|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:36:00 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:36:00 GMT 1
Andre to kolejny mafioza w kolejnej edycji, który przeszedł przez całą grę suchą stopą prawie bez podejrzeń. Wychodzi na to, że Pollock najbardziej opanował swoje błędy poznawcze i to on zagrał najlepiej te zawody. Niesłychane.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:37:50 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:37:50 GMT 1
I proszę mi nie pisać że teraz gram na emocjach czy coś. Decyzja podjęta to przynajmniej sobie głośno porozmyślam, co tu się stało, póki mogę.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:47:33 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:47:33 GMT 1
Ciekawe, że o wyborze zdecydował estymator, że miastowy będzie zdezorientowany, a mafia będzie ogarniać sytuację. Andre tak bardzo przy tym poszedł w granie debila, że nawet bezczelnie się upierał, że nie sprawdzi co robi rola. Miastowy właśnie chce rozwiązania zagadki, zastanawia się i szuka, a jemu nawet "nie chciało się" sprawdzić, jak działa rola. Sugerował użycie księdza, co nie ma najmniejszego sensu. Rzekomo tak dobry gracz i gra jak początkujący. I to jeszcze w meczówce taka akcja.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 15:50:33 GMT 1
Faktycznie muszę przyznać, że to mi największy problem sprawiło. Zacząłem przypuszczać, że Andre serio aż za bardzo nie wie co się dzieje, żeby to było możliwe. Natomiast o dziwo jak się poczyta Lewkonia, który z takich rzeczy jak logika i ogarnianie setupu jest dosyć mocny. On też spodziewał się, że zostawię testament, czyli nie wiedział, że nie mogę umrzeć.
Więc to co mało prawdopodobne po raz kolejny okazało się możliwe nawet jeżeli ten Andre w mafii jest.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:53:00 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:53:00 GMT 1
No nic, pewnie też chujowo zagrałem i cmentarz mi to wytknie. Błędem było na pewno ciśnięcie Deckarda, miałem na niego gigantyczny tunel. No i brak ciśnięcia Andre wcześniej. Zbyt szybkie uniewinnienie to duży błąd. Tinder - kolejna pomyłka. Wuja to pomyłka. No jak tak patrzę na przekrój rozgrywki to nie dziwię się, że decyzja taka a nie inna. Nikt pretensji do ciebie Pshemo mieć nie będzie, a jak już to cię będę bronił, bo przeciwnik faktycznie trafił się pierwszorzędny.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 15:53:05 GMT 1
No ale Andre kurwa jak ty mogłeś nie wiedzieć, że jesteśmy w 4 i obronienie mordu nic nie daje XDD. Wytłumacz mi to po 20.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 15:54:33 GMT 1
Wężu a proszę cię wrzuć mi testament najaktualniejszy jaki masz.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:56:52 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:56:52 GMT 1
Faktycznie muszę przyznać, że to mi największy problem sprawiło. Zacząłem przypuszczać, że Andre serio aż za bardzo nie wie co się dzieje, żeby to było możliwe. Natomiast o dziwo jak się poczyta Lewkonia, który z takich rzeczy jak logika i ogarnianie setupu jest dosyć mocny. On też spodziewał się, że zostawię testament, czyli nie wiedział, że nie mogę umrzeć. Więc to co mało prawdopodobne po raz kolejny okazało się możliwe nawet jeżeli ten Andre w mafii jest. Może on też tak jak ja przewidział co zrobisz, ale celowo o tym nie pisał, żeby mafii nie podpowiadać? No myślałem jeszcze, że może na detektywa się zdecydujesz, ale to taki plejs na plejsa. Miałem nadzieję, że mafia tego nie ogarnie.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 15:57:36 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 15:57:36 GMT 1
Wężu a proszę cię wrzuć mi testament najaktualniejszy jaki masz. Z 1 Dec: "Wczoraj kilka minut przed linczem chaos zasiewał Scott i Capablanca. O ile u tego drugiego zdarza się to pod wpływem emocji w grach miastowych, to Scott grał tak we wcześniejszych dniach i widać, że to było działanie z premedytacją, totalnie antymiejskie. Jak dla mnie sposób, w jaki padł Dixon jest totalnie śmierdzący i mafia albo chroniła Decarda albo chciała wprowadzić chaos celowo. Dlatego w mafii po prostu musi być któryś z dwójki Decard-Scott albo obaj. Z pozostałych śmierdzących zostali Polloc i Pratchet."
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 15:59:36 GMT 1
Czemu nie zostawiłeś testamentu skoro spodziewałeś się, że ja nie mogę umrzeć a mogę upić?
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 16:00:52 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 16:00:52 GMT 1
Później nie pisałem testamentów, bo po zlinczowaniu Decarda byłem na tyle w szoku, że uznalem, że testament nic tu nie da. A potem to już sprawa się uprościła przed meczówką i też nie widziałem sensu pisać.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 16:02:25 GMT 1
A powiedz mi jeszcze. Czy twoim zdaniem strzał mafii we mnie był obligatoryjny (lub niemal obligatoryjny) czy nie? To znaczy czy twoim zdaniem mafia mogła sobie pozwolić żeby we mnie nie strzelić. I najlepiej powiedz mi jakie by były konsekwencje gdyby mafia we mnie nie strzeliła.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 16:06:30 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 16:06:30 GMT 1
A powiedz mi jeszcze. Czy twoim zdaniem strzał mafii we mnie był obligatoryjny (lub niemal obligatoryjny) czy nie? To znaczy czy twoim zdaniem mafia mogła sobie pozwolić żeby we mnie nie strzelić. I najlepiej powiedz mi jakie by były konsekwencje gdyby mafia we mnie nie strzeliła. Tzn ja myślę, że mafia właśnie w ciebie nie strzeliła, żeby wrobić upitego. Jakby się spodziewała, że to przewidzisz i pójdziesz w detektywa to wtedy by mogła strzelać w ciebie, ale to już chyba zbyt wysoki poziom abstrakcji. Przynajmniej ja bym tak myślał gdybym był w mafii.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 16:11:12 GMT 1
Jeśli mafia by we mnie nie strzeliła a użyłbym detektywa. Skutki byłyby fatalne dla mafii. Praktycznie koniec ich gry.
Jeśli by mafia we mnie strzeliła a użyłbym detektywa to dobrze dla mafii.
Jeśli by mafia we mnie strzeliła a użyłbym upicia skutki dla mafii są umiarkowane. To znaczy mają gwarancję, że nie wiem na 100% kto jest winny a kto nie, ale muszą się użerać w meczówce ze mną lub ze 100% niewinny, którego po sobie zostawiam.
Jeśli by we mnie mafia nie strzeliła a użyłbym barmana skutki dla mafii również umiarkowane. Tu największa szansa na ich kontrolowanego plejsa.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 16:11:37 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 16:11:37 GMT 1
No ale przede wszystkim. Gdybyś ty był miastowym bezrolnym i miał rolnego w meczówce, to nie sprawdziłbyś, jak działa rola, żeby pomóc w opracowaniu optymalnej strategii lub spróbować zrozumieć w co będzie grać mafia? Z tego powodu wydaje się oczywiste, że Andre wiedział jak działa rola, ale po złej reakcji nie mógł już zmienić argumentacji.
|
|
|
Rozgrywka
Dec 4, 2023 16:13:40 GMT 1
via mobile
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 16:13:40 GMT 1
Jeśli mafia by we mnie nie strzeliła a użyłbym detektywa. Skutki byłyby fatalne dla mafii. Praktycznie koniec ich gry. Jeśli by mafia we mnie strzeliła a użyłbym detektywa to dobrze dla mafii. Jeśli by mafia we mnie strzeliła a użyłbym upicia skutki dla mafii są umiarkowane. To znaczy mają gwarancję, że nie wiem na 100% kto jest winny a kto nie, ale muszą się użerać w meczówce ze mną lub ze 100% niewinny, którego po sobie zostawiam. Jeśli by mafia we mnie nie strzeliła użyłbym Barmana tutaj również skutki są dla mafii umiarkowane. Tu chyba największa szansa na ich kontrolowanego plejsa. No ja to wiem i to pisałem też wczoraj, to pisałem przed chwilą. Dlatego mafia przewidziała barmana i zagrała pod mord na Pollocku.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 16:13:51 GMT 1
Przyznam szczerze, że jak Andre okaże się mafiozem to zawsze będę w meczówce wypierdalał tego gracza, który nie ogarnia setupu.
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 16:14:51 GMT 1
Bo tak miałem wczoraj z mafią pojedynek, coś jak strzelanie karnego. Ja myślałem w którą stronę rzuci się mafia, mafia myślała, w którą stronę strzelę ja.
Postawiłem na danie miastu pewnego niewinnego w meczówce kosztem potencjalnego pewnego winnego. Czyli umiarkowane ryzyko i umiarkowana nagroda.
Mafia postawiła na?
|
|
|
Post by Jose Raul Capablanca on Dec 4, 2023 16:17:55 GMT 1
Jakie wnioski Wężu wyciągałeś z tego, że Pollock spodziewał się ode mnie testamentu?
|
|
|
Post by Wściekły Wąż on Dec 4, 2023 16:18:52 GMT 1
Nie wyciągałem z tego wniosków, bo myślałem, że jest mafią. A dziś to już na wnioski za późno.
|
|