Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 21:12:53 GMT 1
Cozmo - gdybyś nie zrobił wcześniej w trakcie rozgrywki z tak zwanej mordy dupy to mógłbyś to wygrać.
Dzięki mafii za fajna współpracę. Rozegrane to zostało tak żeby miasto zabłądziło, a cmentarz był najmądrzejszy jak się da 😎
|
|
|
Post by szostybekart on May 17, 2020 21:12:56 GMT 1
Przepraszam, że zepsułem, ale łatwo Wam się ocenia ze strony cmentarza, to wcale nie jest takie proste jak mogłoby Wam się wydawac. to było aż tak proste. naprawdę, dawno nie widziałem tak oczywistej mafii na finiszu jak duet Sznudzian + Bękart. właściwie jak Antura odblokuje cmentarz, zerknij na moje dłuższe posty już sprzed 4 dni i to, że jedynie Sznudziana nie podejrzewałem jakoś mocno (ale generalnie do małego grona na tego ostatniego, piątego mafiozę, załapał się) - ta mafia generalnie dość widoczna była i większość szybko się wsypała. znaczy o ile rozumiem zlinczowanie Sheparda jeszcze, tak podejrzewanie Kmicica i Konsultanta to był jednak sabotaż. Jeden zwyczajnie NIE MÓGŁ mieć roli dilera i OC (nie przy tym składzie mafii i zasadach...), a podejrzewanie Cozmo naprawdę nie rozumiem, chociaż zgadzam się - był fatalny ;D
no ale bez ciśnięcia po graczach (jedynie bura dla Modricia za to co wyczyniał, to jest akurat skandal), dobra edycja do wyciągnięcia wniosków i nauki. Nie no, ale pamiętaj, że gra się tak jak przeciwnik pozwala - dążyliśmy do takiego a nie innego składu miasta na sam koniec również dlatego, żeby móc grać w ten sposób, choćby z powodu ograniczeń czasowych.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:13:41 GMT 1
A i sorry Marian xD
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 21:14:02 GMT 1
Cozmo - gdybyś nie zrobił wcześniej w trakcie rozgrywki z tak zwanej mordy dupy to mógłbyś to wygrać. Dzięki mafii za fajna współpracę. Rozegrane to zostało tak żeby miasto zabłądziło, a cmentarz był najmądrzejszy jak się da 😎 W sumie jestem ciekaw, dlaczego akurat zostałem wybrany na ten 3 mord?
|
|
|
Post by Kmicic on May 17, 2020 21:14:14 GMT 1
Bardzo fajna edycja, jeśli chodzi o organizację: jawne głosy i mordy codziennie wyszły bardzo spoko. Co do reszty, to może potem. Albo nigdy No to wypada jeszcze przeprosić za zafiksowanie się na Twojej grze? Ale tutaj była też pewna wzajemność.
Zszargała mi nerwy ta końcówka, jak teraz na to patrzę to po tym jak Shepard odpadł jako niewinny rzeczywiście został tylko Sznudzian, ale nie chciałem wyskakiwać z tą kandydaturą (kiedyś pisałem, że Sznudzian vs Zielonka musi być w mafii, ale kurwa nawet uniewinnienie go (szyfranta) przez deta nie sprawiło że zostawiłem go w spokoju). Byłem już dziś rozbity. Dosłownie.
No i ostatni głos był trochę personalny. Mogłem poczekać, ale zadziałały emocje.
|
|
|
Post by Doktor Redzik on May 17, 2020 21:14:36 GMT 1
Bo zostanę jako jedyny obrońca niewinnego walacy w Kukuczkę, w sensie jestem w stanie się obronić przed każdym innym w tej edycji, ale Redzika retoryka powoduje że mi żyłka skacze i nie wiem co pisać
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:14:45 GMT 1
to było aż tak proste. naprawdę, dawno nie widziałem tak oczywistej mafii na finiszu jak duet Sznudzian + Bękart. właściwie jak Antura odblokuje cmentarz, zerknij na moje dłuższe posty już sprzed 4 dni i to, że jedynie Sznudziana nie podejrzewałem jakoś mocno (ale generalnie do małego grona na tego ostatniego, piątego mafiozę, załapał się) - ta mafia generalnie dość widoczna była i większość szybko się wsypała. znaczy o ile rozumiem zlinczowanie Sheparda jeszcze, tak podejrzewanie Kmicica i Konsultanta to był jednak sabotaż. Jeden zwyczajnie NIE MÓGŁ mieć roli dilera i OC (nie przy tym składzie mafii i zasadach...), a podejrzewanie Cozmo naprawdę nie rozumiem, chociaż zgadzam się - był fatalny ;D
no ale bez ciśnięcia po graczach (jedynie bura dla Modricia za to co wyczyniał, to jest akurat skandal), dobra edycja do wyciągnięcia wniosków i nauki. Nie no, ale pamiętaj, że gra się tak jak przeciwnik pozwala - dążyliśmy do takiego a nie innego składu miasta na sam koniec również dlatego, żeby móc grać w ten sposób, choćby z powodu ograniczeń czasowych. no to było tak bardzo do przewidzenia, że sobie naprawdę pluję w twarz, że wierzyłem, że Szyfranta sprawdzonego dnia zerowego sprzątniecie przede mną
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 17, 2020 21:15:32 GMT 1
Przepraszam, że zepsułem, ale łatwo Wam się ocenia ze strony cmentarza, to wcale nie jest takie proste jak mogłoby Wam się wydawac. to było aż tak proste. naprawdę, dawno nie widziałem tak oczywistej mafii na finiszu jak duet Sznudzian + Bękart. właściwie jak Antura odblokuje cmentarz, zerknij na moje dłuższe posty już sprzed 4 dni i to, że jedynie Sznudziana nie podejrzewałem jakoś mocno (ale generalnie do małego grona na tego ostatniego, piątego mafiozę, załapał się) - ta mafia generalnie dość widoczna była i większość szybko się wsypała. znaczy o ile rozumiem zlinczowanie Sheparda jeszcze, tak podejrzewanie Kmicica i Konsultanta to był jednak sabotaż. Jeden zwyczajnie NIE MÓGŁ mieć roli dilera i OC (nie przy tym składzie mafii i zasadach...), a podejrzewanie Cozmo naprawdę nie rozumiem, chociaż zgadzam się - był fatalny ;D
no ale bez ciśnięcia po graczach (jedynie bura dla Modricia za to co wyczyniał, to jest akurat skandal), dobra edycja do wyciągnięcia wniosków i nauki. Jak jesteś w miescie, to wcale nie siedzisz i nie myslisz o podziale ról. Widzisz sprawdzenia od detektywa i szukasz dwóch spośród niesprawdzonych. Nie kombinujesz, grasz prostą grę. Wiem, że zjebaliśmy/zjebałem jako miasto, ale ilu z Was i jak długo mialo Bękarta za niewinnego?
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 21:15:43 GMT 1
a i przeprzaszam bardzo Garego, bo to mu się zdecydowanie należy, myślałem, czy tego nie zrobić w trakcie edycji, ale stwierdziłem, że podsumowanie będzie lepsze.
nie mam pojęcia, zawsze odnosiłem wrażenie, że miastowy się uniewinniasz pierwszego dnia, znajdujesz swój cel i uderzasz w niego jak w bęben, forsujesz ten typ aż do zlinczowania go. tutaj nie widziałem tej siły, pewności i niezachwiania, przez co wyszło mi, że trafiłeś do mafii. absolutny top pomyłek.
|
|
|
Post by Szyfrant Stefan Zielonka on May 17, 2020 21:16:30 GMT 1
A ja nawet nie wiem kim jest Monti, żebym sądził, ze weżmie OC xD
|
|
|
Post by Statystyczny Miastowy on May 17, 2020 21:16:59 GMT 1
to było aż tak proste. naprawdę, dawno nie widziałem tak oczywistej mafii na finiszu jak duet Sznudzian + Bękart. właściwie jak Antura odblokuje cmentarz, zerknij na moje dłuższe posty już sprzed 4 dni i to, że jedynie Sznudziana nie podejrzewałem jakoś mocno (ale generalnie do małego grona na tego ostatniego, piątego mafiozę, załapał się) - ta mafia generalnie dość widoczna była i większość szybko się wsypała. znaczy o ile rozumiem zlinczowanie Sheparda jeszcze, tak podejrzewanie Kmicica i Konsultanta to był jednak sabotaż. Jeden zwyczajnie NIE MÓGŁ mieć roli dilera i OC (nie przy tym składzie mafii i zasadach...), a podejrzewanie Cozmo naprawdę nie rozumiem, chociaż zgadzam się - był fatalny ;D
no ale bez ciśnięcia po graczach (jedynie bura dla Modricia za to co wyczyniał, to jest akurat skandal), dobra edycja do wyciągnięcia wniosków i nauki. Nie no, ale pamiętaj, że gra się tak jak przeciwnik pozwala - dążyliśmy do takiego a nie innego składu miasta na sam koniec również dlatego, żeby móc grać w ten sposób, choćby z powodu ograniczeń czasowych. ano tu się zgadzam, nie można oceniać mafii jako słabej, jeśli wygrała. poprawnie graliście, a Ty i Sznudzian jako indywidualne występy - spoko. chociaż Ty generalnie trochę przesadzałeś z tą wszechwiedzą, w sensie za dobrze celowałeś i ogarniałeś, ale miasto tego nie wyłapało, a taktykę ustala się pod przeciwnika. dobra, uciekam czytać mafijne xD
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 21:17:37 GMT 1
Bardzo fajna edycja, jeśli chodzi o organizację: jawne głosy i mordy codziennie wyszły bardzo spoko. Co do reszty, to może potem. Albo nigdy No to wypada jeszcze przeprosić za zafiksowanie się na Twojej grze? Ale tutaj była też pewna wzajemność.
Zszargała mi nerwy ta końcówka, jak teraz na to patrzę to po tym jak Shepard odpadł jako niewinny rzeczywiście został tylko Sznudzian, ale nie chciałem wyskakiwać z tą kandydaturą (kiedyś pisałem, że Sznudzian vs Zielonka musi być w mafii, ale kurwa nawet uniewinnienie go (szyfranta) przez deta nie sprawiło że zostawiłem go w spokoju). Byłem już dziś rozbity. Dosłownie.
No i ostatni głos był trochę personalny. Mogłem poczekać, ale zadziałały emocje.
No taki błyskawiczny głos był nie fair, powinniście w mieście ustalić wspólny front, a jak się nie da, to dopiero głosować. Każda pomyłka miastowego oznaczała zwycięstwo mafii, a Ty zrobiłeś to z bomby.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 21:18:01 GMT 1
Licz zagrał bardzo dobrze, ale mam do niego dwa zastrzeżenia:
- nie pociągnął miasta do linczu na Bobo - nie dał nam jasnych wskazówek co do tego, kogo sprawdził ostatniego i kogo niewinne sprawdzenie dostał w prezencie pierwszego dnia
Ale i tak jeden z kandydatów do miastowych MVP, 8/10.
Fajnie, że Komisarz (Kandydat) dołączył do stawki, miał dobre rozkminy w sumie, ale jednak mafijne, no i ciekawa postać, bardzo zabawna.
|
|
|
Post by Konsultant Play on May 17, 2020 21:18:39 GMT 1
też nie kojarzę w ogóle gościa, dlatego go pytałem o to kim grał, gdy wtopił całą mafię, na co nie otrzymałem odpowiedzi. cóż, powinno to mnie zastanowić. prawda jest taka, że znane tożsamości dużo dają, Licz się całkowicie wybielił, egze też stał się miastowy, a Kacperek pewna mafia. bywa.
|
|
|
Post by Shepard on May 17, 2020 21:19:34 GMT 1
Co się dzieje w edycji, zostaje w edycji ^^
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 21:20:53 GMT 1
też nie kojarzę w ogóle gościa, dlatego go pytałem o to kim grał, gdy wtopił całą mafię, na co nie otrzymałem odpowiedzi. cóż, powinno to mnie zastanowić. prawda jest taka, że znane tożsamości dużo dają, Licz się całkowicie wybielił, egze też stał się miastowy, a Kacperek pewna mafia. bywa. Wciąż nie mogę uwierzyć, że Ty jesteś Cozmo. Jak byliśmy razem w mafii, to wydawałeś się bardzo poczciwy i rozsądny.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:23:13 GMT 1
Monti jbc to ja zwróciłem uwagę na obrazek i wiedziałem, że to Ty - tak po przeczytaniu części mafijnego. Swoją drogą te moje demoty to niezła siara, ale byłem chyba nastolatkiem jeszcze
|
|
|
Post by Austriacki Akwarelista on May 17, 2020 21:27:12 GMT 1
Licz zagrał bardzo dobrze, ale mam do niego dwa zastrzeżenia: - nie pociągnął miasta do linczu na Bobo - nie dał nam jasnych wskazówek co do tego, kogo sprawdził ostatniego i kogo niewinne sprawdzenie dostał w prezencie pierwszego dnia Co do Bobo tłumaczyłem się na cmentarzu, czemu tak postąpiłem, przyznaję się do winy, to był mój wielbłąd, powinienem posłuchać Durdy wówczas. Podobnie mam sobie za złe zlinczowanie Marlowe, to były moje dwa wielbłądy w tej grze.
Co do sprawdzeń, to nie dałem jasnych wskazówek co do ostatniego sprawdzenia, gdzie zostałem zdilowany. Co do Szyfranta, to późno wszedł w rozgrywkę i na dodatek grał mafijnie, więc ciężko było go na początek uniewinnić, ale i tak przemyciłem, że to było pierwsze, darmowe sprawdzenie.
mafiacorner.boards.net/post/10474/thread - pisząc tego posta na minutę przed mordem mogłem mieć tylko trzy sprawdzenia i je tu przemyciłem w postaci, że Bękart po Szyfrancie najbardziej niewinny w tej grze, a winny Leclerc, czyli Szyfrant niewinny, Bękart niewinny i Leclerc winny.
mafiacorner.boards.net/post/11643/thread - 15 maja znowu 21:29, mogłem mieć maksymalnie 4 sprawdzenia i znowu je tutaj podaję Wątpię, bym odpadł, ale moje wnioski na szybko, to Leclerc mafia; natomiast niewinni Szyfrant, Szóstybękart i Luka Modrić.
Czyli tu jasne, że ta czwórka jest sprawdzona, więc moim zdaniem powinniście wiedzieć, że Szyfrant jest niewinny.
Później rozkminialiście czy sprawdziłem Sheparda czy Durdę, a trzeba pamiętać, że jako detektyw mogę mieć swoje typy dotyczące gry nieoparte na sprawdzeniu detektywa. I gdyby sprawdził Sheparda, to bym wyjawił swoją rolę lub przedstawił jego sprawdzenie w ten sposób, że nie mielibyście wątpliwości...
|
|
|
Post by Shepard on May 17, 2020 21:30:33 GMT 1
Bardzo fajna gra, Licz, prawie zapomniałem, że grałeś jako ludobójca
|
|
|
Post by DJ Bobo on May 17, 2020 21:31:47 GMT 1
Marian w wumie bardzo dużo dał miastu, bo byliśmy przekonani, że to on jest detem, dlatego poleciał przed akwarelistą
|
|