|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 11:57:57 GMT 1
Kurwa ale z ciebie żołnierz, czyli boisz się, że się pomylę?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:03:24 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 4, 2023 12:03:24 GMT 1
Kurwa ale z ciebie żołnierz, czyli boisz się, że się pomylę? Jesteśmy tak naprawdę w meczówce 1v1 z tobą jako sędzią, wąż doszedł do tego momentu też będąc przez wielu ludzi uniewinniany Moje ego mówi mi że moja niewinność powinna być widoczna z kosmosu jak mur chiński, ale gorsze fumble ta strona widziała Zostają mi dwa posty, o ile nie masz jakichś konkretnych pytań to pozwolisz ze zostawię je sobie na ewentualność jakby wąż szerzył na mój temat jakieś skandaliczne kłamstwa
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:03:53 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 12:03:53 GMT 1
Czy w grę wchodziło, że wczoraj użyję sprawdzenia detektywa? Pisałem wcześniej. Miałem duże nadzieje, że ogarniesz tego barmana, ale wiadomo, że trochę obaw było, czy bez hinta dobrze myślisz. Jakbym miał podawać procenty to tak 90% na barmana dawałem.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:05:45 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 12:05:45 GMT 1
Badam reakcje ciołku XDD Czemu taka odpowiedź nawet nie przyszła ci do głowy? Przecież z was dwóch mafiozo ma wszystko obcykane na takim poziomie jak albo i lepiej a drugi nie wie co się dzieje. I to mnie niepokoi że w tej kreacji gościa który nie ma pojęcia co się wokół niego dzieje jesteś aż tak konsekwentny a Wąż nawet się nie kryje z tym że wszystko rozumie tak samo jak ja. Ale czemu nie wie co się dzieje? Było do wymyślenia co powinieneś zrobić, teraz otwarcie mówisz co zrobiłeś. No tu nie ma co być zagubionym. A mówię otwarcie co myślę bez zwłoki czasowej, nie wiem po co miałbym teraz cokolwiek udawać.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 12:05:55 GMT 1
Panowie z szacunku do czasu was obu napiszę tak.
Decyzję podjąłem głosuję na Węża.
Oczywiście mogę zmienić Jeśli sam na coś wpadnę lub któryś z was coś takiego napisze, że zwątpię. Natomiast z szacunku do czasu was obu chcę żebyście widzieli jak wygląda sytuacja.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:09:16 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 12:09:16 GMT 1
Panowie z szacunku do czasu was obu napiszę tak. Decyzję podjąłem głosuję na Węża. Oczywiście mogę zmienić Jeśli sam na coś wpadnę lub któryś z was coś takiego napisze, że zwątpię. Natomiast z szacunku do czasu was obu chcę żebyście widzieli jak wygląda sytuacja. Myślę, że się zgrywasz, ale jeśli nie, to trudno. Mafia dobrze pograła.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 12:09:50 GMT 1
Nie zgrywam się. Istotnie mafia dobrze pograła.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:12:02 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 12:12:02 GMT 1
Ja w sumie też pograłem dobrze, bo udało się uniewinnić, pierwszego dnia udało się wykryć prawie całą mafię, potem się zagubiłem.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:12:06 GMT 1
via mobile
Post by Andre 3000 on Dec 4, 2023 12:12:06 GMT 1
No i jeżeli tak zostawisz to wygrywamy tę rozgrywkę
A mafia dobrze pograła ktokolwiek by w niej nie był, tylko że u mnie to byłaby kurwa jakąś najlepsza mafijna rozgrywka w historii mafiacorner
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 12:14:33 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 12:14:33 GMT 1
No i jeżeli tak zostawisz to wygrywamy tę rozgrywkę A mafia dobrze pograła ktokolwiek by w niej nie był, tylko że u mnie to byłaby kurwa jakąś najlepsza mafijna rozgrywka w historii mafiacorner No jak tak zostawi to istotnie wygrywacie, ale miasto przegrywa.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 13:03:25 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 13:03:25 GMT 1
Pshemo naprawdę uważasz, że mafia zagrałaby tak dobre zawody, gdybym był w niej ja? No bo załóżmy taki scenariusz przez chwilę. Jest w niej Sanah czyli debiutant. Jest w niej Tinder czyli chłop, który nie umie grać w mafii. Jest w niej Pratchet, którego nie pamiętam, czy był w mafii, ale no do topowych graczy nie należy. No i doszedłbym ja, który w mafii nie grał od narodzin Chrystusa, a na pewno od 10 lat. To kto tak pociągnął ten wózek? Nie wiem, może da się grać bez lidera w mafii, ale większość jednak tego lidera szukała, czyli chyba podejrzewali po całościowej grze, że jakiś musi być.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 14:16:09 GMT 1
Kolego przepraszam, ale ten sam argument można sformułować w drugą stronę. Czy mafia zagrałaby tak dobre zawody gdyby był w niej Andre i reszta? Jak już pisałem jest to edycja nieprawdopodobna, dużo rzeczy, które nie powinny się zdarzyć jednak się zdarzyły. Mnie na przykład w tej meczówce nie powinno być zważywszy na to, że mam rolę. Przypomina mi się końcówka filmu Magnolia.
Pytanie, które mi się nasunęło. Andre niech sam sobie zdecyduje czy woli odpowiedzieć teraz czy zachować posta i odpowiedzieć później. Zakładam, że o 20 możemy jeszcze pogadać.
Jeśli w tej meczówce podejmuję złą decyzję jak bardzo uzasadnione będzie to, że porażka miasta spada na moje barki? Jak bardzo będze mi ta decyzja wytykana przez pozostałych niewinnych i czy słusznie?
|
|
|
Post by Andre 3000 on Dec 4, 2023 14:28:17 GMT 1
Kolego przepraszam, ale ten sam argument można sformułować w drugą stronę. Czy mafia zagrałaby tak dobre zawody gdyby był w niej Andre i reszta? Jak już pisałem jest to edycja nieprawdopodobna, dużo rzeczy, które nie powinny się zdarzyć jednak się zdarzyły. Mnie na przykład w tej meczówce nie powinno być zważywszy na to, że mam rolę. Przypomina mi się końcówka filmu Magnolia. Pytanie, które mi się nasunęło. Andre niech sam sobie zdecyduje czy woli odpowiedzieć teraz czy zachować posta i odpowiedzieć później. Zakładam, że o 20 możemy jeszcze pogadać. Jeśli w tej meczówce podejmuję złą decyzję jak bardzo uzasadnione będzie to, że porażka miasta spada na moje barki? Jak bardzo będze mi ta decyzja wytykana i czy słusznie? odpowiem teraz, jakby wąż zaczął na mnie smarować paszkwile to go rozjebię wieczorem ja powiem tak - byłem w twojej sytuacji za dużo razy xd i wiem jaki to jest sajgon na bani, jak musisz podejmować decyzję, od której zależy potem ocena całej edycji wiem że czasem oczywiste wybory wcale nie są oczywiste, ale jak wjedzie overthinking to można zjebać najprostszą meczuwę, been there done that, i to w obu tych wariantach z mojej perspektywy uważam, że dostarczyłem ci dostatecznie dużo info do podjęcia decyzji zarówno w tej meczówce, jak i w trakcie całej rozgrywki, cisnąłem tę mafię od dwóch dni co najmniej i jakbym spadł niewinny z testamentem będącym ich zgubą, to nie byłoby czego zbierać jedynym wyjściem było podkopanie twojego zaufania do mnie, a wydaje mi się, że było ono widoczne bo mimo niezgodności typów staraliśmy się współpracować jeżeli teraz byś nie trafił no to na pewno byłbym wkurwiony, bo osobiście uważam, że zrobiłem wszystko żeby nie pozostawić żadnych wątpliwości, no ale decyzja jest poza moimi rękoma i zupełnie obiektywnie zdaję sobie sprawę, że Wąż też zagrał spoko partię na pewno w podsumowaniu by się pojawiły głosy, że spierdoliłeś xD ale wydaje mi się że bardziej sam byś sobie pluł w brodę, bo po pudle w meczówce, jak wpadają ci klocki na miejsce i widzisz, że rozwiązanie było oczywiste, to jest paskudne uczucie jakbyś 5 minut przed końcem głosowania powiedział "idziemy w Andre" to na pewno bym cię zjebał jak burą sukę xD ale jestem ostatni żeby na chłodno w podsumowaniu jakoś specjalnie ganić za takie rzeczy, bo po prostu wiem jak destrukcyjnie działają stresowe końcówki na umiejętności poprawnej analizy sytuacji, szczególnie z biasami po 1.5 tygodnia gry tak że no, byłoby przykro na ostatniej prostej wjebać, ale człowiek uczy się na błędach do zoba po 20
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 14:28:46 GMT 1
Zaryzykuję tezę, że mafia będąc w tak fatalnym położeniu zagrała va banque dzień pierwszy. Stąd wynika że dostaliśmy tak niemożliwą rozgrywkę.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 14:31:40 GMT 1
Co pokazuje jak groźna jest mafia, która nie ma nic do stracenia.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 14:52:21 GMT 1
Natomiast Andre jak przewidziałeś upicie, zabiłeś Pollocka a potem tak zgrabnie udawałeś idiotę to kurwa czapki z głów. Co to by była za akcja.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 14:53:42 GMT 1
Bo przewidzenie upicia imo dla mafii kaszka z mleczkiem. Udawanie idioty to też całkiem scenariusz typu do przyjęcia. Ale zrobienie tego tak realistycznie to już inna sprawa.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:10:10 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:10:10 GMT 1
Capablanca gdybym ja był w mafii to przecież wygodniejsza by była dla mnie meczówka vs Pollock niż vs Andre. Przecież Pollocka miałeś za winnego, a Andre za niewinnego. Sam mówisz, że przewidzenie barmana to była kaszka z mleczkiem. Pomyśl proszę i zobacz, że to nie ma sensu.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 15:19:37 GMT 1
W porządku, ale jaki sens ma to, że Andre mogąc łatwo wygrać utrudnił sobie broniąc Pollocka?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:31:17 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:31:17 GMT 1
Nie wiem Pshemo, ja sam przecież nie jestem wszechwiedzący. Może właśnie wykalkulował, że trzeba urobić Pollocka? Żebyś ty Pollockowi wskazał inny cel. Już prawie się udało, Pollock nie wykluczał, że się myli. Musiałbym temat rozeznać, ale pewnie i tak byś mi nie uwierzył, bo mafia też by potrafiła ułożyć zgrabną historyjkę.
|
|