|
Post by Philip Marlowe on May 17, 2020 21:32:24 GMT 1
a i przeprzaszam bardzo Garego, bo to mu się zdecydowanie należy, myślałem, czy tego nie zrobić w trakcie edycji, ale stwierdziłem, że podsumowanie będzie lepsze. nie mam pojęcia, zawsze odnosiłem wrażenie, że miastowy się uniewinniasz pierwszego dnia, znajdujesz swój cel i uderzasz w niego jak w bęben, forsujesz ten typ aż do zlinczowania go. tutaj nie widziałem tej siły, pewności i niezachwiania, przez co wyszło mi, że trafiłeś do mafii. absolutny top pomyłek. Tak by było, gdybym miał czas, ale miałem go mniej niż zawsze, a materiału do analizy było więcej. Zawsze byłem za tym, żeby gra startowała w piątek, bo wtedy miałem czas napierdalać w weekend i się uniewinniałem. Tu tak nie było, poszedłem spać o północy (gdzie już ochrzciłeś mnie mafią), jak wszedłem o 12 (gdzie powinienem dalej skupiać się na pracy), to miałem do czytania chuliard stron, więc czytałem je bez robienia notatek czy nawet notowania w pamięci, kto i co pisał. Stąd też brak ciągnięcia tematu, progresji ataków itp. Dobrze wyłapał to Redzik. Zresztą chuj, to że ktoś miał mnie za mafię jest ok, bo przecież każdy się może pomylić, ale kurwa ten remis był dla mnie tak rakowy, że aż nie chce mi się o tym gadać, a że nikt nie widział fikołków Kacperka, żeby mnie zlinczować, ale też żeby na tym nie ucierpieć to dla mnie nieodgadniona tajemnica. Dla mnie MVP są licz i egze, ex-aequo. Jeden świetnie zagrał detektywa, drugi zajebiście rozpykał Bobo. Brawa.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 21:36:13 GMT 1
Durda grał dużo lepiej niż jako Makłowicz, mniej shitpostów, więcej merytoryki. Też jeden z lepszych miastowych. Ale ma mały minus za to, że mnie zmylił tą uwagą o Jagiellonie, kiedy napisał, że Jagiellon gra trochę, jak Red (w sensie stylu i xD). Kmicic nie grał w ten sposób, więc cały czas miałem go w gronie podejrzanych.
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 21:39:21 GMT 1
z miasta zdecydowanie Durda i Akwarelista - uważam że świetne występy, zdecydowanie dźwigaliście miasto w górę i dzięki wam mimo paru ułatwień dla nas rozgrywka była wyrównana. Może potem o każdym napisze parę słów bo bardzo się z tą rozgrywką zżyłem choć była ciężka emocjonalnie nawet dla mnie czyli osoby której nikt oprócz cozmo nie zaatakował
Eneldo jak na swoje doświadczenie to też jest ewenement
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 21:41:45 GMT 1
Bękart połowę postów miał miastowych, a połowę nie i jak go dzisiaj czytałem od nowa, to nie doszedłem do żadnych wniosków, poza tym, że cały czas głosuje na mafię. I w sumie to mógł być ostateczny dowód, żeby uznać go za mafię. Dla mnie był najlepszym graczem z mafii, bo miał jakiś tam wpływ na moje zdanie, a Sznudzian nie.
Red i Tomus powinni w następnych edycjach grać bardziej wyszukanymi postaciami, bo znalezienie ich jest chyba zbyt łatwe dla mafii.
A Shepard grał inaczej niż Madrisso, dlatego miałem go za mafię.
Gra na tożsamości jest trochę zjebana.
|
|
|
Post by Volverin on May 17, 2020 21:50:55 GMT 1
Mam mnóstwo rzeczy do napisania o tej edycji i chyba na spokojnie jutro zrobię podsumowanie gry każdego gracza, a także każdej drużyny. Generalnie rozgrywka miała 237 stron i była to najaktywniejsza edycja od dobrych czterech lat, fajnie coś takiego zobaczyć. Jeśli chodzi o następną edycję, to zagramy (pewnie już niedługo) znowu na tych zasadach, ale wjadą kompletnie inne, bardzo ciekawe role. Będzie działo się jeszcze więcej i będzie jeszcze ciekawiej Do jutra! Aha, i jeśli zaczęliśmy tradycję z MVP, to spróbujmy ją kontynuować. W tej edycji wybór jest bardzo trudny, w mieście trudno mi się zdecydować między Durdą i Akwarelistą, a w mafii Sznudzian lub bękart. Hmm, no ciężko, ciężko powiedzieć
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:54:13 GMT 1
Nie mam zamiaru być MVP przegranej edycji więc macie o tyle łatwiejszy wybór xD
|
|
|
Post by Kmicic on May 17, 2020 21:55:51 GMT 1
Zdecydowanie Akwarelista (z całym szacunkiem dla Durdy, który też zagrał świetnie - ale trzeba docenić pierwszą grę na nowych zasadach w roli detektywa i ogarnięcie tego w sposób, który może teraz zacząć uchodzić za szablon)
|
|
|
Post by Shepard on May 17, 2020 21:57:34 GMT 1
Nie no, MVP chyba jednak dla Szóstego Bękarta.
Żałuję zafiksowania na punkcie Kmicica
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:57:44 GMT 1
No ja w pełni popieram typ na Akwarelistę, bo przy tak słabym mieście i pasywnej mafii, tak dobrze wykorzystaną rolę trzeba docenić.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 21:57:50 GMT 1
Na pewno Durda i Akwarelista zdecydowanie najlepiej grali z miasta i Osiecka w końcówce. Akwarelista MVP ,bo tak rozegrał z rolą detektywa,że praktycznie jest wzorem jak na tych zasadach go grać.
|
|
|
Post by Edward Durda on May 17, 2020 21:59:07 GMT 1
A z mafii to jednak Sznudzian zdecydowanie lepiej niż Bękart, no chyba, że chcemy promować pasywność, to wtedy ok. Oczywiście w mafii wszystkie chwyty dozwolone, ale MVP powinien zrobić coś więcej niż tylko dobrze zagrać jako OC.
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 21:59:22 GMT 1
Też popieram MVP dla Licza. Miał pecha, że to, co przemycił przez całą rozgrywkę analizowałem ja z Cozmo, a nie Red z Tomusiem.
|
|
|
Post by Philip Marlowe on May 17, 2020 22:00:54 GMT 1
No dla mnie chyba Akwarelista>=Durda>Sznudzian>Bękart. Zgadzam się z egze, że nie należy promować pasywności, a jednak Kacperek czynnie doprowadził do wyjebania mnie i jeszcze zrobił to tak, że uszło mu to na sucho.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 22:02:08 GMT 1
Z mafii to najlepiej Kacper grał, bo to on przeniósł w kluczowych momentach ciężary tak, by miasto się całkowicie sypało.
|
|
|
Post by Shepard on May 17, 2020 22:02:42 GMT 1
A z mafii to jednak Sznudzian zdecydowanie lepiej niż Bękart, no chyba, że chcemy promować pasywność, to wtedy ok. Oczywiście w mafii wszystkie chwyty dozwolone, ale MVP powinien zrobić coś więcej niż tylko dobrze zagrać jako OC. Cholera wie, dla mnie byli mniej więcej tak samo aktywni przez całą grę. Aczkolwiek mój przegląd pierwszych stron jest tylko i wyłącznie pobieżny W sumie może faktycznie ten Sznudzian, był uniewinniany za rozsądną grę, w przeciwieństwie do bękarta, który był uniewinniany, bo nikt nie pamiętał co w ogóle napisał
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 22:03:27 GMT 1
No i sorry Shiffrin za ten początek, bo zupełnie inaczej patrzyłem na Twoją grę, jak byłem w mafii, więc nie rozpoznałem Cię po tożsamości. Jak czytałem te Twoje poczatkowe posty, to miałem wrażenie, że mógłbym je napisać jako Wojewódzki, stąd te oskarżenia.
A analiza na Marlowa była napisana pod tezę niestety, przyznaję.
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 22:09:09 GMT 1
No i sorry Shiffrin za ten początek, bo zupełnie inaczej patrzyłem na Twoją grę, jak byłem w mafii, więc nie rozpoznałem Cię po tożsamości. Jak czytałem te Twoje poczatkowe posty, to miałem wrażenie, że mógłbym je napisać jako Wojewódzki, stąd te oskarżenia. A analiza na Marlowa była napisana pod tezę niestety, przyznaję. Nie szkodzi. Z liczem później udało mi się mocno porozumieć akurat i z tobą też chciałem to zrobić, mimo że trochę jednak miałem ciebie za mafię, ale gdzieś daleko mi było ciebie aż tak bardzo uznać za mafię. Jak na pierwszy raz wcale tak źle nie było z twoją grą w mieście. Widać było,że się starałeś ogarnąć w końcówce,ale co mogłeś zrobić beze mnie,Garego,Reda,tomusia,licza i egze w końcówce. Ja właśnie miałem na początku wrażenie,że chcesz ze mnie uczynić mafiozę i robiłem wszystko by się przed tym bronić wyprowadzając kontry do tego
|
|
Sznudzian
MVP
To ja tu zadaję pytania i przenoszę ciężary
|
Post by Sznudzian on May 17, 2020 22:15:53 GMT 1
Też popieram MVP dla Licza. Miał pecha, że to, co przemycił przez całą rozgrywkę analizowałem ja z Cozmo, a nie Red z Tomusiem. nie miał pecha, tylko mafia zagrała tak żeby Reda ani Tomusia nie bylo w grze
szczególnie Tomusia :*
|
|
|
Post by Mikaela Shiffrin on May 17, 2020 22:16:46 GMT 1
Też popieram MVP dla Licza. Miał pecha, że to, co przemycił przez całą rozgrywkę analizowałem ja z Cozmo, a nie Red z Tomusiem. nie miał pecha, tylko mafia zagrała tak żeby Reda ani Tomusia nie bylo w grze
szczególnie Tomusia :*
W ogóle myślałem,że Licza przede mną ubijecie w mordzie
|
|
|
Post by Agnieszka Osiecka on May 17, 2020 22:18:59 GMT 1
Będzie ten dokument, co zawsze?
|
|