egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:12:57 GMT 1
jaki tu spokój nananana
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:13:12 GMT 1
Jak tam Panowie, zadowoleni z losowania? Tak, ale w mafii też bym tak napisał, bo też byłbym zadowolony. Chciałem zasmakować wszystkich trzech frakcji w tym formacie i trochę mi było wszystko jedno kiedy tego hat-tricka skompletuje Nie dotykałem odpowiedzi egzemu, kiedy czepiał się tego posta, bo to się wiąże z taktyką, jaką przyjąłem na tę edycję. Miałem przygotowaną z grubsza taktykę na obie te frakcje, skoro odpowiedź lekko ruszy ten temat, no to czas ruszyć go teraz
Jaki jest mój najmocniejszy punkt jako mafiozo? Myślę, że zgrabne tworzenie teorii i pewna prezencja w temacie. Planowałem to wykorzystać, żeby sobie przejąć temat na w miarę równych warunkach z egze (znaczy wczoraj to nie wiem jakby to wyglądało z racji bycia tylko skokowo na telefonie, ale choćby dzisiaj), a kiedy rozgrywka będzie w miarę w klinczu (jeśli bym wygrywał mocno, to fajnie, a okolice remisu już bardzo okej), to regularnie i bardzo subtelnie sączyć przed tomusem wizję, że jak coś widzi, to coś widzi (jakieś teorie na bazie winy egzego bym na pewno tworzył, ale nie wiem jakie, bo po 1) Wojciech byłby niewinny, a w związku z tym 2) grałby zupełnie inaczej - na bieżąco bym ogarniał), ale przy wątpliwościach najlepiej, żeby sugerował się tym, co przynosi mu np. największą skuteczność (czy jakieś tam pierdy nieistotne byłyby sączone). I pewnie szukałbym sposobu, żeby niejako naokoło, opieprzyć egzego i że jako miasto powinien dążyć do tego, żeby mieć gigantyczną przewagę nade mną w rozgrywce, bo przy 50/50 będzie Ci trudno na mnie zagłosować np. z presji, że możesz bać się że np. coś źle czytasz i np. Red przez jakiś szczegół dawno rozczytany przez miasto i pomyłka będzie bolesna (i takie tego typu rzeczy). Taki miałem plan na wypadek bycia w mafii.
W mieście natomiast dużo większy chillout, ale i presja, bo "klontwa" forum. (Ale kto ma łamać takie klątwy jak nie ja, whateva xD).
Tu mam prostszą rozkminę. W poprzedniej opcji wiem, że egze ma miasto, więc pewnie będzie się zachowywać miastowo. Trochę się trzeba będzie postarać. Tu wiem, że dostanie mafię. Ostatnio strategicznie te jego mafie super, ale pod kątem rozgrywkowym - nie dźwigał do konca mety i tylko Aldona przeżyła (a i ona odpaliła swoje pewne klasyki). Więc mam dwa atuty: 1) No egze ma kolor czerwony, na pewno zrobi coś, co jest jego mafijną wizytówką, jeśli będzie miał kilka okazji bramkowych na to, 2) Ja jako niewinny. A jaki jest mój najmocniejszy punkt jako niewinny? Umiejętne oddawanie pola innym, żeby pokazać to i owo, a potem zbliża się godzina linczu i wyjmujemy kajeciki.
To są w sumie takie procesy w głowie, które pojawiają się naturalnie, nie myślisz o tym, ale mózg i tak kieruje twoją postawę na pewne tory. To i ten totalny spokój, teraz już rozumiem, co udzieliło się Montiemu
Tu proste do pokazania się wylosowało, jeśli ja bylbym winny a egze niewinny, to egze mógłby banalnie przejąc temat, zdominować go spontanicznością, pokazać ją wtedy, kiedy odda mu się ku temu pole. Egze w mieście ma takie specyficzne jakby skoki energetyczne, że się odpala i robi losowe rzeczy wymierzone w graczy względem określonego klucza... a czasem i w ogóle bez klucza, losowo. Takie spontaniczne zrywy niewinności xD Tryb berserk i nie dość, że idzie jak taran, to jak jest w formie, to jeszcze takim mięsem, że powoduje niepokój lub dużo zainteresowanie względem twojej osoby. Wiedziałem po losowaniu, że tutaj tego nie będzie, ale jak OD STARTU przejmę temat lub będzie minimum równo, to dam mu dużo amunicji do nawalania, a egze w mafii lubi mieć po prostu w co nawalać i wtedy mu idzie bardzo dobrze. Nie przez przypadek Morientes, Krawczyk, Szacki, ostatnia mafia z Montim - one wszystkie mają jeden bardzo istotny (i ten sam) punkt wspólny. No i różny poziom gry, ale my tu nie o tym xd Ostatnie rozgrywki pokazują, że jak egzemu w mafii odda się pole, to idzie w zboze. Miastowy zawsze wołał na miasto. Gdyby był w mieście, to już dawno by zawołał gdzie jestem, co robię, pytał sędziego co sądzi o tym, ile Red się udziela, sam by się udzielał więcej. Ale egze w mafii, jak sytuacja jest dobra (a tutaj jasnym było, że może to tak tomus zinterpretować i tutaj zrobił mafiozie egzemu krecią robotę, piękna nieświadoma pułapka xD) zawsze szedł w zboże.
Warto więc zagrać to co się zagra i czynami (a nie słowami) pokazać co się zadzieje. Przeznaczenie z kwadratu naszej mety nie mogło nas okłamać. Egze nie oszuka własnej mafijnej mety, nie przy mnie
No i jest pięknie, mnie wczoraj nie ma, a dzisiaj też się czaje, i dzieje się to co się zadziać musi - egze nic nie robi xD Ja się chichram, bo to klasyczny egze, to takie zachowania, po których go wyłapalem na Felietonistce - on albo kondensuje jakby treść, popełnia mniej błędów, lepiej kąsa (i kmini taktykę na mafijnym - tu wiadomo to odpada), ale mało kontentu daje. Albo jak w ostatniej, daje więcej, ale trochę na oślep, ot może się coś przylepi. Jak np. Krawczyk, Maciek Lubicz, trochę Morientes (ale Morientes pograł modelowo).
Ja regularnie przemycam w swoich postów z telefonu kontekst, że gra się przecież nawet nie zaczęła i z czego on jest w ogole zadowolony, przecież tu gry nie ma, a dlaczego nie ma? Bo Red się czai? Bitch please zawsze się czaję xD Natomiast egze siedzi w norze tylko jako winny, jako niewinny nie. On do 15 zrobił w sumie to samo, co winny Pshemo w pierwszej grze - głównie skupił się na tym, żeby wyglądać dobrze na początku, odpowiedział na wszystkie pytania sedziego, dbał o to, żeby pisać posty z perspektywy miastowej.
Takie pierdoły
A ten argument o satysfakcji i zadowolenia z losowania też absurdalny i egze niewinny o tym by dobrze wiedział. On dobrze wie, że ja uwielbiam grać po obu frakcjach, więc będę się cieszył niezależnie od losowania. Jak w mafii, to fajnie, bo można oszukać sędziego, rozgrzać kości przed przyszłą edycją w mafii w dużej edycji, ograć przeciwnika trudniejszą kartą, a jak się nie przegra to niby nie jakaś wielka strata - chociaż ja z racji renomy wiadomo, że czułbym jakiś tam niedosyt.
Za to w mieście to taki trochę karny do pustej bramki, ze ja nie muszę nic grać, to nawet z korzyścią dla mnie, bo wtedy mechanizmy ewolucyjne zadziałają i egze zagra do własnej bramki. Kto nie lubi strzelać przyjemnych karnych, w mafii jeszcze tu będę.
Wiadomo, że oba losowania spoko, po prostu sobie realizujesz dwa różne achievementy, ale takie pierdolenie mafiozy że niby nie, a co on ma robić w sumie. Mam Kotowiczowskie wajby, on też takie absurdy nieprzyjemne sadził, że czytasz to i czujesz, że to manipulacja, ale nieprzyjemne do odbijania, bo to takie czepianie się słówek. To najłatwiejsze dla mafiozy, a i jakie bezpieczne - wizualnie się spoko wygląda.
No cóż - jak wolę czepiać się całościowej postawy, na którą przecież nie miałem żadnego wpływu. A jest jego typowym mafijnym klasykiem Jak zaczął mnie na oślep atakować za każdy post jak się teraz pojawiłem i że niby wszystko jest jasne, a ze 2 godziny temu pisał, że no no, jak przedstawię teorię i będzie spójna, to on się da pokonać (XD) to się nawet uśmiechnąłem. No ale to nie przejdzie.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:17:37 GMT 1
Nic z tego nie rozumiem
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:18:39 GMT 1
Ale przyznam, że patrzenie, jak z postów egzego z ostatnich godzin aż kipiała ta postawa, że może ten Red w sumie nie ma zajawki, bo w mieście losowanie chujowe, to przebimba i resztę godzin, a tu udawanie niewinnego odhaczone, pytania sędziego ogarnięte, tomus nie może mieć żadnego ale, posty zahaczone, byle do 22 i otwieramy szampana xD
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:19:01 GMT 1
Mafijny przedwczesny wytrysk
Nic cię tamte edycje nie nauczyły
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:20:32 GMT 1
Nie w tym rzecz Red. Ty piszesz w tej edycji posty, które są niezrozumiałe. Byłeś na cmentarzu w ostatnich x edycjach i pisałeś zrozumiale, tu piszesz bełkotliwie.
Pisałeś też wiele analiz i te analizy trzymały się kupy i dupy, a ta jest dostosowaniem tez do sytuacji, w której się znalazłeś.
Nie pisałeś, więc znalazłeś boisko, na którym twoje niepisanie ma sens.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:21:19 GMT 1
Ogłaszasz się o 18 zwycięzcą, jak my jeszcze gry nie zaczęliśmy, a jak wstałem z kanapy i przyszedłem ci napierdolić z laptopa, to czepiasz się jakichś pierdół w postach. Nic nie robisz w początkowej fazie gry, gdzie mógłbyś na luzie mnie prowokować, a tobie PASUJE moja pasywność, mimo że twierdzisz edycja na naukę będzie, warto się skupić, bo Red mafię wylosował. Zamiast mnie szarpać i brać za chabety
Srały muchy będzie wiosna XD
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:21:26 GMT 1
Do tego imputujesz mi rzeczy absurdalne, bo ja w tej edycji z twojej "niegry" wyciagnalem co najmniej kilka mafijnych rzeczy. Nie mam potrzeby więcej, bo więcej z "niegry" nie da się wyciągnąć.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:21:56 GMT 1
No skoro całą grę grasz na zwłokę, to jak się mam nie ogłaszać zwycięzcą
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:22:44 GMT 1
W ogóle trzeba było tego dlugiego posta napisać o 21.37 albo 21.45 byłoby jeszcze efektowniej.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:22:53 GMT 1
To zdecyduj się, czy nic z tego nie rozumiesz, czy teza jest dosotowaniem do sytuacje, w której się znalazłem. Bo z drugiego zdania wynika, że zrozumiałeś tezę. Tylko jakby nie pomyśli Ci
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:26:29 GMT 1
Nie w tym rzecz Red. Ty piszesz w tej edycji posty, które są niezrozumiałe. Byłeś na cmentarzu w ostatnich x edycjach i pisałeś zrozumiale, tu piszesz bełkotliwie. Pisałeś też wiele analiz i te analizy trzymały się kupy i dupy, a ta jest dostosowaniem tez do sytuacji, w której się znalazłeś.Nie pisałeś, więc znalazłeś boisko, na którym twoje niepisanie ma sens. Egze, czy mógłbym Cię prosił o rozwinięcie tego wątku?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:26:55 GMT 1
Tezę rozumiem, ale jest napisana tak bełkotliwie, ze trzeba było 3 razy na nią spojrzeć. W najlepszych czasach napisałeś posta 8 razy dłuższego, ja spojrzałem i po 3 sekundach wiedziałem, że Carles Puyol mafia. A tu takie owijanie gówna w sreberko.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:27:19 GMT 1
Ja gram swoje. Ty grasz moje. Ja nie miałem żadnego wpływu na to, co będziesz robił, to był twoja indywidualna decyzja. Przeciwnie, mogłeś skorzystać. Wiedziałem, że tak będzie łatwo pokazać, że jesteś w tej edycji tylko odbijaczem piłek. W dużym stopniu to samo robił Pshemo, dużo też Njay. Typowa mafijna spychologia.Że sam żadnej do przodu nie zagrasz, bo przecież nie trzeba. a dostając rzekomo mnie w mafii aż byś się do tego palił, bo - jak sam słusznie zauważyłeś udając miastowego - to byłaby dla ciebie świetna okazja na naukę xD W mieście grałbyś swoje. Proste. A próbujesz rozwlekać i tworzyć jakieś niepotrzebne narracje do sprawy oczywistej
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:28:44 GMT 1
Nie w tym rzecz Red. Ty piszesz w tej edycji posty, które są niezrozumiałe. Byłeś na cmentarzu w ostatnich x edycjach i pisałeś zrozumiale, tu piszesz bełkotliwie. Pisałeś też wiele analiz i te analizy trzymały się kupy i dupy, a ta jest dostosowaniem tez do sytuacji, w której się znalazłeś.Nie pisałeś, więc znalazłeś boisko, na którym twoje niepisanie ma sens. Egze, czy mógłbym Cię prosił o rozwinięcie tego wątku? oczywiście, Red źle wszedł w tę rozgrywkę, albo inaczej, ja w nią wszedłem bardzo dobrze i on do końca kombinował w jaki sposób ugryźć moją "winę", dlatego teraz dorabia teorię do swojego nieodzywania się. Przecież gdyby był niewinny wystarczyłoby w miarę niewinnie grać. On tego nie robił.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:29:45 GMT 1
po prostu niewinny nie musi się czaić, jest też kilka innych rzeczy które są przekłamaniami, mamy jeszcze chwilę to się może odniosę
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:30:38 GMT 1
egze - bez owijania w bawełnę. Uważam, że to Red jest w mafii. Mam do Ciebie jedno ale i chciałbym o to zapytać. Masz sporo takich postów jak ten: mafiacorner.boards.net/post/72922Piszesz, że to co Red przedstawia to bełkot, że jest niezrozumiałe. Może nawet lekko jest, to dość typowe dla Reda (ale też nie ma w tym żadnej skrajności moim zdaniem). Czemu tak uważasz? Z czego to wynika? Wygląda mi to na tanią mafijną dyskredytację i mocno nie daje mi spokoju.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:30:43 GMT 1
Twoim głównym problemem jest to, że robisz z mojej malej aktywności wczesniej jako dowód na winę, podczas gdy ja nigdy nie byłem Garym i nie spamowałem. U siebie to pomijasz xD W mieście nie masz takich dziur w logice.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:31:13 GMT 1
dobre jest to z tymi moimi skokami, red wręcz przyznaje, że nie pisał by mi nie dawać pola do takich skoków ;p mnie jest to bardzo bardzo trudno odtworzyć w mafii, tu doskakiwałem nawet kiedy on nie pisał.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:32:01 GMT 1
Na pierwszej stronie też wpadłeś, dobzi gracze wpadają taką intecjonalnością, tam też w sumie mogę pokazać co zrobiłeś.
Ogólnie grasz dobrze, ale jak zawsze w mafii, w określonym schemacie. Tylko w mieście masz te losowe napady rodem z twierdzy Kłodzko. W mafii jak je robisz, to wszystko na jedno kopyto xd
|
|