|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:32:51 GMT 1
Red - jak myślisz. Co obecnie myślę? Jeśli miałbym teraz zagłosować, jaki będzie werdykt? Jak to procentowo wygląda?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:33:22 GMT 1
egze - bez owijania w bawełnę. Uważam, że to Red jest w mafii. Mam do Ciebie jedno ale i chciałbym o to zapytać. Masz sporo takich postów jak ten: mafiacorner.boards.net/post/72922Piszesz, że to co Red przedstawia to bełkot, że jest niezrozumiałe. Może nawet lekko jest, to dość typowe dla Reda (ale też nie ma w tym żadnej skrajności moim zdaniem). Czemu tak uważasz? Z czego to wynika? Wygląda mi to na tanią mafijną dyskredytację i mocno nie daje mi spokoju. bo czytałem wiele prostych postów Reda na cmentarzu, reda po edycji (wiadomo analiza wsteczna zawsze skuteczna), analiz reda gdzie wykładał kawę na ławę, jedno je łączyło, wszystkie były napisane w sposób PRZYSTĘPNY. On tu pisze nieprzystępnie. Bełkotliwie. Rozmywa tezy. Pisze długo, ale bez większego sensu. Sorry, ale jakby on podsumowania pisał w tym stylu to NIKT BY Z NICH NIC NIE WYNIÓSŁ. Gdyby takim stylem pisał nie wiem Monti czy ktoś inny mający harmider w głowie to ok, ale nie Red.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:34:07 GMT 1
Nic nie robiłeś przecież xD Rozgrywka do 18 miała 3 strony, a byłeś większosć czasu. Ja rzadziej Aktywność masz teraz, a ja mówię o wtedy. Teraz nie masz wyboru
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:34:43 GMT 1
Ktoś kto ma dobre intencje umie pisać wprost. Rzuciłby hasło i mógłbym się odnieść. On to woli obudowywać milionem znaków, z których niewiele wynika.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:37:46 GMT 1
I jeszcze sugerowanie, że ja cały czas byłem. No kurwa zważywszy że koło 23.30 zasnąłem, o 3.40 wstałem do roboty, zerknąłem tu, potem w robocie tylko na przerwach coś tam odpisałem, wróciłem do domu po 14, spojrzałem co napisałeś, rozebrałem to na czynniki pierwsze, bo widziałem w tym mafię, potem sobie pospałem z godzinkę i czekałem aż wreszcie zaczniesz grać. Co miałem więcej zrobić? Rzucać się na posty których nie napisałeś? Robić analizy na coś co nie istniało?
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:39:09 GMT 1
To świetnie. Jeśli miałbyś mi coś doradzić. Podpowiedzieć. Pomóc. Na co powinienem zwracać uwagę w tym pojedynku? Jaką strategię przyjąć? Co będzie najważniejsze z perspektywy sędziego? Na twoim miejscu byłbym wyczulony na próby manipulacji. W sumie o tyle fajnie, że o to pytasz, że mogę niektóre sposoby manipulacji winnego uciąć w zarodku. Przykład? Referendum w najbliższych wyborach. Odpowiednio zadane pytania mają utwierdzić wyborcę w tym, że racjonalne jest zagłosowanie na określoną partię. Niezdecydowany utwierdzi się w tym, że zgodne z jego poglądami jest głosowanie na PiS. Winny będzie starał się w tej grze zrobić podobnie. Tak sterować narracją, odpowiedziami na twoje pytania, pytaniami do Ciebie, by wytworzyć w twoim umyśle przekonanie, że racjonalnym jest uznanie go za niewinnego. W sumie tu już pierwszy post i pierwsza subtelna drobna manipulacja, wykorzystanie dosc powszechnych nastrojow spolecznych (do tego troche na przekor pogladmo opisywanym na discordzie, co wzmacnia przekaz), zeby jego wypowiedz byla lepiej odebrana. Lepiej sie kojarzyla.
A jest o niczym. Piec linijek pierdolenia dla pierdolenia
I to on mi w tej rozgrywce zarzuca wodolejstwo xD
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:39:43 GMT 1
Ty za to obiecywałeś wejść o 17 z laptopa i wysmażyć coś co zmiecie mnie z planszy, w ogóle obiecywałeś że jeśli jestem winny to moja wina będzie bezsprzeczna, a jednak od 17 czekałeś ponad 3 godziny na napisanie czegoś, co opiera się na tym, że nie pisałeś, żeby mi nie dać się uniewinnić xD no to jest tak absurdalne, że mi to nawet ciężko komentować
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:40:44 GMT 1
Nie mam żadnej strategii. Dostosuję się do twojej gry. Bardziej myślę nad tym jak zoptymalizować pory snu by dzisiaj jeszcze na świeżości coś pograć popołudniu/wieczorem, a jutro też być w pełni świeżym przy sędziowaniu. No i nad strategią sędziowania muszę bardziej pomyśleć. Bycie niewinnym nie wymaga zbytniego kminienia, szczególnie jeśli zna się winnego. Haha niewinną kartę rzekomo losuje, a ja czerwoną i co będzie robił? Do gry się bedzie mojej stosowal, wykorzysta ta edycje na nauke zeby do 18 taktycznie siedziec w zboze bo wszystko dobrze sie uklada.
A tu pyk, przeciwnik wyszedl z okopow
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:42:18 GMT 1
Red - jak myślisz. Co obecnie myślę? Jeśli miałbym teraz zagłosować, jaki będzie werdykt? Jak to procentowo wygląda? Jeśli zrozumiałeś moją rozpiske, to walniesz w egze. Jak więc cos jest dla ciebie niejasne, to wal XD
Jak widzisz ją nie tak jak ja (nie wiem, jaka jest na to szansa, z mojej perspektywy to bardzo widoczne, ale ja sobie to spokojnie obserwuje przez wiele godzin, twoj punkt widzenia jest inny, bo nie znasz motywacji graczy. Jak bedziesz sugerowal sie innymi rzeczami, to nie wiem, zalezy jakimi, kolo 50/50. to nie jest latwa rozgrywka, jesli nie ma sie mety graczy. moje spostrzezenia sa metowe jednak, ja i egze mamy zupelnie rozne style, przez co estymatory do oceny obejmuja wiele czynnikow.
Jak masz jakies istotne watpliwosci w glowie, to powinienes je uzewnetrzniac teraz
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:43:19 GMT 1
Red - jak myślisz. Co obecnie myślę? Jeśli miałbym teraz zagłosować, jaki będzie werdykt? Jak to procentowo wygląda? Jeśli zrozumiałeś moją rozpiske, to walniesz w egze. Jak więc cos jest dla ciebie niejasne, to wal XD
Jak widzisz ją nie tak jak ja (nie wiem, jaka jest na to szansa, z mojej perspektywy to bardzo widoczne, ale ja sobie to spokojnie obserwuje przez wiele godzin, twoj punkt widzenia jest inny, bo nie znasz motywacji graczy. Jak bedziesz sugerowal sie innymi rzeczami, to nie wiem, zalezy jakimi, kolo 50/50. to nie jest latwa rozgrywka, jesli nie ma sie mety graczy. moje spostrzezenia sa metowe jednak, ja i egze mamy zupelnie rozne style, przez co estymatory do oceny obejmuja wiele czynnikow.
Jak masz jakies istotne watpliwosci w glowie, to powinienes je uzewnetrzniac teraz No to na ten moment jest 90/10 na to, że jesteś w mafii, więc wal śmiało. Uważam, że analiza jest napisana mocno pode mnie i że punkty Egzego na jej temat są celne.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:43:30 GMT 1
Red odnieś się proszę do jednej sprawy
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:44:17 GMT 1
Bo serio jak wytlumaczysz mi tę jedną rzecz w taki sposób by ktokolwiek z oglądajacych to uwierzył, to czapki z głów.
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 19:45:32 GMT 1
Ty za to obiecywałeś wejść o 17 z laptopa i wysmażyć coś co zmiecie mnie z planszy, w ogóle obiecywałeś że jeśli jestem winny to moja wina będzie bezsprzeczna, a jednak od 17 czekałeś ponad 3 godziny na napisanie czegoś, co opiera się na tym, że nie pisałeś, żeby mi nie dać się uniewinnić xD no to jest tak absurdalne, że mi to nawet ciężko komentować Nie, napisalem, ze sobie zagram po swojemu, a ty wpadniesz we wlasne sidla i zrobisz mafijny klasyk, ktory zawsze grasz w mafii.
Zawsze jak cie lapalem, to byly min. 2 lincze do konca, wiec walka ze mna byla bez sensu, bo wiedziales, ze nawet jako niewinny jak zlatuje, to potem lecisz ty.
Tu masz inna sytuacje, bo trzeba "przezyc" tylko ten dzien, do tego sedzia sie waha, i - jesli pisze jak dokladnie uwaza - chyba nawet sklania sie ku glosowi na mnie. No to walczysz jak lew, jak o przepychanie walczyles jak ci sie oplacalo w przeszlosci.
Twoja wina jest o tyle widoczna/niewidoczna, co rozpisywalna jak jestes w mafii, no to jako miastowy ja rozpisalem. No i tyle. Pozostaje ci to zakrzyczec
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:45:50 GMT 1
Od prawie samego początku wydaje mi się, że w mafii jest Red. Już po odpowiedzi na pytanie o zadowolenie z losowania byłem lekko na to skierowany a sprawa z czasem się tylko pogłębiała.
Generalnie, żeby uwierzyć, że Egze jest w mafii, musiałbym uwierzyć, że pomimo roli:
- Egze wygrał fazę tempo, fazę początkowego odczucia naturalności, pomimo trudniejszej roli - Egze jest górą w niemal każdej interakcji - Egze bardzo celnie punktuje Reda, często w sposoby, w które ja chciałbym to robić - Egze jest bardzo świadomy zarówno swojej niewinności jak i tego, że w tej rozgrywce wygrywa. - Egze jest w tym wszystkim naturalny i dowalił kilkoma mocno miastowymi postami - Egze czuje się niezwykle komfortowo w temacie, tak jakby zielony kolor dawał mu jakieś supermoce - Red nie jest w stanie wzbudzić moich wątpliwości co do koloru Egzego. - Egze, przynajmniej w moim odczuciu, wygląda inaczej niż w swojej mafijnej rozgrywce
Na ten moment, naprawdę trudno mi sobie wyobrazić inny werdykt, niż po prostu głos na Reda.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:45:56 GMT 1
Wytłumacz mi dlaczego powoływałeś się na to, że napisaleś posta po kilkunastu godzinach, w którym to poście nie było nic odnoszącego się do czegokolwiek po losowaniu, było tylko odnoszące się do ról i tego co będzie. Nie było niczego o grze.
Dlaczego napisałeś, że to ważne, że Ty takiego posta wysmażyłeś kilkanaście godzin po starcie, a ja w pierwszych godzinach
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:54:42 GMT 1
Teraz jestem trochę zestresowany, że nikt nic nie pisze xd
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:55:38 GMT 1
tu nikt nic nie pisze? zobacz sobie pojedynek nastepny
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 6, 2023 19:57:15 GMT 1
ale w sumie jak red nic nie pisze, to sobie nową fifę czy jak to się teraz nazywa odpalę
|
|
|
Post by tomus on Oct 6, 2023 19:57:21 GMT 1
tu nikt nic nie pisze? zobacz sobie pojedynek nastepny xd
kurwa trudne mi się trafiło, wyrównany pojedynek
xDDDD
|
|
Red
Gracz
|
Post by Red on Oct 6, 2023 20:06:57 GMT 1
Od prawie samego początku wydaje mi się, że w mafii jest Red. Już po odpowiedzi na pytanie o zadowolenie z losowania byłem lekko na to skierowany a sprawa z czasem się tylko pogłębiała. Generalnie, żeby uwierzyć, że Egze jest w mafii, musiałbym uwierzyć, że pomimo roli: - Egze wygrał fazę tempo, fazę początkowego odczucia naturalności, pomimo trudniejszej roli - Egze jest górą w niemal każdej interakcji - Egze bardzo celnie punktuje Reda, często w sposoby, w które ja chciałbym to robić - Egze jest bardzo świadomy zarówno swojej niewinności jak i tego, że w tej rozgrywce wygrywa. - Egze jest w tym wszystkim naturalny i dowalił kilkoma mocno miastowymi postami - Egze czuje się niezwykle komfortowo w temacie, tak jakby zielony kolor dawał mu jakieś supermoce - Red nie jest w stanie wzbudzić moich wątpliwości co do koloru Egzego. - Egze, przynajmniej w moim odczuciu, wygląda inaczej niż w swojej mafijnej rozgrywce Na ten moment, naprawdę trudno mi sobie wyobrazić inny werdykt, niż po prostu głos na Reda. No skoro taki miałby okazać się twój werdykt, to się okaże i się skończy jak zawsze, ale no kompletnie się nie zgadzam z tym postem na poziomie samej argumentacji, no kurwa xD
1. Subiektywne, z mojej perspektywy tryhardował, ja byłem w towarzystwie, bardziej odhaczyłem sobie obecność. Argument, który powinien działać na moją korzyść - zapisujesz na niekorzyść 2. Haha, no tutaj uważam, że typowy egze egzaltujący i tryhard, ale na ile to przewaga wynikająca z tego, że widzę to jak na dłoni, a ty masz bias, a na ile znajomość mety, to nie wiem 3. Przecież on się dowalil do postow, ze rzekomo powinienem odczuwac jakas roznice w losowaniu przy mafii/miescie. Zwykle pytanie, na ktore odpisalem w zwykly sposob zgodnie z prawda, oponent klasycznie wykorzystal sobie jako trampoline pod budowanie obrazu niewinnosci. Przecież to mafijna cecha w naszych ostatnich grach, a już maks neutralna Obaj słabo mnie punktujecie szczerze mowiac, ale ty sila rzeczy lepiej. Przez egzego nieczuje sie punktowany, ot manipuluje postami, nieraz robil tak w mafii. Pokazalem dwa razy wyzej, przeczytaj, odnies sie 4. Nie, egze w tej edycji siedzi w norze, bo tak zawsze w mafii robi jak nie ma potrzeby pisac bo pozycja jest dobra. W mieście tak nie działa. Ja to tylko pokazałem, ty tego nie widzisz albo nas bierzesz pod chuj, się okaze. Liczę jednak, że to drugie 5. mafiacorner.boards.net/post/72834 - no tu np egze z supermocami asekuruje sie juz na wypadek, jak wrzuce jako niewinny swoj obraz sytuacji, zeby zasiac w watpliwosc, ze nawet jak bedzie mocny, to przeciez moglby postac w mafii i postaralem sie Pare na pierwszej stronie On mial sporo takich intencjonalnych ruchow, ktore jak sie na spokojnie ogarnia, to widac ich manipulacje. 6. No nic, czyli posta którego napisałem nie rozkminiłes, kurwa to prosty kwadrat zaleznosci kolorow xD Skup sie 7. Haha no przeciez to jest typowy klasyk kto jest w mafii, kto gra to samo w dwoch edycjach z rzedu. Jesli juz, to to jest argument za winą egzego
Serio dajesz 90% na moją winę? Jeśli nie blefujesz, to imo dość szalone procenty. Wiec caly czas biore pod uwage, ze branie pod chuj
|
|