|
Post by Statystyczny Miastowy on May 17, 2020 20:59:10 GMT 1
A, właśnie drugim miejskim MVP Akwarelista - bardzo dobra rozgrywka i także ładnie pograne jako detektyw. Szkoda tylko tego sprawdzenia na bękarcie, no pechowo. Ale po za tym - sensownie długo się utrzymał, przemycił co miał przemycić, a poza detowaniem grał też bardzo dobrą grę jako miastowy. Brawo!
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 20:59:32 GMT 1
to fajnie kurwa WSPOMNIAŁEM Sznudziana.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 17, 2020 21:00:03 GMT 1
Przepraszam, że zepsułem, ale łatwo Wam się ocenia ze strony cmentarza, to wcale nie jest takie proste jak mogłoby Wam się wydawac.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 21:00:15 GMT 1
Dzięki Julian za mistrzowanie, wszystkim za grę i gratulacje dla mafii za zwycięstwo. Poza Kukuczką, który miał pecha wkopać się pierwszego dnia, reszta zagrała bardzo solidnie, to były dobre indywidualne występy.
MVP edycji to Egze, największy rigcz, mnóstwo świetnych wniosków i typów, do tego bardzo niewinny. Mafia dobrze zrobiła w porę go mordując. Drugie miejsce dla Antury/Pikaczu, do jego braku winy też nie miałem wątpliwości, też dobre wnioski. Trzecie Eneldo, ostatnia ostoja rigczu w końcówce gry, a biorąc pod uwagę, że to była jego druga gra w karierze, to był rewelacyjny.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:00:27 GMT 1
Chujowy byłeś nie przez to, że nie napisałeś tej analizy, a przez to, że destabilizowałeś miasto, i przez Ciebie normalnie nie można było szukać mafii.
|
|
|
Post by szostybekart on May 17, 2020 21:00:36 GMT 1
Uważam że to było naprawdę spektakularne zwycięstwo i naprawdę solidny występ, już od drugiego dnia. Zmienisz zdanie po przeczytaniu cmentarza Mafia zagrała poprawnie i dzięki temu wygrała, niestety to co odwaliło miasto...
No nic, gratulacje chłopaki, ale dla większości miastowych, delikatnie mówiąc, nie była to najlepsza rozgrywka.
MVP mafii Sznudzian, który jak mniemam był prowodyrem mordu na mnie w pierwszy dzień, co było akurat bardzo dobrym ruchem mafii i jak widać - decydującym.
W mieście najlepszy Durda, brawa należą się też Osieckiej - w końcu pierwsza rozgrywka po stronie miasta. Pozostali na finiszu... nie będę się teraz pastwił Kluczem było przeciez nieprzeszkadzanie miastu w robieniu bajzlu.
|
|
|
Post by Antura on May 17, 2020 21:01:22 GMT 1
Dostępy powinny być spoko. Jak coś piszcie. Ja wracam od życia, gratulacje jeszcze raz dla mafii!
|
|
|
Post by Kmicic on May 17, 2020 21:02:52 GMT 1
Ja ze swej strony przepraszam za tą rozgrywkę. Tyle.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 21:03:04 GMT 1
kompletnie nie rozumiem, jako jedyny nawoływałem do Sznudziana, byłem go pewny, tłumaczyłem jak dzieciom, dlaczego jest winny, a koniec końców dostaję na mordę wybór Kmicic, czy Shepard. pierdolona Osiecka i Szyfrant, bez urazy oczywiście.
|
|
|
Post by szostybekart on May 17, 2020 21:03:29 GMT 1
Będą podane tożsamości per gracz?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 21:05:05 GMT 1
gratki Monti, dobra rozgrywka, grałeś na granicy podejrzenia, ale zręcznie ci się udawało przechodzić przez to wszystko, choć oczywiście sprawdzenie deta trochę ułatwiło sprawę.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:06:42 GMT 1
kompletnie nie rozumiem, jako jedyny nawoływałem do Sznudziana, byłem go pewny, tłumaczyłem jak dzieciom, dlaczego jest winny, a koniec końców dostaję na mordę wybór Kmicic, czy Shepard. pierdolona Osiecka i Szyfrant, bez urazy oczywiście. Bez urazy Osiecka jako jedyna w końcówce MYŚLAŁA i od początku byłem pewny, że to ona poleci w mordzie. Ty przyjmowałeś za pewne to, że Bękart jest niewinny w momencie, w którym to, że może być Oćcem było bardzo prawdopodobne. To co go pogrążało (super głosowania) brałeś za pewnik jego niewinności. Plus na ocenę twojej gry naprawdę wpływ ma cała rozgrywka. Sorry, ale nikt tak nie destabilizował czegokolwiek rozsądnego w mieście.
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 21:07:02 GMT 1
kompletnie nie rozumiem, jako jedyny nawoływałem do Sznudziana, byłem go pewny, tłumaczyłem jak dzieciom, dlaczego jest winny, a koniec końców dostaję na mordę wybór Kmicic, czy Shepard. pierdolona Osiecka i Szyfrant, bez urazy oczywiście. Jak dla mnie Ty i Kmicic w końcówce byliście czyści, ponieważ w mieście został tylko OC i dealer. Ty miałeś wokół siebie olbrzymi smród od pierwszego dnia, więc niemożliwością jest byś dostał rolę. Kmicic miał bardzo mało czasu, więc do roli bardziej pasował Bobo, który miał zgrabny początek i był aktywny. Większe prawdopodobieństwo roli od Waszej dwójki miał też Leclerc. Modricia też mogliście wykluczyć, z taką frekwencją nie brałby na siebie roli. Pozostali więc mafiozi, Shepard oraz Osiecka jako żywe osoby, które mogły dostać rolę. Nikt tego nie brał pod uwagę, nikt nie rozkminiał podziału ról. Coś tam przebąkiwano o OC, ale już o dealerze nic.
|
|
|
Post by Shepard on May 17, 2020 21:07:40 GMT 1
Bardzo fajna edycja, jeśli chodzi o organizację: jawne głosy i mordy codziennie wyszły bardzo spoko.
Co do reszty, to może potem. Albo nigdy
|
|
|
Post by Statystyczny Miastowy on May 17, 2020 21:07:46 GMT 1
Przepraszam, że zepsułem, ale łatwo Wam się ocenia ze strony cmentarza, to wcale nie jest takie proste jak mogłoby Wam się wydawac. to było aż tak proste. naprawdę, dawno nie widziałem tak oczywistej mafii na finiszu jak duet Sznudzian + Bękart. właściwie jak Antura odblokuje cmentarz, zerknij na moje dłuższe posty już sprzed 4 dni i to, że jedynie Sznudziana nie podejrzewałem jakoś mocno (ale generalnie do małego grona na tego ostatniego, piątego mafiozę, załapał się) - ta mafia generalnie dość widoczna była i większość szybko się wsypała. znaczy o ile rozumiem zlinczowanie Sheparda jeszcze, tak podejrzewanie Kmicica i Konsultanta to był jednak sabotaż. Jeden zwyczajnie NIE MÓGŁ mieć roli dilera i OC (nie przy tym składzie mafii i zasadach...), a podejrzewanie Cozmo naprawdę nie rozumiem, chociaż zgadzam się - był fatalny ;D
no ale bez ciśnięcia po graczach (jedynie bura dla Modricia za to co wyczyniał, to jest akurat skandal), dobra edycja do wyciągnięcia wniosków i nauki.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 21:08:44 GMT 1
nie przyjmowałem to za pewnik, tylko na ten moment ograniczałem w ten sposób ilość informacji. nie mówiłem nigdy kurwa, że on nie może być OC, po prostu na ten jeden dzień przyjmowałem, że nikt z tego grona nim nie jest. i kurwa cały czas wychodził mi Sznudzian, ale to Osiecka myślała. serio, mam dość. nie ma sensu grać.
|
|
|
Post by Volverin on May 17, 2020 21:09:13 GMT 1
Wszystkie rzeczy jak tożsamości itp. podam jutro, dziś niestety z komórki, bardzo dziękuję Anturze za pomoc dzisiaj wieczorem Stworzę temat o systemie gry, w którym graliśmy i proszę o podanie tam opinii.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:09:16 GMT 1
Ja z mojej strony mogę tylko przeprosić za zbyt łatwe uniewinnienie Sznudziana i to, że brakło mi chęci do skończenia mojej analizy. Może gdybym te 2-3 godziny w sobotę rano poświęcił, to by to troszkę inaczej wyglądało. Niemniej fajna edycja na przyuczenie się nowych zasad, na to by się ludzie oswoili z tym, że podszywanego (tak grubymi nićmi szczególnie) detektywa nie warto trzymać i że nie można zostawiać ludzi, którzy tylko obiecują przyszłą aktywność (bękart)
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 17, 2020 21:09:36 GMT 1
Dzięki za mistrzowanie, Volv, i wszystkim za grę.
Z miasta najlepsi Licz, Durda i Osiecka, która długo błądziła, ale trzeba wziąć poprawkę na to, że to była chyba pierwsza tego gracza edycja w mieście. Podanie tożsamości mocno ją zazieleniło i na finiszu była niemal pewnym niewinnym, co przecież też jest szalenie ważne.
|
|
|
Post by Jerzy Kukuczka on May 17, 2020 21:10:46 GMT 1
Aha, no i muszę powiedzieć, że gra w tej formule bardzo mi się podobała i chętnie grałbym tak częściej!
|
|