie gry innych graczy, przede wszystkim zagrania Kutasika udało mi się go uniewinnić i upewnić co do niewinności Proroka; -metodą eliminacji dojść do składu mafii Wojek-KSIĄŻULO. 2) Wojka: -w sumie to się nie określił na wejściu, kogo podejrzewa, rzucił pierdy w każdą stronę, do mnie miał stosunek taki: a co sądzę o PBMie? jak dla mnie postać jak z greckiej tragedii w tej edycji, albo obarczony dwoma bardzo słabymi mafiozami gość, który próbuje to dociągnąć, gdzieś po drugiej stronie posiadając swojego człowieka, albo niewinny który dał się wykołować Prorokowi i Ksiazulowi (albo o zgrozo Kutasikowi) -potem zaczął pacyfikację uniewinnienia Proroka a jak go spytałem, co ma na Proroka, to mi odpowiedział tak: to Ty powinienes mnie przekonac ze to Prorok jest winny, a nie Ty, a nie ja Ciebie Tam była pacyfikacja głośnego rozważania składów mafii zanim doszedłem do wniosku, że Wojek tam musi być, choć wtedy mi wewnętrznie najlepiej pasował skład Kutasik-KSIĄŻULO. PS. Prorok 5 z logiki, Gary pała Zawsze było, że to mafiozi są logiczni, tymczasem tutaj nie świeci mu się lampka, że w takim układzie trzeba podejrzewać Proroka. Bo już zdecydował, że łatwiej jebać mnie. -sam twierdził, że drugi z pary ze mną ma otwartą drogę do wygranej, teraz zaś jest pewien, że jestem w mafii z Kutasikiem, który wyskoczył z zagraniem va banque, które przy mojej winie de facto go wpierdala pod lincz jutro: Jaki był Twoim zdaniem mój plan na grę w tej edycji, jeślijestem w mafii? Dlaczego zabiłem D'Angelo? Dlaczego zamiast przykleić się do lowridera, zamordować Ciebie zamiast Borysa a Borysa linczować ja zajebałem typa, którego miałem w podejrzanych? Ostatniego podejrzanego, dodam... ale was tam jest dwóch, przecież nawet jak teraz padniesz, to jebią Cię wszyscy, ostatni kimkolwiek jest ma otwartą drogę do zwycięstwa ale to co Monti dopuszczasz mafię ja plus Kutasik gdzie wystarczyloby teraz dobic burmistrza, a on robi szarze na mnie by co? samotnie wygrac w drugiej meczowce? jesli masz ksiazula za niewinnego to wychodzi ze mafia to albo ja i gary albo kutasik i gary, w kazdym razie gary w mafii Ewidetnie ustawia się tak, żeby mnie wyjebać dziś i skończyć grę. Mnie się wydaje, że moja gra jest bardziej miastowa teraz, ale może nie potrafię spojrzeć obiektywnie.
|
|
Prorok
MVP
|
Post by Prorok on Mar 13, 2024 16:55:00 GMT 1
i pytanie do KSIĄŻULOw swietle powyzszego w mafii nie moga byc razem: ksiazulo - pbm pbm - prorok ksiazulo - prorok to za duze fikolki czy tutaj jest opcja bolec-pierdolec w twojej opinii i najprostsze rozwiazania sa najlepsze czy myslisz, ze ewentualny skok w bok z glosem, tj. poza ksiazula i poza pbma ma racje bytu? szanse na trafienie mniej wiecej takie same, ale przelamuje sie ewentualny impas opinia, tutaj wlasciwie bez rozpatrywania szans o ktore prosilem wczesniej czysto taktycznie
|
|
|
Post by Przejedyny Burmistrz Miasta on Mar 13, 2024 16:58:46 GMT 1
Przejedyny Burmistrz Miasta co byś zrobił na moim miejscu? obiektywnie załóż czystą kartę dla wszystkich ale na podstawie wszystkiego co się zadziało e: ale wez pod uwage faktory, czyli fakt, ze po dwoch stronach stoja dwie osoby ktore na kogos nie zaglosuja ja na ksiazula kutasik na ciebie Ale jak tu podejść obiektywnie? Jak tu dać czystą kartę? To jest pytanie z dupy, nie do odpowiedzenia. Jak ma być czysta karta, ale też wzięcie pod uwagę wszystkiego, co się zadziało? Przecież to kurwa nie ma sensu, przeczy sobie jedno z drugim. To jest decyzja, którą musisz podjąć Ty i tylko Ty. Nie będę Cię dziś namawiał do głosu na KSIĄŻULA, choć uważam, że jest w mafii z Wojkiem i w ewentualnej meczówce nr 2 i tak albo ja, albo Kutasik będzie musiał Cię do tego namówić. Aczkolwiek tak po zastanowieniu, trochę w kontrze do tego, co napisałem w pierwszym akapicie, wydaje mi się, że na Twoim miejscu zagłosowałbym na Burmistrza. Bo skoro sprawa jest teraz jasna z Twojej perspektywy: albo winna para Wojek-KSIĄŻULO, albo Kutasik-Burmistrz, to bym poszedł w tę parę, gdzie nie ma mojego niewinnego, a Twoim niewinnym jest KSIĄŻULO. No chyba że rozważasz inne składy niż te 2 przeze mnie podane, to podtrzymuję pierwszy akapit.
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
Limit postów: 482
|
Rozgrywka
Mar 13, 2024 17:00:07 GMT 1
via mobile
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 17:00:07 GMT 1
i pytanie do KSIĄŻULOw swietle powyzszego w mafii nie moga byc razem: ksiazulo - pbm pbm - prorok ksiazulo - prorok to za duze fikolki czy tutaj jest opcja bolec-pierdolec w twojej opinii i najprostsze rozwiazania sa najlepsze czy myslisz, ze ewentualny skok w bok z glosem, tj. poza ksiazula i poza pbma ma racje bytu? szanse na trafienie mniej wiecej takie same, ale przelamuje sie ewentualny impas opinia, tutaj wlasciwie bez rozpatrywania szans o ktore prosilem wczesniej czysto taktycznie Rozumiem że masz mnie za niewinnego ale nie rozumiem czemu nas wykluczyłeś
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
|
Rozgrywka
Mar 13, 2024 17:01:10 GMT 1
via mobile
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 17:01:10 GMT 1
Nie jest to pewnie istotne i każda rozkmina o naszym wspólnym wykluczaniu się w mafii prowadzona przez nas jest bez sensu
|
|
Prorok
MVP
|
Rozgrywka
Mar 13, 2024 17:01:19 GMT 1
via mobile
Post by Prorok on Mar 13, 2024 17:01:19 GMT 1
tak, to pytanie z dupy bo zastanawiałem się co odpowiesz
oszczędzam posty, siadam do tematu, będę pisał później
e: Książulo, zawężam, bo chce precyzyjniejszych odpowiedzi na konkretnym stanie faktycznym
Pbm dostał pytanie z wieloma wariantami odpowiedzi bo mu nie ufam, Ty dostałeś ograniczone bo interesuje mnie nie sposób odpowiedzi ale twoja opinia
E2: nie chce robić z tego duelu a'la foka conte bo uważam że nie ma tu dużej ilości punktów wspólnych ale gadać trzeba, tam się czułem pewnie jako sędzia tu ni huja
E3 a nie czuje się pewnie bo tam się sam wybrałem jak szefito a tu zostałem nagle postawiony przez faktem dokonanym i nie mogę bazować na stosunku do mnie
E4: czy ktoś może przedstawić stosunek martwych do pbma i Kutasika? i chyba nawet mi chodzi bardziej o zlinczowanych
coś ala Mejerowe 'jak bardzo powiem o kurwa'
|
|
WOJEK
Edycja#43
|
Post by WOJEK on Mar 13, 2024 17:04:27 GMT 1
Prorok jak zjebiesz druga meczowke z rzędu to obiecuje Ci ze wejdę dzis na głosowy z roboty i dostaniesz zjebke w huku pracujących narzędzi stolarskich
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
|
Rozgrywka
Mar 13, 2024 18:20:36 GMT 1
via mobile
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 18:20:36 GMT 1
tak, to pytanie z dupy bo zastanawiałem się co odpowiesz oszczędzam posty, siadam do tematu, będę pisał później e: Książulo, zawężam, bo chce precyzyjniejszych odpowiedzi na konkretnym stanie faktycznym Pbm dostał pytanie z wieloma wariantami odpowiedzi bo mu nie ufam, Ty dostałeś ograniczone bo interesuje mnie nie sposób odpowiedzi ale twoja opinia E2: nie chce robić z tego duelu a'la foka conte bo uważam że nie ma tu dużej ilości punktów wspólnych ale gadać trzeba, tam się czułem pewnie jako sędzia tu ni huja E3 a nie czuje się pewnie bo tam się sam wybrałem jak szefito a tu zostałem nagle postawiony przez faktem dokonanym i nie mogę bazować na stosunku do mnie E4: czy ktoś może przedstawić stosunek martwych do pbma i Kutasika? i chyba nawet mi chodzi bardziej o zlinczowanych coś ala Mejerowe 'jak bardzo powiem o kurwa' Mejer uniewinniał i Volv uniewinniał Nie wiem komu zlecasz tą pracę bo jedynym naturalnym adresatem jestem ja Robię szame i wbijam
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
|
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 19:04:38 GMT 1
dobra, jestem ale widzę że tu finisz więc odpowiem na pytanie Monciarza dam krótkie posłowie i zmykam do kuzyniaka zwanego Paprzun na piwo
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
|
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 19:05:47 GMT 1
albo w sumie może posłowie będzie odpowiedzią na pytanie monciarza?
|
|
|
Post by Przejedyny Burmistrz Miasta on Mar 13, 2024 19:10:01 GMT 1
Prorok jak zjebiesz druga meczowke z rzędu to obiecuje Ci ze wejdę dzis na głosowy z roboty i dostaniesz zjebke w huku pracujących narzędzi stolarskich Ale fatalny wjazd na psychę. A jak ktoś wjeżdża na psychę, to jak wiadomo trzeba go zapakować do wora.
|
|
|
Post by Przejedyny Burmistrz Miasta on Mar 13, 2024 19:23:47 GMT 1
Prorok KSIĄŻULO WOJEKCzy poniższe założenia mają dla Was sens? Czy uważacie, że można przyjąć, że Kutasiarz jest w mafii ze mną lub wcale? Jeżeli się mylę, wykażcie to. Jeśli nie, to przyjmuję, że Kutasik jest niewinny i głosuję tak jak on. 216 stron postów logika to jedno strategia to drugie legacy to trzecie powoli, jest czas, to jest już gra na złapanie dwóch mafiozów i teraz pytanie, jak bardzo kutasik z garym musiałby zagrać va banque jeśli jesteś niewinny a) wygrywają dzisiaj b) Kutasik nie obrywa za Borysa, mord na Clarksonie, brak mordu na nim przed meczówką (to znaczy, że byłaby meczówka 2z3 Wojek/Książulo/Prorok vs Kutasik c) ale dlaczego Kutasik to zrobił jak wczoraj atakował pbma, a jeszcze przed linczem pbma bronił własną piersią najbardziej obciążający tutaj jest stosunek pbma do atakujących kutasika, szczególnie clarksona, wolta pbma po mordzie na borysie i deprecjonowanie tego w mordzie, kiedy jednocześnie kutasik tym pbmem żonglował jakby to był jakiś totalny pojeb mafijny wszystko jest w postach, to trzeba matematycznie wyliczyć e: jak to ocenić z perspektywy tego, że ja bym nie dał na książula? leci gary winny meczówka: prorok, kutasik, książulo wojek, kutasik, prorok książulo, kutasik, wojek w pierwszej jest bez szans? w drugiej nagania wojka na mnie i mnie na wojka w trzeciej co robi? też przejebane czyli de facto jeśli nagania na niewinego, to musiał naganiać na prostszego z tego składu czyli wojka bo ja bym nie ujebał książula, a książulo chyba nie ujebałby mnie i z perspektywy potencjalnej meczówki jeden chuj dla niego czy zlecę ja niewinny czy wojek potencjalnie niewinny, bo meczówki nie ma a jeśli i tak zleci gary, to znowu mówi ups i podtrzymuje wojka albo robi woltę? to znaczy, że ksiażulo nie ma szans przeżyć mordu w mafii kutasik - gary @everyone up e2: KSIĄŻULO , WOJEK No to teraz druga strona równania, czyli co jak ja niewinny. Jak Kutasik w mafii z Wojkiem, to jego manewr nie ma sensu. Mógł zagłosować na mnie i skończyć grę. Jak w mafii z Prorokiem, to też nie ma sensu, bo KSIĄŻULO od dawna uznał, że jestem w mafii. We 3 jebiecie we mnie i po mnie Jak w mafii KSIĄŻULEM, to ewentualnie może mieć sens, ale absolutnie minimalny. Bo Prorok się wahał, chciał rozmawiać, kminić. Ale ostatecznie prawie na pewno wyjebie mnie i tak, mafia wygrywa. A Kutasik tym zagraniem wjebał się na świecznik, absolutnie debilne zagranie jako mafiozo. Nawet w mafii ze mną moim zdaniem nieopłacalne. Mógł siedzieć cicho, ja bym padł i miał szanse w meczówce, wjechałaby paranoja, miałby argument, że winny ja zamykam temat głosów na kshaqu itp., no moim zdaniem pograł nieoptymalnie. No dla mnie jest niewinny. Zlinczujecie mnie, to ok, trudno, koniec gry, ale jeśli jednak nie i padnie winny, to trzeba na 100% uniewinnić Kutasika.
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
|
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 19:38:02 GMT 1
wariant burmistrz-kutasik jest dla mnie czymś co idealnie, jak brakujące puzzelki wpasowuje się w moją całościową wizje gierki
*bardzo mocne miasto, które wyczuwaliśmy z pshemem na początku - mogło się objawiać właśnie tym, że cała plejada wielkich głów - Volveriny, Pshemy, Monciarze, Egzekutorzy czy Lowriderzy wszyscy byli w mieście. Może to ten zasyp dobrych intencji i pchania gry w dobrej wierze był globalnie wyczuwalny. Mam nadzieję, że tak było.
*kluczowość d3 i linczu na Volverinie - jeszcze przed jego śmiercią i w trakcie trwania tego dnia pisałem, że pozycjonowanie się mafiozów wobec wyjebania mnie (a gierka pokazała, że jednak nie wyjebania mnie, a Volverina) będzie materiałem na którym bezwzględnie mafiozi będą do złapania. Nie dało rady w mafii puścić tego bokiem. Można było grać z miastem, albo przeciw miastu. Tutaj mam małą wątpliwość, bo mój scenariusz przewiduje, że wszyscy mafiozi zagrali przeciw miastu. Ja sam prawdopodobnie grałbym ten lincz z miastem będąc w mafii i próbował ewentualne profity ściągać z zakieszonkowania jakiegoś uratowanego mocarza czy coś. Tutaj jedynym potencjalnie graczem który mógłby w ten sposób zagrać był Gary, ale zagrał inaczej.
*niewinny egze, którego z samej gry nie jestem w stanie zaszkarłacić. Szczerze mówiąc nie pamiętam żadnego jego świetnego występu mafijnego - felietonistka to był skrzydłowy i w żadnym wypadku pod kątem stopnia złożoności samej gierki + zgodności z szalonym charakterem tego gracza nie ma prawa konkurować z tym występem - jeśli się mylę. Uważam, że czytam go dobrze. Uważam, że rozumiem w jakiś sposób jego charakter. Uważam, że nie byłby w stanie wykonać takiej gierki - zawierającej początkowe agresywne poszukiwanie, wszystkie jego wkurwiające maniery, to rzucanie wszystkimi możliwymi scenariuszami żeby móc pobrandzlować się nad swoją celnością. Moim zdaniem kompletny miejski występ, podobny z resztą do tego z edycji wykrywaczowej.
wszystkie te elementy się układają w piękną i aż zbyt piękną całość. Ostatnio tak dobry i pasujący przegląd gierki czułem jako zajebiście mądre drzewo, ale wtedy edycja była dużo mniejsza i dużo łatwiejsza. Toteż tutaj pojawia się moja druga wątpliwość - że to wszystko jest dla mnie aż zbyt proste i im bliżej końca gry tym wątpliwości wzrastają. Ale to uczucie miałem już przy linczu na shadowhearcie i Monciarz mnie hamował.
no właśnie, Monciarz. Nie zagrał swojej turbonaturalnej odklejki po której potrafię go z maksymalną pewnością uniewinnić. Całe szczęście bo pewnie rozjebałby przy okazji miasto, ale wyciągając wnioski z tego jak uprzednio mnie oszukiwał oczywiście ręki bym sobie za niego uciąć nie dał. Moje zaufanie do Ciebie Monciarzu to wypadkowa tego jak maksymalnie dobrze, wnikliwie, złożenie i często korzystnie dla miasta zagrałeś + głosy z zaświatów mocnych chłopaków które respektuje. Jeżeli oszukałeś to oszukałeś nas wszystkich i pewnie zagrałeś najlepszy mafijny występ w żyćku. Daje jednak na to mniej niż 10% prawodpodobieństwa
ostatnią ważną rozkminą w tym całym temacie była dla mnie dzisiejsza postawa kutasika. Wczorajsza pewność do winy Garego z dzisiejszym przejściem do ataku na Egzego.
Tutaj jeszcze mogę chwilę podyskutować nad wariantami bo wydaje mi się to dosyć kluczowe.
Jakie miał wyjścia.
Mógł wbić z nami gwoździa w Garego i jeżeli oboje są winni zostać w meczówce
kutas-książulo-wojek kutas-książulo-prorok kutas-prorok-wojek
w meczówce w której jeżeli jest w mafii to oddaje całą kontrole nad tematem przeciwnikowi i dodatkowo nie gra bo jest na urlopie. Jedyny scenariusz z teoretyczną szansą na zwycięstwo to dla mnie opcja trzecia w której dwóch miastowych znowu przewala gierke przez wzajemną niechęć.
Chcąc wygrać tą gierkę dzisiaj przy pomocy Garego (potencjalnie bardziej optymalny dla tej dwójki scenariusz) wybrał jako cel do ataku Wojka (czyli znowu najbardziej optymalny cel, bo myślę że ja i prorok jesteśmy nie do zlinczowania)
Trochę jednak wychodzi na to, że zagranie było zbyt czytelne i od razu obróciło naszą trójkę przeciwko ich dwójce - znowu delikatny element wątpliwości jak to ładnie siadło.
Ale trudno. Tak widzę tą gierkę. Ze strony miasta kilkukrotny brak konsolidacji kończący się fatalnymi linczami, ze strony mafii - jeżeli jest taka jak sobie wyobrażam - uważam że mord na Dejnarowiczu był bez sensu + pozycjonowanie się w d3 wypadło kiepsko, bo zostawiło dużo smrodu.
Idę na piwo i w razie czego poodpisuje z telefonu. Myślę, że bardzo ciężko będzie zmienić moje zdanie. Jeżeli mam racje to pozdrawiam was chłopaki, wzorowa współpraca te dwa ostatnie dni.
|
|
WOJEK
Edycja#43
|
Post by WOJEK on Mar 13, 2024 19:39:52 GMT 1
Na kogo glos kacper
|
|
KSIĄŻULO
Edycja#43
|
Post by KSIĄŻULO on Mar 13, 2024 19:41:39 GMT 1
a, jeszcze procenty na scenariusze
kutasik-burmistrz 90% burmistrz-prorok - 4% kutasik - prorok - 3% burmistrz - wojek 2% prorok-wojek - 1%
|
|